30 Haziran 2011 Perşembe

Merko Gıda

Sorry, I could not read the content fromt this page.Sorry, I could not read the content fromt this page.

View the original article here

PopCap Games 1 Milyar Dolara Satılıyor mu?

Ümit Öncel | 23 Haziran 2011 | Tweet

Sosyal ve mobil oyun sektörlerinin büyük bir hızla büyümesi, son zamanlarda bu alanda çok fazla satın alma ve yatırım haberinin ortaya çıkmasına da neden oluyor. BigPoint, 7Road, Kabam, Wooga, Crowdstar son zamanlarda bu nedenle gündeme gelen oyun firmalarından sadece bazıları. Şimdiye kadar aralarında en çok ses getiren ise BigPoint’in aldığı 350 milyon dolarlık yatırım olmuştu.

TechCrunch’ın iddiasına göre oyun sektöründe çok daha büyük bir hareketlenme yaşanmak üzere. Haberde Bejeweled, Peggle ve Plants vs Zombies gibi çok popüler oyunların sahibi olan PopCap‘in 1 Milyar dolar karşılığında satılmak üzere olduğu söyleniyor.

PopCap’ten Jennifer Kye, TC’ın iddiasına Twitter üzerinden ışık hızıyla yanıt verdi ve haberin doğru olmadığını söyledi. Kafaları asıl karıştıran şeyse şu anda Kye’ın tweet’inin silinmiş olması. Firmaların her zaman söylemeyi sevdiği gibi PopCap şu anda “şirket politkası gereği söylentiler üzerine yorum yapmıyoruz” diyor ama Kye’ın tweet’inin silinmiş olması PopCap’in bu iddiayı resmi olarak yalanmamayı tercih ettiğini gösteriyor.

Bu gelişmeler ışığında ben PopCap’in satılabilecek olmasını %50'nin üzerinde bir ihtimal olarak değerlendiriyorum. Bu durumda yeni soru PopCap için 1 milyar doları kimin verebileceği…

PopCap gelirlerinin yaklaşık %40'ını Bejeweled'den elde ediyor.

Tabi ki ilk akıllara gelen sosyal oyun sektörünün açık ara lideri olan Zynga. Farmville ile zirveye oturan ve son zamanlarda da CityVille ile dikkat çeken firmanın son 12 ay içinde tam 12 ayrı oyun firması satın almış olması bu iddiaları güçlendirse de, TechCrunch’ın haberine göre bu ihtimal oldukça düşük. Her ne kadar Zynga, gerçekten de PopCap’i satın almakla ilgilenmiş olsa da yıllık 100 milyon dolar civarında geliri olan bir firmaya sahip olmak için 1 milyar doları gözden çıkartmak Zynga’ya biraz fazla gelmiş.

Diğer bir güçlü aday ise gözünü Zynga’nın tahtına dikmiş olan Japon DeNA. Özellikle mobil oyunlar konusunda Asya’da geniş bir kitleye ulaşan DeNA diğerlerine göre biraz daha kapalı bir kutu. Son çeyrekte 279 milyon dolar gelir elde eden ve 350 sosyal oyuna sahip olan DeNA’nın Batı’ya açılmak için sansasyonel bir satın almaya gitmesi muhtemel ama yine karşımıza PopCap’in karşılanması pek kolay olmayan 1 milyar dolarlık fiyatı çıkıyor.

2009 yılında Playfish‘i 400 milyon dolar karşılığında satın alarak sosyal oyunlara girmek adına önemli bir adım atan Electronic Arts muhtemel adaylardan bir diğeri gibi görünüyor. Toplam değeri 8 milyar doların biraz altında olan EA için PopCap’e 1 milyar dolar ayırmak çok olası görünmese de TechCrunch’ın iki farklı kaynaktan edindiği bilgilere göre güncellediği yeni iddiasına göre duyumlar bu yönde. Yani EA şu anda görünen en muhtemel alıcı konumunda…

Son dönemin en popüler oyunlarından olan Plants vs Zombies, PopCap'in gelirlerinin %20'sini sağlıyor.

Yine de 1 milyar dolarlık değerleme EA için hala aşılması güç bir bariyer. Peki PopCap fiyatı düşürerek bir orta yol bulmaya yanaşır mı? Bu da zor görünüyor. Çünkü günlük 4,3 milyon aktif kullanıcısı olan PopCap’in bu yıl sonuna kadar halka açılma planları yaptığı da biliniyor.

Bu seçeneklerin yanı sıra oyun sektörüne sıcak baktığı bilinen büyük medya firmaları da var. Sonuç olarak geleceği oldukça parlak görünen PopCap’in halka arzı öncesinde el değiştirmesi mümkün ama muhtemel alıcıların sayısının çok az olduğu da bir gerçek…


View the original article here

Borsada Teknik Analiz Nedir? Nasıl Yapılır?

Posted by Admin on Cumartesi, Temmuz 10, 2010 · Yorum Yapın 

Borsada teknik analiz hisse senetlerinin gelecek zamanda hareketlenmesi durumu ile ilgili yapılan genel analizdir. Teknik analiz için hisse senetlerinin gün içerisindeki iniş ve çıkış pozisyonlarını gösteren grafiklerden faydalanılır. Bu grafikler çubuk, çizgi, nokta şekil ve mum grafikleri olmak üzere bir çok şekilde gösterilir.

Ülkemizde hisse senetleri grafikleri oluşturulurken en çok kullanılan grafik çeşidi çubuk grafikerlerdir. Çubuk grafiklerde hisse senetlerinin gün içerisinde ki en çok ve en düşük değerlerini gösteren grafiktir. Bu grafikte yatay eksen zaman dilimi, dikey eksen ise hisse senetlerinin fiyatlarıdır.

Türkiye’de teknik analiz yaklaşık son 10 yıldır kullanılmaya başlanmış bir sistemdir. İMKB’nin merkez binasının bilgisayarlı sisteme geçmesinin ardından daha detaylı olarka borsa analizleri hazırlanıp kamuoyuna sunulur duruma gelmiştir.

Bilgisayarlı sisteme geçiş ile verilerin MetaStock ile offline olarak da hisse senetlerinin analizleri daha çok kişi tarafında da kullanılır hale gelmiştir. Bunun dışında ise Matriks adında bir program günlük hisse senedi akışlarını takip etme amacıyla bir çok borsacının anlık olarka kullandığı bir programdır.

Ekonomist Dergisi Borsa Editörü

Teknik analiz yöntemleri borsa piyasasında geleceği estirme yöntemi olarak görülemez. Ancak piyansın içinde bulunduğu dengenin iyiye ya da kötüye doğru ne yönde ilerlediği konusunda borsacının kafasında bir fikir oluşturmasını sağlayan grafik ve analizlerin bütünüdür.

Fiyat analizlerine göre hisse senetlerinin hangi yöne ılımlı bir şekilde istikrar sağlayacağını tahmin etme potansiyelini sunma durumundadır. Teknik analistler şirketlerin ya da sektörlerin bilançolarını dikkate almayan ancak onun yerine piyasada geçmişte oluşan veri analizlerini dikkate almaktadır.

Borsada teknik analizde grafikler üzerinde istatistik ve çizgi çalışması yapılarak piyasanın ne yöne gitmekte olduğu hakkında ipuçları çıkartılmaya çalışılır. Teknik analiz; fiyat değişikliklerinin incelenmesi, zamanın incelenmesi, işlem miktarının incelenmesi ve pazarın incelenmesi olmak üzere toplamda 4 aşamada incelenir.

Borsada Teknik Analiz Nedir? Nasıl Yapılır?, 9.0 out of 10 based on 2 ratings

View the original article here

Singapur Calisma Tatili Vizesi

Unlu dusunur, pardon yatirimci, Jim Rogers der ki: "1807 yilinda akli olan Londra'ya, 1907 yilinda new York'a, 2007 yilinda ise Asya'ya gocerdi". Asya'da, hangi Asya? Cin, Guney Dogu Asya, Japonya? Jim Roger's tercihini Guneydogu Asya'nin merkezindeki kucuk ama zengin Singapur'dan yana kullandi ve colugu cocugu yanina alip, bagi bahceyi satarak Singapur'a goctu.

Ben de Asya tecrubesi yapabilir miyim diyenlere bir haberim var. Singapur Calisma Bakanligi yeni bir vize uygulamasina basladi: Singapur Work Holiday Visa. Maalesef su an Turkiye universiteleri bu programin kabul ettigi universiteler listesinde degil. Ama Avustralya, Yeni Zelanda, Fransa, Almanya, Ingiltere, Amerika Birlesik Devletleri ya da Hong Kong universiteleri programa dahil. Bu ulkelerdeki universitelerden mezun olmak uzere olan Turk ogrencilere (staj icin ideal bir yer), ozellikle de Finans veya Finansal IT uzerinde calismayi dusunenlere tavsiye ederim.

Bu vize ile onceden is bulmaniza gerek kalmadan Singapur'a gelip 6 ay kalip calisabilirsiniz. Zaten is bulursaniz calisma iznine gecmeniz cok zor olmaz. Neden Singapur diyorsaniz: Oncelikle, Singapur'un oldukca gelismis ve hizla buyuyen bir finans ve bankacilik sektoru var. ABD ve Avrupa'nin aksine hizla genisliyor, hem calisan sayisi hem de maaslar hizla artiyor. Ornegin Singapur Private Banking alaninda 1-2 seneye bir numara olmayi planliyor. Elemana ihtiyaci olan bircok banka ve Hedge Funds var. Finans sektoru hem finans alaninda calismayi dusunenlere, hem de Finansal IT alaninda calismak isteyen bilgisayar muhendislerine dunyada gecerli calisma tecrubesi ve dolgun maas sunuyor.

Ikincisi, batinin aksine su an Singapur'da issizlik sifira yakin ve disardan yetenekli, iyi universitelerden mezun finans, bankacilik ve IT mezunlari konusunda hizla buyuyen bir eleman acigi var. Ben "gelecek Asya"da sloganinin, 80'lerin sonundaki "Japonya ilerde bir numara olacak" dusuncesi gibi abarti oldugunu dusunsem de buralar, yani uzak Asya, uzun sure cazibe merkezi olacak gibi gorunuyor.

Ucuncusu, Singapur Guneydogu Asya'nin merkezinde, kucuk, huzurlu, zengin ve rahat bir ulke. Vergiler cok dusuk, ev haric hayat gorece ucuz, calismak, para biriktirmek ve gezmek icin ideal bir yer. Senede 100 bin Singapur dolari kazanan bir calisan senede sadece 5,800 Singapur dolari vergi oduyor ornegin. Avrupa'daki gibi brut maas arttikca net maas sabit kalmiyor.

Bonus olarak da, Singapur ABD ve Avrupa'ya gore oldukca guvenli. Huzurlu, temiz bir metropolde yasamak isteyenler icin ideal. Turklere karsi negatif bir bakis acisi da yok ki bu da onemli bir arti.

Singapur Sehir Merkezi :  Kaynak Wiki CommonsEger Avrupa veya ABD'de mezun olmak uzere iseniz ya da mezun olup is bulamiyorsaniz ve de bu merkezlere gore daha iyi bir alternatif ariyor iseniz, bu vize ile Singapur'a gelip is bakinabilirsiniz. Sartlar, ne gerekli, hangi universitelerden gelenler alinir falan ogrenmek ve daha fazla bilgi icin su adrese bakin: Contact Singapore. Ama unutmayin, Sinagpur'da calisacaksaniz, dunyanin her yerinden gelen parlak cocuklarla kran krana rekabet etmeniz gerekecek; yani buralarda yan gelip yatarak, 8 saatlik mesainin 4 saatini internette sorf yaparak falan barinamazsiniz.

View the original article here

İstanbul, turizden 10 milyar dolar kazanacak



MasterCard’a göre İstanbul, 9.4 milyon turistle Roma ve Viyana’yı geride bırakarak bu yıl turizmde en hızlı büyüyen kent olacak. İstanbul, turizden 10 milyar dolar kazanacak.

Geçen yılın Avrupa Kültür Başkenti İstanbul, yaptığı yatırımların ve organizasyonların meyvesini 2011'de toplayacak. Bölgenin finans merkezi olmaya hazırlanan İstanbul, turizmden milyarlarca dolarlık gelir hedefliyor. Dünyanın en büyük ödeme sistemlerinden MasterCard’ın hazırladığı raporda metropoller arasında turizmde en hızlı büyümeyi İstanbul yapacak. Bu yıl ilki düzenlenen ShoppingFest ile özellikle yabancıların çekim yeri olan İstanbul, 9.4 milyon turistten 10.2 milyar dolarlık gelir elde edecek.

ROMA’NIN ÖNÜNDE
MasterCard’ın 2011 yılına özel turizme yönelik yaptığı araştırmada en fazla turiste Londra ev sahipliği yapacak. Londra’ya bu yıl 20.1 milyon turist gelmesi beklenirken, ikinci sırada 18.1 milyon ile Fransa’nın başkenti Paris yer alıyor. Güneydoğu Asya’nın turizmde hızla büyüyen ülkesi Tayland’ın başkenti Bangkok 11.5, Hong Kong ise 10.9 milyon turisti ağırlayacak. İspanya’nın başkenti Madrid 10.1 milyon turisti beklerken, İstanbul, New York, Roma, Dubai, Amsterdam, Milano, Viyana gibi kentleri geride bırakarak 9.4 milyon turistle 7'nci sırada yer alacak. MasterCard’ın yaptığı çalışmada turist sayısı en fazla artan 3'üncü destinasyonu ise İstanbul olacak. İstanbul’a gelen turist sayısı geçen yıla göre yüzde 20.4 artacak. Listede en büyük artışı ise yüzde 24.3 ile Barcelona, yüzde 21.8 ile Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur ilk iki sırada bulunuyor. İstanbul, turist başına bin 85 dolar gelir hedeflerken, Londra’ya gidecek bir turist bin 273, Paris 806, Singapur 947 dolar kazanmayı hedefliyor.

Hedef 10.2 milyar dolar
İstanbul’un turizm geliri ise bu yıl 10.2 milyar dolar olacak. İstanbul’un 12'nci olarak yer aldığı sıralamada Londra 25.6 milyar dolar ile ilk sırada yer aldı. İkinci sırada ise 20.3 milyar dolarla New York bulunuyor. Paris 14.6, Bangkok ise 14.4 milyar dolarlık turizm geliri elde edecek. İstanbul geçen yıla oranla turizm gelirini yüzde 30.1 artıracak.


Kaynak:mynet.com


View the original article here

23 Haziran 2011 Döviz Kurları

?Döviz kurları, 23 Haziran 2011 tarihine ait döviz kurlarında, euro, dolar, sterlin, japon yeni, riyal ve benzeri Döviz kurları konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.Döviz kurları günlük değişkenlik göstermektedir, 23 Haziran 2011 döviz kurları tarihine ait döviz kurları aşağıda bulunmaktadır.

Reklamlar :

1 (EUR) Euro Alış : 2.3040, Satış : 2.3190
1 (USD) Amerikan Doları Alış : 1.6280, Satış : 1.6380
1 (CAD) Kanada Doları Alış : 1.6540, Satış : 1.6860
1 (AUD) Avustralya Doları Alış : 1.6980, Satış : 1.7290
1 (DKK) Danimarka Kronu Alış : 0.3078, Satış : 0.3124
1 (SEK) İsveç Kronu Alış : 0.2493, Satış : 0.2533
1 (NOK) Norveç Kronu Alış : 0.2928, Satış : 0.2975
100 (JPY) Japon Yeni Alış : 0.0201, Satış : 0.0204
1 (CHF) İsviçre Frangı Alış : 1.9320, Satış : 1.9600
1 (SAR) S. Arabistan Riyali Alış : 0.4310, Satış : 0.4410
1 (GBP) İngiliz Sterlini Alış : 2.5880, Satış : 2.6350

23 06 2011 altın ne zaman alınırdolar yorumları 23 06 2011borsaya ne oldu 23 haziran 2011altın devizde haberleri 23 06 201123 Haziran 2011 Döviz Kurları yazısına ait etiketler : 23 Haziran 2011 Döviz Kurları yazısı 23 Haz 2011 tarihinde Döviz Kurları kategorisinde yayınlanmıştır.

View the original article here

29 Haziran 2011 Çarşamba

Yunanistan CDS'leri

Sorry, I could not read the content fromt this page.Sorry, I could not read the content fromt this page.

View the original article here

Sequoia Capital Türkiye’den ve Dünyadan Yeni Yeteneklerini TalentHouse.com’da Arıyor

Fırat Demirel | 24 Haziran 2011 | Tweet

Bugüne kadar Apple, Google, Yahoo, YouTube, Electronic Arts, Linkedin, Square ve Tumblr gibi çok önemli şirketlerin yatırımcısı olan Sequoia Capital‘i, sanırım Webrazzi okurları arasında duymayan kalmamıştır. TalentHouse.com ise yetenekli sanatçılar için oluşturulan bir online platform. Bu iki ismi yanyana getiren şey de sektörde sürekli altını çizdiğimiz yetenekli çalışan ihtiyacı.

Sequoia Capital, Talent House’da açmış olduğu uluslararası yarışma ile yirmiye ulaşan sayıda grafik tasarımcıyı seçecek. Yeteneğine güvenilen bu tasarımcı listesi, Sequoia Capital’ın portföyündeki şirketlerle paylaşılacak. Son yetenek seçiminin ardından da yetenekli tasarımcılar (detaylar konusunda anlaşıldıktan sonra) tam zamanlı çalışmak üzere Silikon Vadisi’nin yolunu tutacak.

Talenthouse, Jajah‘ı 200 milyon dolara satan Roman Scharf’ın da içinde bulunduğu Silikon Vadisi’nin önde gelen girişimcileri tarafından kurulan bir girişim. Şu anda Palo Alto, New York, Los Angeles ve Londra’da ofisleri bulunuyor. Talent House Ülke Müdürü Burcu Çetin, Türkiye’nin genç yetenekler konusunda stratejik öneme sahip ülkelerden biri olduğunu söylüyor, diğerleri Almanya, Fransa, Rusya ve Latin Amerika.

Ülkemizde gerçekten yetenekli çok sayıda grafik tasarımcısı var, ancak internet sektörüne pek yakın değiller. Dünya çapında yatırımlar yapan ve Türkiye’yi yakından izleyen Sequoia Capital ile bağlantılı şirketlerde çalışmak (yani Sequoia‘nın bir yaprağı olmak) yetenek ve tecrübe anlamında bu tasarımcılara çok şey katacaktır. Silikon Vadisi’ndeki Türk sayısını arttırabilecek bu daveti bir yandan heyecanla karşılarken bir yandan da ülkemizden ayrılacak yeteneklerimiz için üzüleceğimi söylemeliyim.

Grafik tasarımcılar hazırladıkları en iyi 5 tasarım ile 27 Temmuz 2011 tarihine kadar yarışmaya başvurabiliyor. Yarışma hakkında detaylı bilgileri yarışma sayfasında bulabilirsiniz.


View the original article here

Regeneron Hisselerini Önceden Hangi Hedge Fonlar Almıştı?

Bugün FDA’ nın yaptığı açıklama sonrasında regeneron hisseleri işleme kapatıldı. Hedge Fund Winners in FDA Panel’s Regeneron Decision $REGN başlıklı yazımızdan detayları öğrenebilirsiniz. Yazının bir kısmını aktarıyorum:

A new eye medicine from Regeneron Pharmaceuticals (REGN) and Bayer AG was a safe and effective way of treating vision loss from macular degeneration, a U.S. advisory panel unanimously said on Friday.

The advisers to the Food and Drug Administration also said the drug, to be marketed as Eylea, could be dosed once every two months, giving it an edge over the typical monthly dosing of its chief competitor, Lucentis, from Roche Holding .


View the original article here

Ford Otosan, ihracatta yüzde 36 artış sağladı



Ford Otosan, 2011’in Ocak-Mayıs döneminde 90 bin adet araç ihraç ederek, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 artış sağladı.

Türkiye Otomotiv Sektörü’nde 9 yıldır liderliğini aralıksız sürdüren Ford Otosan, ihracat rakamlarıyla istikrarlı yükselişini sürdürüyor.

Ocak-Mayıs dönemi sonunda yaklaşık 90 bin adet araç ihracatı gerçekleştirerek geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 oranında büyüme elde eden Ford Otosan, hem Türkiye hem de otomotiv sektörü ihracatından daha büyük bir büyüme elde etti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre bu yıl Mayıs ayında ihracat, 2010 yılının aynı ayına göre yüzde 21,73 artışla 11 milyar 81 milyon 879 bin dolar seviyesinde gerçekleşti. Mayıs ayında en fazla ihracat yapan sektör, 1 milyar 676 milyon 935 bin dolarla otomotiv endüstrisi oldu. Sanayi sektörü alt başlığı altında yüzde 62,86 payla ilk sırada yer alan sanayi mamulleri içinde en büyük payı yüzde 15,13 ile otomotiv endüstrisi aldı.

Nuri Otay: “Önümüzdeki aylarda 3’ncü vardiyanın devreye girmesiyle yükselişimizi sürdürmeyi planlıyoruz”
Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, “2011 yılında da istikrarlı yükselişimiz devam ediyor. Hem ihracat yaptığımız mevcut pazarlarda payımızı artırıyor hem de yeni pazarlarda satış gerçekleştiriyoruz. Bugün Amerika, İngiltere, Almanya ve İtalya başta olmak üzere Brezilya, Arjantin ve Şili gibi 5 kıtada 70’den fazla ülkeye araç ihracatı gerçekleştiriyor, 75’den fazla ülkeye de yedek parça ihracatı yapıyoruz.

Mayıs ayında 20 bin adedin üzerinde Transit, Connect ve Cargo araç ihracatımız ile yıl toplamında yaklaşık 90 bin adetlik araç ihracat rakamına ulaştık. Haziran ve Temmuz ayları için de ihracat adetlerimizin artmasını hedefliyoruz” dedi.

Nisan ayı sonunda Türkiye otomotiv ihracatı sıralamasında ikinci sıraya yükselen Ford Otosan, özellikle artan araç ihracatının yanı sıra ağır ticari araç ve parça ihracatı ile gelir bazında ihracat lideri olma hedefine daha da yaklaştı.


Kaynak:mynet.com


View the original article here

KÖPEKBALIĞI FİYASKO MU?/NET CEVAP

Bir sitede rastladım hoşuma gitti aynen paylaşıyorum.Bakın bakalım Köpekbalığı fiyasko mu yoksa değil mi?Onu kullananlar net cevabı veriyor hemen.

Borsada Köpek Balığı Tekniği adında bir kitap çıkmıştı bundan aylar önce. Elbette her zamanki sizi uyarma ihtiyacı hissetmiş ve aşağıdaki yazıları yazmıştım.
VOBiX Yazılan:
Boğalar, ayılar, tilkiler bitti şimdi bir de köpekbalıkları çıkmış.
Burada yazdığı gibi ben trend değişmeden trendin değişeceğini anlayabiliyorum bu işi çözdüm diyen var mı?

Ebook yazmışlar 89TLye satıyorlar.
Satın almayın da sadece sayfada yazanlara bir bakın!

Yatırım camiaası nerelere gidiyor anlamış değilim.

Alıntı:
10-Bu site veya Köpek Balığı Tekniği E-Kitabında anlatılan bilgilerin veya eğitimlerin kişiden kişiye değişebileceği ve sizin çalışmanızla, bu işe vereceğiniz emekle gelişeceğini bilmeniz gerekmektedir. Bu site ve site aracılığıyla satılan kitap kimseye para kazanma garantisi vermez.

Alıntı:
Sorumluluk Sınırları / Garantiden Feragat
Köpek Balığı Tekniği E-Kitabı Borsada Köpek Balığı Tekniğini 89 TL (Türk Lirası) karşılığı Xticaret.com firması tarafından ödeme alınmak koşuluyla satılmaktadır. Satın aldığınız bu elektronik kitap karşılığı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne % 10 stopaj ödenmektedir. Köpek Balığı Tekniği E-Kitabı'nı satın aldığınız ve sağlıklı bir şekilde ürünü açabildiğiniz anda Köpek Balığı Tekniği E-Kitabı sahiplerinin size karşı sorumluluğu bitmiştir. Köpek Balığı Tekniği E-Kitabı bu konulardan sorumlu değildir. Köpek Balığı Tekniği E-Kitabı'nda anlatılan yöntemlerden yaşanacak yasal sorunlardan kopekbaligiteknigi.com ve Köpek Balığı Tekniği E-Kitabı sahipleri sorumlu değildir. Köpek Balığı Tekniği E-Kitabı'nda yer verilen firmalarla ve o firmaların internet siteleriyle kopekbaligiteknigi.com ve Köpek Balığı Tekniği E-Kitabı'nın herhangi bir ortaklığı veya başka türlü bir bağı yoktur.
ki mesaj ise büyük ihtimalle kitabın yazarına ait. Çünkü Köpek Balığı Tekniği sitesindeki ilk yorumun aynısı.
VOBiX Yazılan:
Kitabı kötülemedim. Burada hiç bir üyeyi bir şey satın almaya yönlendirmediğimiz için "satın almayın" ifadesini kullandım. Ayrıca kitap piyasaya bu hafta çıktı. İlk satışını da bu ay gerçekleştirdi. Bu tür kitaplarda para iade grantileri ve bonuslar olur ama yazar sanırım kendine güvenemediğinden para iadesi vermek yerine kitap açıldığı anda sorumluluğunun bittiğinden bahsetmiş. Benim eleştirdiğim kısım yazarın kitabı alanlarla irtibatını kitap açıldığı anda kesmesi. Kitabı yazsın satsın, basılmış kitaplardan farklı değil fakat dijital ürün sektörü böyle işlemiyor malesef.

Bu forumda VOB üzerine onalrca konu ve yazı var. Üstelik 18 adet de teknik sistem var. Bunlar tammen ücretsiz. Üstelik konuyu okuduktan sonra sorumluluğumuz biter demiyoruz. Elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Sürkli iletişim halindeyiz.
 
CEVAP AŞAĞIDA VE NET


VOBiX Yazılan:

magnum70 Yazılan:
kitabu suçluyorsunuz ama içeriğini bilmiyorsunuz.ben kitabı alalı 4 hafta oldu 25.05.2010 tarihinde 3.64 den bjkas aldım ve 8 gün sonra 03.06.2010 tarihinde tekniğin sat dediği yerde 4.28 den sattım. yüzde 18 para kazandım.küçük yatırımcıyı koruyan bu tekniğin yazarına teşekkür ederim.şimdide 9.10 dan afmas aldım bakalım ne olacak..

Uzun Pozisyondayım

Sorry, I could not read the content fromt this page.Sorry, I could not read the content fromt this page.

View the original article here

PayPal Günde 10 Milyon Dolar Mobil Ödeme Gerçekleştiriyor

Ali Altuğ Koca | 24 Haziran 2011 | Tweet

Mobil Ödemenin Türkiye’deki durumuyla ilgili geçtiğimiz günlerde Mikro Ödeme’nin rakamlarını aktarmıştık. Türkiye’de olduğu gibi dünyada da ödeme sistemleri ve özellikle mobil ödeme sektöründe hızlı bir büyüme yaşanıyor. Tabi ki online ödeme denildiğinde ilk akla gelen servislerden biri olan PayPal‘ın da mobil ödeme konusunda büyük yatırımları bulunuyor.

Geçtiğimiz Mart ayında yayınladıkları istatistiklere göre günde 6 milyon dolar mobil para transferine ev sahipliği yapan PayPal, The Wall Street Journal‘ın yaptığı habere göre günde 10 milyon dolara çıkmış durumda. Haberin ardından resmi blogundan da açıklama yapan şirket, yıl sonuna kadar 3 milyar dolarlık mobil ödeme gerçekleştirme amacında olduklarını doğruladı.

eBay’in sahibi olduğu PayPal, 2011 yılı için ilk olarak 1.5 milyar dolarlık bir mobil transfer öngörmüş, Şubat ayında bu öngörüyü revize eden şirket 2011 yılında 2 milyar dolarlık transfer yapacaklarını öngörmüş. Son olarak ise yeniden rakam yükseltilerek toplam 2011 içerisinde 3 milyar dolara ulaşılmış. PayPal gibi şirketlerin bu tip hesapları çok detaylı yaptıklarını düşünürsek, mobil ödemelerin beklentinin 2 katı büyümesi şirketin genel büyüme politikalarını da değiştirmiş olabilir.

Kendi pazarında belki de daha önce hiç karşılaşmadığı bir rekabeti de bu yıl gören PayPal; Google’ın Wallet, Facebook’un Credits’ine ve Jack Dorsey’in Square‘ine karşı savaşmak zorunda. Hatırlayacağınız gibi PayPal, Google’ı elemanlarını ve ticari sırlarını çalmaktan mahkemeye vermişti.

Ödeme metodları ve mobil ödeme konusundaki Türkiye’den de farklı uygulamalar hazırlanmıyor değil. En son Garanti ve Turkcell ortaklığında hazırlanan ve bugünlerde televizyon reklamları dönen CepT ParaKart mobil finans kategorisinde yapılan çalışmaydı. Neredeyse tüm operatörlerin NFC yöntemiyle ile ödeme üzerine çalıştığını da biliyoruz.

Mobil ödemenin hayatımıza daha çok girmesiyle buradaki pazarın hemen hemen tüm büyük oyuncuların ilgisini çektiği görülüyor. PayPal burada en büyük olmanın avantajıyla bir anlamda pazarın büyümesini de yansıtacaktır. Bu yıl Türkiye pazarına da giren PayPal’ın, Türkiye’deki durumu hakkında elimize bilgi ulaştıkça paylaşıyor olacağız.


View the original article here

28 Haziran 2011 Salı

Türkiye Facebook’ta 30 Milyona Çok Yakın

Fırat Demirel | 25 Haziran 2011 | Tweet

Türk kullanıcıların Facebook’ta dikkat çekici yükselişi dünya genelinde dikkatlerin üzerimizde toplanmasını sağlıyor ve bu konuda yeni bir kilometre taşını geride bırakmak üzereyiz. SocialBakers‘a göre Facebook’taki Türk kullanıcı sayısı 30 milyona dayanmış durumda.

Şu anda Facebook’taki kullanıcı sayımız* 29.3 milyon civarında. Halen dünya sıralamasında 4. konumdayız ve 3. sıradaki İngiltere ile aramızda 500 bin kişilik fark var.

Kullanıcı sayısının artışına baktığımızda son 1 ayda Facebook’taki kullanıcı kitlemize yüzde 6,27 artışla 1.7 milyon kişinin eklendiğini görüyoruz. Bu da önümüzdeki ay ortalarında 30 milyon sınırını geçebileceğimize işaret ediyor.

Geçen 1 milyona yakın Facebook hesabının kapatıldığı İngiltere’yi geride bırakarak yeniden 3. sıraya çıkmamız da Temmuz ayı başında mümkün olabilir ama Hindistan’ın bizi geçme ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerek.

Geçtiğimiz 6 ayın tablosuna baktığımızda, gözle görülür bir kaç düşüş dışında, Facebook’un Türkiye’deki popüleritesinin artmaya devam ettiğini görüyoruz. Aralık 2010'da 24,5 milyon civarında olan kullanıcı sayımız, Haziran 2011'e geldiğimizde 29,5 milyona yaklaşmış. Bu 5 milyon kişilik artışın 1,7 milyonunun son ayda gerçekleştiğini dikkate alırsak Temmuz ayında 30 milyon sınırını geçeceğimize kesin gözüyle bakabiliriz.

Haziran ayında paylaştığımız Facebook Türkiye İnfografiği’nde Türk kullanıcı sayısı 28,89 milyon idi ve bize bu yükselişi takip etmemiz için işaret veriyordu. Avrupa’nın kıtalar sıralamasında üst sırada olmasında pay sahibi olan Türkiye, Facebook’un en popüler olduğu şehirler sıralamasına da İstanbul’u 2. sıradan sokuyor.

Bu arada eğer KKTC’deki Türk Facebook kullanıcılarını Türkiye’ye ekleyecek olursak 30 milyon sınırına çok daha yakın olduğumuzu söyleyebiliriz.

*kullanıcı hesabı (profil) sayısı


View the original article here

Köpek balığı tekniği işe yarıyor mu?

Posted by Admin on Salı, Ocak 19, 2010 · Yorum Yapın 

 Borsada para kazanamadığınız ya da kazanıp daha fazlasını kaybettiğiniz olmuştur. Çünkü borsada spekülatörler çeşitli oyunlar oynarlar bunun sebebi ise sadece ellerinizdeki kâğıtları toplamaktır.

Borsada köpek balığı tekniği kitabını kullanmaya ve uygulamaya başladığınızda ise bu spekülatörlerin oyununa gelmeden kurtulmuş oluyorsunuz. Trendin başında fiyatlar aşırı artışa geçmeden önce köpek balığı tekniği size sinyal veriyor satışlar artışa geçecek diye.

Siz bu sinyali aldıktan sonra yapacağınız iş belli sende girip beklemek. Doğru zamanda doğru yeri seçersek her şey yolunda ve daha farklı olur. Borsada temeli çok sağlam olup senelerce prim yapamayan hisseler bulunmakta. Bu durumda önemli olan hisseyi sürekli kontrol edip kimseye hiçbir şey kazandırmayan spekülatörlerden korunmaktır.

Bir kişi 15-20 farklı aracı kurumlarla hesap açıp fiyat hareketlerini kontrol edebilir. Borsada sağlam temelli hisseler sayesinde büyük bir çoğunluk para kazanabilir. Köpek balığı tekniği sadece borsada sinyal üretmekle kalmıyor bunun yanı sıra parite, döviz, emtia borsası ve tüm endekslere bağlı sinyaller de üretebiliyor.

Yani köpek balığı tekniği birçok yatırım alanında kullanılabiliyor. Şimdiye kadar %100-150 ve daha fazla prim yapan senetlere hep imrenerek uzaktan baktık. Oysa şimdi bu durum çok farklı. Spekülatörün girmiş olduğu senette yerinizi aldınız mı sizde para kazanmış oluyorsunuz. Yani Spekle al, Spekle sat. Köpek balığı tekniğini öğrendiğiniz zaman anlattıklarımın mantığını daha kolay anlayacaksınız.


View the original article here

Research In Motion ve Hedge Fonlar

Research In Motion (RIMM) hisseleri, beklenilenden daha düşük gelir ve kar rakamlarını açıklayınca %22 değer kaybetti. Açıklama ise; ikinci çeyrek gelirlerinin analistlerin tahmin ettiğinden %20 daha düşük olmasıydı. Kar rakamları ise fikir birliğinde bulunulan aralıktan %25- %45 daha düşük çıktı.

View the original article here

İMKB 50 Destek Ve Direnç Noktaları 30 Mayıs 2011 Pazartesi



İMKB 50 Destek Ve Direnç Noktaları

30 Mayıs 2011 Pazartesi

İMKB 50 Hisselerinin Destek Ve Direnç Noktaları Aşağıdaki Tabloda Gösterilmiştir


View the original article here

Vob İçin En İyi Aracı Kurum Hangisi?

Sorry, I could not read the content fromt this page.Sorry, I could not read the content fromt this page.

View the original article here

Altın Fiyatları 09 Haziran 2011

Altın Fiyatları 09 Haziran 2011 ? Altın fiyatları Altın Satış ve Alış Fiyatları 09 Haziran 2011 nedir? Altın Satış ve Alış Fiyatları 09 Haziran 2011 hakkında detaylar aşağıdadır buyrun

09 Haziran 2011 Perşembe Altın Satış ve Alış Fiyatları

Ata Altın ( Cumhuriyet Altını ) :

Sitemizde belirtilen altın fiyatları her daim güncellenmektedir. Fiyat verileri kuyumcular odasından alınmaktadır. Bozdurma fiyatları günlük kur üzerinden hesaplanarak yazılmaktadır. En doğru ve güncel altın fiyatları için sitemizi herzaman takip edebilirsiniz. Sitemiz üzerinden ayrıca soru sorabilir, tahmin ve yorumlarda bulunabilirsiniz.

Son 1 Hafta

AKPC_IDS += "13259,";Popularity: 1%

Etiketler:Altın Fiyatları 09 Haziran 2011

View the original article here

27 Haziran 2011 Pazartesi

Moody ingilterenin AAA Olan Notunu Kaybedebileceğini Açıkladı Pound Baskı Altında Kaldı 08 Haziran 2011 Forex Haberi

Moody ingilterenin AAA Olan Notunu Kaybedebileceğini Açıkladı Pound Baskı Altında Kaldı 08 Haziran 2011 Forex Haberi nedir?Moody ingilterenin AAA Olan Notunu Kaybedebileceğini Açıkladı Pound Baskı Altında Kaldı 08 Haziran 2011 Forex Haberi hakkında detaylar aşağıdadır buyrun

Moody Analisti Sarah Carlson, İngiltere ekonomisindeki zayıflığın devam etmesi nedeniyle ülkenin AAA olan kredi notunun düşürülebileceğini belirtti. Bu nedenle Pound satış baskısı altında kaldı.  Ancak Moody’den bir konuşmacının ülkenin bu notunun şimdilik korunduğunu ve İngiltere’nin notunun indirilmesinin kuruluşun ana senaryosu olmadığını belirtmesi GBPUSD paritesinin 1,6350 seviyesi yakınlarında dengelenmesini sağladı.  

Konut piyasalarındaki zayıflık ve artan enflasyonist baskılar nedeniyle İngiltere ekonomisinde büyüme zayıf kalamaya devam ediyor. Moody’den gelen açıklamalar da ekonomik aktivitelerdeki zayıflamanın devam etmesi durumunda ülkenin çift dipli resesyonla karşı karşıya kalabileceği gerçeğini ortaya koyuyor.  Ancak pek çok analist İngiltere ekonomisinin düşük hızla da olsa büyümeye devam edeceğini ve ülkenin mali durumunun dengeli kalacağını düşüünyor.  İngiltere CDSleri açıklamalar sonrasında 2 baz puan yükseldi.

İngiltere Merkez Bankası artan enflasyon ve düşük ekonomik büyüme ile başetmeye çalışıyor.  Özellikle de Avrupa Merkez Bankası Temmuz ayında faiz artırımına gidileceği sinyali verirse Pound diğer yüksek riski para birimlerine kıyasla daha olumsuz bir performans gösterebilir.

AKPC_IDS += "13232,";Popularity: 1%

Etiketler:forex, düşük büyüme, ingiltere'de çift dipli resesyon, ingiltere ekonomisi, Moody'den not indirim uyarısı

View the original article here

Hyundai Accent Blue dizel motor seçeneği ile satışa sunuldu



Hyundai Accent Blue, dizel motor seçeneği ile 40 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Tamamen yenilenen yüzüyle, Türkiye’de Nisan ayında 1.4 lt benzinli motor seçeneği ile satışa sunulan ve büyük ilgiyle karşılanan Accent Blue’nun dizel motor seçeneği de model yelpazesinde yerini aldı.

128 HP’lik gücü ile sınıfının en güçlü dizel otomobili ünvanına sahip Accent Blue, 40 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Hyundai Accent Blue, 1.6 litrelik dizel motor seçeneği ile yüksek güç ve yakıt ekonomisini bir arada sunuyor. Değişken Geometrili Turbo ile tam 128 HP güç üreten  motor, yüksek teknolojisi sayesinde 6 ileri manuel şanzımanla 100 km’de sadece 3,9 litrelik yakıt tüketim değerine sahip. Hyundai Accent Blue’da yer alan 1.6 CRDi-VGT motor, tartışmasız sınıfının lideri konumunda.

Accent Blue 1.6 CRDi, benzinli modelde olduğu gibi yine Mode ve Prime olmak üzere iki farklı donanım seviyesine sahip. Mode seçeneğinde sürücü ve ön yolcu havayastıkları, ESP, VSM, soğutmalı fren diskleri, ön sis farları, Radyo/CD/MP3 çalar ve iPod bağlantısı gibi birçok özellik standart olarak sunulurken Prime donanım seviyesinde ise yan ve perde havayastıkları, deri direksiyon ve vites topuzu, dijital klima, alaşımlı jantlar ve park sensörü bulunuyor.

Accent Blue Dizel’in fiyatları, şanzıman ve donanım seviyesine göre 40 bin 500 ile 45 bin 500 TL arasında değişiyor.

Düz vites ve Mode donanım seviyesine sahip Accent Blue 1.6 CRDi, 40 bin 500 TL’den aynı araç otomatik şanzımanla alındığında fiyatı 43 bin TL oluyor.

Prime donanım seviyesindeki manuel şanzımanlı Accent Blue 1.6 CRDi’ın da fiyatı 43 bin TL iken otomatik vitesli Prime modelinin fiyatı ise 45 bin 500 TL.

Hyundai’nin “New Thinking. New Possibilities. – Yeni Yaklaşım. Yeni Olanaklar” anlayışı çerçevesinde piyasaya sunduğu yeni modeli yedinci nesli Accent Blue, benzinli versiyonunda olduğu gibi dizel motor seçeneğinde de “5 Yıl Garantili Ultra Servis” paketini standart olarak sunuyor.


Kaynak:mynet.com


View the original article here

Köpek Balığı Tekniği PDF İNDİR

Borsada yoğun ilgi gören köpek balığı tekniği bu ilgi karşısında durmadı ve kendini yeniledi. Bu yenilemede yeni teknik ve trend değişimleri analizlerinde son noktayı koyarak al, sat sinyalini mükemmel bir şekilde sizlere sunmakta. Bu yeni güncelleme ardından geliştirilmiş olarak ‘‘PLUS’’ adıyla yeni bir eklenti olarak huzurlarınızda.


Köpek balığı tekniği + Plus’ı kısaca şöyle anlatabiliriz;
Bu sistem size her şeyi önceden bildiren bir sistemdir. Yani senet yükselmeden önce size bilgi vererek bir önceki seansı size aktarıyor. Bu sistem tüm hisseler için bu şekilde olsa da uyarı yapıldıktan sonra çıkış devam ediyor ve aynı sinyal saat zamanı geldiğinde yine sizi haberdar ediyor. Borsada önemli olan bu sistem plus eklentisi ile daha ileri bir düzeye taşınmıştır. Daha detaylı bilgi almak isterseniz buradan tekniğin yazarı Ahmet Ünver ile iletişime geçebilirsiniz.

Türkiye’ye sehayat eden Rusların sayısı üç katına çıktı

Türkiye ile Rusya karşılıklı olarak vize zorunluluğuna son vermesinden sonra Türkiye’ye sehayat eden Rusların sayısı üç katına çıktı.
Türkiye ile Rusya karşılıklı olarak vize zorunluluğuna son vermesinden sonra Türkiye’yi ziyaret eden Rusların sayısında patlama yaşandığı belirtildi.
Rusya’nın Sesi, Skyscanner.ru verilerine dayanarak verdiği haberde vizenin kaldırılmasının ardından Rus turistlerinin Türkiye’ye aktığını belirtirken, Türkiye’ye seyahat eden Rusların sayısının üç katına çıktığına dikkat çekti.
Haberde 16 Nisan’dan itibaren 30 güne kadar süren ziyaretler için Türkiye’ye vizesiz girebildiğini anımsatılarak, “Bu adım, Türkiye, turizm için daha çekici kılıyor özellikle, bir zamanlar popüler turizm merkezleri olan ve birçok Rus tatilcisini çeken Mısır ve Tunus’ta son dönemde meydana gelen ayaklamaların ortamında” yorumu yapıldı

AKGRT YORUM

Aksigorta AKGRT hisse Senedi bilançosuna ait bilgilere bakarak AKGRT Hisse Senedi hakkında bilgi alabilirsiniz, AKGRT Aksigorta hissesi, faaliyet alanı, sermaye, sektör, iletişim bilgileri, şirket ayrıntılarına ulaşabilirsiniz.
HİSSE : AKGRT
İMKB HİSSE SENEDİ KÜNYESİ
Şirket Adı: Aksigorta A.Ş.
Faaliyet Alanı : Sigortacılık
Sektör : Sigorta Şirketleri
Pazar: Ulusal
Kuruluş Tarihi : 28.04.1960
Halka Aç. Tarihi : 23.11.1994
İlk İşlem Tarihi : 05.12.1994
ORTAKLIK YAPISI
Ortak Ünvanı Pay(%)
Hacı Ömer Sabancı Holding : 61,98
Diğer : 38,02

Bilgi : Bu yazıda Aksigorta hisse yorumları 2011, Aksigorta hisse, Aksigorta hisse senedi, Aksigorta al sat, Aksigorta bilanço, Aksigorta borsa hakkında orta derecede bilgi bulunmaktadır.
Sitedeki yazılar “Yatırım Danışmanlığı” niteliği taşımamaktadır, tablolardaki bilgileri inceleyebilirsiniz, yazılarımızda yanlış bilgi olmaması, ziyaretçilerimizi yanıltmamak  amacı ile kişisel yorum ve fikirler’e elimizden geldiğince yer vermemekteyiz.
Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemesi gerekilmektedir.
AKGRT Hisse yazısı 23 Haz 2011 tarihinde Hisse Senetleri kategorisinde yayınlanmıştır.

26 Haziran 2011 Pazar

Borsa Nedir?

Posted by Admin on Cuma, Temmuz 16, 2010 · Yorum Yapın 

Borsada kazanma konusunda kafanızda belirli ipuçları oluşmadan önce hepimizin kafasındaki soru işareti; borsa nedir? Sorusu olsa gerek.

Borsa piyasada var olan değerli evrakların yani menkul kıymetlerin ticaretinin yapıldığı bir bölümdür. Bu değerli evraklar genelde piyasa üzerinde hisse senedi olmaktadır. Borsa kendi kendine bir piyasayı oluşturmaktadır, çünkü değerli evrakların ticaretinin yapıldığı alandır, ve tamamen kurumsaldır. Çünkü piyasanın kendine has kuralları ve standartları mevcuttur.

Borsa piyasası hisse senetlerinin dışında bir çok ticari malların da ticaretinin yapıldığı bir piyasa olup başta döviz alım satım işlemleri veya forex işlemlerinin de gerçekleştiği bir piyasadır. Forex kelimesini okuyunca kulağınızda bir aşinalık olduğunu düşünmekteyim. Forex tüm dünyaca internet üzerinden kullanılan ve 7/24 ticaret işlemi gören bir borsa piyasası. Forex piyasasında en çok gerçekleştirilen işlem türü abligation olarak bilinmektedir. Dilerseniz abligation işlemini bir örnekle daha yalın bir duruma getirelim.

Diyelim ki sizin 100TL’niz var, bu 100 TL ile ABD’den 50 Euro aldınız. Daha sonra bu 50 Euro’yu, Amerika’da 70$ olarak bozdurdunuz ve tekrar Türkiye piyasasına gelip 110TL olarak çevirdiniz. İşlem mantığı tamamen buna dayalı, tabi bu aşama da dediklerimin hepsi tamamen tek bir tık ile gerçekleşmekte. Yapılan araştırmalara göre Forex borsasında günde 1.500.000 al sat işlemleri gerçekleştiği açıklanmıştır. Dilerseniz tekrar abligation sistemine geri dönelim.

Bu sistem hakkında size kötü bir haberim var, 2 tık ile size 10TL kar olarak göstermiştim ancak günümüzde bu sistem ile çok minik rakamlar oynuyor, 0,001TL gibi TL’nin 1000’de 1’i kadar oran var. Bu yüzden abligation sisteminde para kazanmak için çok büyük paraların olması şart ancak bir ihtimal başka bir ülkenin interneti yavaşlar ya da kesilirse o sırada size bir fırsat doğabilir sonuçta bu piyasayı her ülkeden binlerce belki milyonlarca kişi takip etmekte.

Forex piyasası diğer borsa piyasalarına göre daha canlı ve daha stresli bir piyasa olduğunu söyleyebilirim. Açıkçası forex’de yatırımlara başladıktan sonra tamamen soğuk kanlı hareket edin paranın herhangi bir durumda değer kaybetmesi karşısında direk elinizde ki değerli evrakları satmaya kalkışmayın serin kanlı olun, yoksa elinizde ki paradan da olabilirsiniz. Forex gün geçtikçe büyüyen bir borsa piyasası haline geldi, ve geçtiğimiz günlerde forex sitesinin kurucusu yaptığıyazılı açıklamada; “o kadar hızlı büyüyen bir borsa piyasası ki gidişattan ben bile korkar oldum.” Diyerek durumu vurgulamak istemiştir. Sonuçta 7 gün 24 saat sürekli olarak aktif bir sistem. Konu: Borsa nedir.

Borsa Nedir?, 7.2 out of 10 based on 5 ratings

Filed under Borsa · Tagged with


View the original article here

Value Investing ve Pasif Yatırım, Hangisini Yapmalı?

“ Üniversitede iken benim açımdan en büyük zaman israfı etkin piyasaları öğrenmekti. Aslında alakası yokmuş, paramı geri istiyorum. Piyasalar finans derslerinde öğretildiği gibi etkin değildir, etkinliğin yanına bile yaklaşamaz. Profesörler “ Eğer bir etkinsizlik var ise fırsatçı yatırımcılar görece düşük fiyata değerlenmiş menkul kıymetleri alacak ve aşırı değerlenmiş kağıtları satacaktır ve piyasa etkin hale gelecektir” der. Kulağa hoş geliyor ama gerçek değil.

Yatırım stratejileri arasında en tanınmışlarından ve uygulanmışlarından birisi “Value Investing- yani değer biçerek yatırım yapmak” tır. Akademik çalışmaların 25 sene önce keşfettiği, Warren Buffett’ ın on yıllar önce keşfettiği gerçek şudur: “value stock” lara yatırım yapmak pasif yatırıma göre ortalamada daha çok getiri elde edilmesini sağlar. İlk olarak…”

Bir kısmını çevirdiğimiz yazının devamını merak edenler Is Value Investing Still Better Than Passive Investing? başlıklı yazımızı okuyabilir.


View the original article here

ALGYO Hisse

Alarko ALGYO hisse Senedinin bilançosuna ait bilgilere bakarak Hisse Senedi hakkında bilgi alabilirsiniz, Alarko ALGYO hissesi, ALGYO faaliyet alanı, sermaye, sektör, iletişim bilgileri, şirket ayrıntılarına ulaşabilirsiniz.

HİSSE : ALGYO

İMKB HİSSE SENEDİ KÜNYESİ

Şirket Adı: Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.
Faaliyet Alanı : Gayrimenkul Portföy İşletmeciliği
Sektör : Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları
Pazar: Kurumsal Ürünler
Kuruluş Tarihi : 31/07/1996
Halka Aç. Tarihi : 19.12.1996
İlk İşlem Tarihi : 02.01.1997

Reklamlar :

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ” AGMYO” 1996 yılının Temmuz ayında, 1978 yılında kurulmuş bir Alarko şirketinin Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına dönüştürülmesi ile kurulmuştur. AGMYO’nun gerçekleştirdiği ilk işlem şirkete ayni sermaye olarak konulan, kaba inşaatı bitmiş 37.000 m2 lik bir ofis binasının Ekim 1996 tarihinde Osmanlı Bankası’na satılması işlemidir.
Gerçekleştirilen bu ilk işlemden sonra, gerek Alarko Topluluğu’nun geliştirdiği projelere yatırım yaparak gerekse topluluk şirketlerinin elindeki gayrimenkulleri devralarak kira geliri elde etmek suretiyle faaliyetini sürdürmektedir.
Kayıtlı Sermayesi : 20.000.000-YTL
Ödenmiş Sermayesi : 5.490.100-YTL
Halka açıklık oranı : %49
Halka açılma tarihi : 19-20 Aralık 1996
Halka arz fiyatı : 0,0041 YTL (4.100 TL)

Bilgi : Bu yazıda Alarko hisse yorumları 2011, Alarko hisse, Alarko hisse senedi, Alarko al sat, Alarko bilanço, Alarko borsa hakkında orta derecede bilgi bulunmaktadır.

Sitedeki yazılar “Yatırım Danışmanlığı” niteliği taşımamaktadır, tablolardaki bilgileri inceleyebilirsiniz, yazılarımızda yanlış bilgi olmaması, ziyaretçilerimizi yanıltmamak  amacı ile kişisel yorum ve fikirler’e elimizden geldiğince yer vermemekteyiz.

Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemesi gerekilmektedir.

ALGYO Hisse yazısı 23 Haz 2011 tarihinde Hisse Senetleri kategorisinde yayınlanmıştır.

View the original article here

47 Borsa Yatırımcısının Hesabına Bloke!

Sermaye Piyasası Kurulu’nun bugünkü manupilasyon operasyonu ile
ilgili savcılığın talebi üzerine 47 kişinin hesabını bloke ettiği
bildirildi.

HaberTürk Gazetesinin haberine göre, Mali Suçlar…

Sermaye Piyasası Kurulu’nun bugünkü manupilasyon operasyonu ile
ilgili savcılığın talebi üzerine 47 kişinin hesabını bloke ettiği
bildirildi.

Reklamlar :

HaberTürk Gazetesinin haberine göre, Mali Suçları Araştırma Kurulu
Başkanlığı’nın talebiyle Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından
hesabına blokaj konulanlardan oluşan 47 kişilik listede Beşiktaş
Futbol Takımı’nın teknik direktörü Tayfur Havutçu da ismi bulunuyor.
Söz konusu karar, SPK?nın ilgili yazına istinaden Türkiye Sermaye
Piyasaları Aracı Kurluşlar Birliği (TSPAKB) kanalı ile tüm aracı
kurumlara iletildi.

Kaynak : http://www.borsarti.com/47-borsa-yatirimcisinin-hesabina-bloke.html

47 Borsa Yatırımcısının Hesabına Bloke! yazısına ait etiketler : 47 Borsa Yatırımcısının Hesabına Bloke! yazısı 22 Haz 2011 tarihinde Ekonomi kategorisinde yayınlanmıştır.

View the original article here

Borsa Terimleri

Posted by Admin on Çarşamba, Temmuz 14, 2010 · Yorum Yapın 

Borsa piyasasıyla daha önce ilgilenen arkadaşlarımız bir çok kez işlem hacmi kelimesini duymuş olmalıdır. İşlem hacmi, borsa üzerinde her hisse senedi için gerçekleşen emirlerin aldığı lot sayısı ile işlem hacminin o an ki fiyatının çarpılmasıyla oluşan değerdir.

Bir seans veya belirli bir zaman zarfı içerisinde alım satım işlemlerinin gerçekleştiği değerli evrakların adedi işlem miktarı olarak nitelendirilir.

Sahip durumda olunmayan menkul kıymet değerlerinin ödünç alınmak şartıyla satılmasına açığa satış denir.

Endeks borsa üzerinden bir çok menkul kıymet ve değerli evrağın oransal olarak değişimini ölçmeye yarayan bir göstergedir. Bu durumda endeksi borsadaki fiyatların analiziyle rakamsal olarak veri değeri verdiğini söyleyebiliriz, bir nevi piyasa göstergesidir. Endeks, tekniz analizde en önemli veri niteliği taşır. Yatırımcılar için menkul kıymet ve değerli evrakların birbiriyle karşılaştırılmasında en büyük kolaylığı endeks raporları sağlar. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB)’de; İMKB 30, İMKB 100 ve tüm olmak üzere 3 endeks hesaplanır. Bunun dışında alt birimleri olarak Sinai, Hizmetler ve Mali endekslerde rakamsal rapor olarak hazırlanmaktadır.

Endeks piyasasında borsanın yukarı veya aşağıya iniş grafiğine volatilite ismi verilir. Yani borsanın bu hareketliliğine bakıldığında bu ifade gösterilir. Kuşkusuz volatilite İMKB’yi dünyanın en oynak borsalar pozisyonunda göstermektedir.

Aracı kurumlar sermaye piyasasında destekte bulunmak ve faaliyet gerçekleştirmek için SPK tarafından aracılık yetkisi verilmiş anonim şirketlerdir. Bir başka açıklamayla aracı kurumlar hisse senedi ticareti aşamasında yatırımcı ile piyasa arasında, yatırımcıya bilgi ve aracılık vazifesini üstlenen şirketlerdir. Peki kimler aracı kurumdur? Bunlar; ticaret bankaları, yatırım ve kalkınma bankaları, aracı kurumlar olmak üzere 3 gruptur.

Aracı kuruluşlarının yapacaklarını şu şekilde sıralayabiliriz;

Yatırım danışmanlığı.Portföy işletme ve yönetimi.Sermayelerin piyasaya açılımı ve halka arz işlemi.

Kalkınma veya Yatırım bankalarından kredi kullanan kurumların buna teminat olarak gösterdikleri senet vb. türdeki şeylerin bu bankaya kendi garantisi altında kullandırtan piyasa sermaye aracıdır.

Borsa piyasası için gelecekteki tahminleri karamsar yönde olan ve hisse senetlerini satamayacaklarını düşünen yatırımcıların bu düşünce doğrultusunda elindeki menkul kıymet ve değerli evraklarını elden çıkardığı piyasadır.

Borsa’da işlem yapan borsacı ve yatırımcıların, yaptıkları işlem hacmine göre belirlenen ve Borsa Yönetim kurulunca açıklanan meblağdır.

Borsa piyasasında üye temsilcisi olarak da nitelendirilen broker, “Üye Temsilcisi” olarak bilinmektedir. Brokerlar yatırım işlemleri yapmak isteyen kişilere piyasa hakkında geniş ve detaylı veri bilgisi sunup aynı zamanda yatırım konusunda çeşitli tavsiyeler sunmaktadır.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB)’nin tanımıyla hisse senedini; Anonim şirketlerin, sermayelerinin bir bölümünü, yatırımcıların bu değerli evrakları alarak ortaklık haklarının doğmasının sağlayan kıymetli evraklar olarak tanımlamıştır.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB)’nin tanımıyla borsa; Ticaret, finans ve borsa ile uğraşan kişilerin toplandıkları ve kamu toplumuna açık organizasyonlar olarak nitelendirilmektedir.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsa (İMKB)’ye göre borsada fiyat bazlı oluşum piyasa üzerinde var olan çok sayıda alım ve satım emirlerinin karşılaşmasıyla oluştuğunu nitelendirmektedir.

Borsa Terimleri, 8.5 out of 10 based on 2 ratings

View the original article here

Winifred Jiau, Insider Trading Yüzünden Hapse Girdi

“Winifred Jiau kendisine açılan insider trading davasından mahkum edildi. 43 yaşındaki Jiau, hedge fonlara içeride öğrendiği bilgileri parayla sattığı ile suçlanmıştı. “Bu bir küstahça insider trading entrikasıdır, ve olayın merkezindeki isim ise Winifred Jiau’ dur” dedi Avi Weitzman.”
Bir kısmını çevirdiğimiz yazının devamını merak ediyorsanız Winifred Jiau Convicted in Insider Trading Case başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.
View the original article here

25 Haziran 2011 Cumartesi

API Rakamları Sonrasında Petrol Fiyatlarında Toparlanma Görüldü 08 Haziran 2011 Forex Haberi

API Rakamları Sonrasında Petrol Fiyatlarında Toparlanma Görüldü 08 Haziran 2011 Forex Haberi nedir? API Rakamları Sonrasında Petrol Fiyatlarında Toparlanma Görüldü 08 Haziran 2011 Forex Haberi hakkında ayrıntılar aşağıdadır buyrun

Petrol fiyatları dün New York işlem saatlerinde bir miktar toparlandı.  WTI petrol fiyatları 2 günün en düşük seviyesi olan 97,74’e kadar geriledikten sonra günü %0,49 oranında artışla 99,09 seviyesinden tamamladı.  API’nin ham petrol stoklarında büyük bir düşüş olduğunu açıklaması da petrol fiyatlarına destek sağladı.

API, 3 Haziran’la son bulan haftada ham petrol stoklarının 5,50 milyon varil, benzin stoklarının ise 0,16 milyon varil düştüğünü açıkladı.  Damıtılmış petrol stoklarında ise artış görüldü.  Piyasalar DOE/EIA rakamlarını takip edecek.

Piyasalarda risk kaçınımı hakim. Borsalar Fed Başkanı Ben Bernanke’nin Amerikan ekonomisindeki toparlanmanın yavaş olduğunu belirmesi nedeniyle satış baskısı altında kaldı.  Atlanda’daki konferansta Bernanke ekonominin potansiyelinin altında kalmaya devam ettiğini ve gevşek para politikalarına hala ihtiyaç duyulduğunu belirtti.  

Görünen o ki Fed faizleri düşük seviyelerde tutmaya devam edecek.  Yorumlar piyasalarda hayal kırıklığı yarattı.  Bernanke ekonomiyi teşvik etmek için yeni önlemler alınacağından da bahsetmedi.

Bugün OPEC toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantıda arz miktarında artış yapılması bekleniyor. Bu durumda petrol fiyatları baskı altında kalabilir.

AKPC_IDS += "13229,";Popularity: 1%

Etiketler:forex, WTI petrol fiyatları, forex haberleri, OPEC toplantısı, petrol fiyatları

View the original article here

Borsada Köpek Balığı Tekniği Kullanıcı Yorumları

Posted by Admin on Cuma, Temmuz 9, 2010 · Yorum Yapın 
memsa ve mems1 dün gece ben de buldum. Hocam bunun arkasında sabah birisi internette iddaa ediyor, alın memsa1 ağustos tan sonra mutlaka patlıyacak hedef 6 diyor.
sebebini söylemiyor ama
memsa kısa hedef o kadar değil 1.30 civarıydı benim hatırladığım kadarıyla
onu söyleyenler spek oluyor işte
biz size onlar toplarken haber veriyoruz
haftalık bakabildiniz mi memsa
dün gece oluşmuş
o da zaten 3 ay içersinde olcak diyor
1.31 geçerse ikinci hedef 1.70
6 falan değil
1.31 de satarlar
zaten onlar 89 dan almışlardır
ozaman yaygara yapıp milleti bu şekilde sinek gibi uçuşturuyorlar
aynen öyle oluyor
işte aldanmayın diye biz size birşeyler vermeye çalışıyoruz
teşekkürler hocam
Borsada Köpek balığı tekniği hakkında sorularınız için msn adresi: kopekbaligiteknigi@hotmail.com
View the original article here

Tedbir Alınmazsa Türkiye Kronik Et İthalatçısı Olur, 3 Yılda 20 Milyar Bekleniyor

Tedbir alınmazsa Türkiye kronik et ithalatçısı olur (Dünya)

Ankara Sohbetleri'nin bu haftaki konuğu Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin. Özellikle haftasonları düzenlediği basın toplantılarıyla tarım kesiminin sorunlarını somut örneklerle Türkiye'nin gündemine taşıyan Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, et fiyatlarındaki sorunun yeniden yaşanabileceği uyarısında bulundu. Sanayicilerin anlaşmayla 70 kuruşun üzerinde belirlenen sütü 45 kuruşa aldığını ifade eden Yetkin, "Et ithalatı yapılan dönemde de benzer şeyler olmuş ve süt hayvanlarının kesime gönderilmesiyle ithalat ihtiyacı ortaya çıkmıştı" dedi. Yetkin yine aynı yine aynı noktaya gelindiğini belirterek "Korkum şu... 2008 yılındaki gibi süt fiyatlarını tribünlerden izlemekle kalıp, tedbir alınmazsa ve damızlık hayvanlar kesime gidilirse bu iş biter. Onun için, acilen süt endüstrisi kurumu gibi bir müdahale kurumunun derhal kurulması gerekir" uyarısında bulundu.


3 yılda 20 milyar bekleniyor (Habertürk)

Yetkililerin tahminlerine göre, Kurumun kasasına 3 yıl içinde en az 20 milyar TL girecek. SGK’nın, alacaklarını yeniden yapılandıran düzenlemeye, 2 milyon 88 bin 841 kişi toplam 34 milyar 525 milyon 923 bin liralık borcunu yeniden yapılandırmak için başvurdu. Kurumyetkilileri, 29.2 milyar TL’lik tahsilat tutarının yüzde 70-75’inin kasaya gireceğini belirterek, son yapılandırmanın SGK tarihinde 1970’li yıllardan bu yana yapılan en başarılı yeniden yapılandırma olacağını vurguladı. Seçimlerin yeni yapıldığını ve önümüzde 4 yıllık bir hükümet olduğuna işaret eden yetkililer, hükümetin yeni bir yapılandırma çıkarmasının beklenmediğini belirterek, “En azından dört yıl boyunca bir af çıkmayacak” yorumunu yaptılar.


Önlem öncesi kredi yağmuru (Radikal)

Haziran ayının ilk haftasında tüketici kredisindeki artış hızı 4.5 kat arttı. Kullandırılan kredi 400 milyon TL'den 1.6 milyar TL'ye çıktı. Ekonominin soğutulması ve cari açığın frenlenmesi için yeni kurulacak hükümetin, kredi arzının kısıtlanması için bankalar üzerinden tedbir alacağı beklentisi, gerek tüketiciyi gerekse bankaları harekete geçirdi. Bankalar, tedbirler alınmadan önce kredi arzını arttırırken, tüketiciler de olası faiz arttırımları öncesinde adeta bankalara hücum etti. Bankaların tüketici kredilerinin artış hızı 27 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında yüzde 1,13’e çıktı. Bu oran 13-20 Mayıs tarihlerindeki artış hızı olan yüzde 0,27’nin yaklaşık 4.5 kat üzerinde bulunuyor. Bankaların tüketici kredileri 20-27 Mayıs arasında da yüzde 1,06 büyüdü. Bankalar 13-20 Mayıs arasında 400 milyon TL tüketici kredisi verirken bu rakam 20-27 Mayıs arasında 1 milyar 567 milyon liraya, 27 Mayıs-3 Haziran arasında ise 1.7 milyar liraya çıktı.


View the original article here

Turkcell ve Superonline IPv6 Test Sürüşüne Katılıyor



Türkiye’den Global IPv6 Test Sürüşüne özel sektörden sadece Turkcell ve Turkcell Superonline katılıyor.

Turkcell ve Turkcell Superonline, yeni nesil internet olarak anılan IPv6 teknolojisi için altyapılarını uyumlu hale getirdi. IPv6’e geçiş sürecinde 8 Haziran’da ilk kez gerçekleştirilecek Dünya IPv6 Günü (World IPv6 Day)  etkinliği için hazırlıklarını tamamlayan Turkcell ve Turkcell Superonline, 8 Haziran’da NASA ve Google, Facebook, Microsoft gibi devlerle birlikte test sürüşüne çıkacak.  Internet Society tarafından düzenlenen etkinliğe Türkiye’den özel sektör şirketleri olarak sadece Turkcell ve Turkcell Superonline katılıyor.

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell ve Turkcell Superonline, 8 Haziran Çarşamba günü bütün dünya ile eş zamanlı uygulanacak Dünya IPv6 Günü etkinliği için hazırlıklarını tamamladı. Hazırlıklar sonucunda Turkcell’in resmi internet sitesi www.turkcell.com.tr ile Turkcell Superonline’nın www.superonline.com ve www.superonline.net resmi internet siteleri,  8 Haziran günü 24 saalik test sürüşüne çıkacak. IPv6 teknolojisine geçiş için internet erişim testlerini başarı ile tamamlayarak altyapısını uyumlu hale getiren Turkcell ve Turkcell Superonline,  global olarak düzenlenen etkinlik ile IPv6 teknolojisinin deneyimlenmesi sürecine katkıda bulunacak.

Altyapı çalışmaları sonucunda Turkcell şebekesinin tamamında cep telefonları ile IPv6 Adres kullanımı ve IPv6 Internet erişimi testleri başarıyla tamamlanarak, GPRS ve 3G şebekesinin teknolojik olarak IPv6’ye uyumu sağlandı.  Turkcell Superonline omurgası ise, tüm noktalarda IPv6 Internet erişim hizmeti verilmesi için hazır hale getirildi.Türkiye’den özel sektör tarafında sadece Turkcell ve Turkcell Superonline’ın katılacağı etkinlikte TÜBİTAK-ULAKBİM ve ODTÜ de yer alacak.  Global test sürüşüne çıkacaklar arasında NASA ve Google, Facebook, Yahoo ve Microsoft gibi pek çok dünya devi de bulunuyor.

Dünya çapında internet ile ilgili eğitim, politika ve standartların oluşturulmasına liderlik eden Internet Society (www.isoc.org) tarafından düzenlenecek Dünya IPv6 Günü’ne 412 internet sitesi katılacak. İlk kez gerçekleştirilecek bu etkinliğe katılanlar,  IPv6’ya uyumu hızlandırmak ve geçişte yaşanabilecek potansiyel sorunları önceden tespit ederek, sorunsuz hale getirmek için destek olacak.

Yeni nesil internette öncü olmayı hedefliyoruz
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, 8 Haziran’da Dünya IPv6 Günü’nün yeni nesil internete geçiş hazırlıkları için küresel olarak düzenlenen ilk etkinlik olması açısından önemli olduğunu söyledi. Terzioğlu, Turkcell’in resmi internet sitesi  www.turkcell.com.tr ile Turkcell Superonline’in resmi internet sitesi www.superonline.net ve  www.superonline.com‘u 24 saat boyunca IPv6 uyumlu olarak yeni nesil internet üzerinden erişilebilir hale getireceklerini ifade etti.

Terzioğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Dünya çapında teknoloji sektörünün lider kuruluşları yeni nesil internete geçiş çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor. Turkcell olarak biz de, grup şirketimiz Turkcell Superonline ile birlikte, bu alanda ilklere imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Daha önce Türkiye’de IPv6 çalışmalarındaki olgunluk düzeyimiz ile RIPE NCC’den 4 üzerinden 4 yıldız alan  ilk iki Türk şirketi Turkcell ve Turkcell Superonline olmuştu. Bu kez de Türkiye’den Dünya IPv6 Günü’ne katılan ilk şirketler yine biz olduk. Bizim dışımızda şu anda ülkemizden TÜBİTAK-ULAKBİM ve ODTÜ de etkinliğe katılarak altyapısını IPv6 teknolojisine göre test edecek. Hedefimiz, Turkcell grubu olarak dünyada yeni nesil interneti müşterilerine ilk ulaştıranlar arasında yer almak ve IPv6’ya geçişte müşterilerimizin zorluk yaşamadan  çevrimiçi haberleşme süreçlerine aynen devam etmelerini sağlamak. IPv4 adresleri tükendiğinde bundan hiçbir Turkcell ve Turkcell Superonline müşterisinin mağdur olmayacağını şimdiden gururla söyleyebiliriz.”

IPv6’e neden geçiliyor?
İnternet kullanımının her geçen gün artması ve yeni gelişen teknolojilerin yeni kullanım alanları yaratması sonucu, çevrimiçi haberleşme için kullanılan “İnternet Protokolü Versiyon 4” (IPv4) adreslerindeki doluluk oranı en üst seviyeye ulaştı. Bu nedenle daha geniş adres imkanı sağlayacak olan Ipv6’e geçiş artık bir zorunluluk haline gelmeye başladı. Avrupa, Asya ve Ortadoğu bölgelerinde IP adreslerinin tahsisinden sorumlu tek yetkili otorite olan RIPE Şebeke Koordinasyon Merkezi’nin (RIPE NCC) elindeki IPv4 adreslerinin 2012 yılında tükeneceği öngörülüyor. Buna ek olarak yapılan araştırmalar, 2020 yılında internete bağlananların sayısının IPv4 teknolojisinin desteklediği toplam adres sayısının 12 katı olacağını gösteriyor.

Dünya ile uyumlu olarak IPv6’e (Internet Protokolü Versiyon 6) geçişte önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) önderliğinde sürecin tamamlanması planlanıyor. 8 Aralık 2010 tarihli “Kamu Kurum ve Kuruluşları için IPv6’e Geçiş Planı” genelgesine göre  Türkiye’deki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının en geç 31 Ağustos 2013 tarihine kadar internet üzerinden verdikleri kamuya açık tüm hizmetleri IPv6’i destekler hale getirmeleri gerekiyor.


Kaynak:mynet.com


View the original article here

24 Haziran 2011 Cuma

VOB Günlük Bülten 30 Mayıs 2011 Pazartesi

Sorry, I could not read the content fromt this page.

View the original article here

Borsada Açığa Satış Ne Demek? Açık Pozisyon Nedir?

Posted by Admin on Çarşamba, Temmuz 14, 2010 · Yorum Yapın 

Borsada genelde yatırımcıların ilk yaptığı şey önce bir şeyler almaktır para kazanmak için sonra da satmaktır. Sırayı terse çevirirseniz bir şeyin fiyatı düşecek bu düşüşten ben nasıl para kazanabilirim? Elinizde olmayan bir şeyi nasıl satabilirsiniz? Spotta yapmak zordur ya birilerinden ödünç alacaksınız açığa satış yapacaksınızdır, ya da vadeli piyasaya gidersiniz ileride bir tarihte teslim etmek söz konusu olduğu için satarsınız fiyat düşüşünden kazanmak için.

Fiyatların gerilemesinden para kazanmak amacıyla yapılan işlemlere açık pozisyon denir, yani sattığınız şeyden aslında borçlusunuzdur. Elinizde olmayan bir şeyi satıyorsunuzdur. Bu şekilde açılmış pozisyonlara açık pozisyon denir. Örneğin; X hissesi düşmesini bekliyorsunuz çok şişmiş durumda, elinizde yok satacaksınız. Bunu satabilirsiniz, şu anda bizde tekil hisse senetlerini açığa satmak o kadar kolay bir işlem değil, vadeli işlem olmadığından.

Ancak endekse açığa satabilirsiniz. Ama bu konuda çalışmalar var olup yakında tekil hisse senetleride açığa satılması mümkün bir hale gelecek.

Borsada açığa satış için kısa pozisyonla eş anlamlı diyebiliriz. Bir ürünün fiyatının yükselip yükselemeyeceğini veya çok çıktığını düşünüyorsunuz yakında mühim gerilemeler tahmin ediyorsanız, açığa satış yapmak için imkan kollarsınız. Bunun için gideceğiniz yer vadeli işlemi borsada nasıl açığa satarım diye araştırmak ikincisi de nerden borç bulurum da spot piyasada açığa satarım? Burada fiyat düştüğünde kazanırsınız bu pozisyonu aldığınızda, fiyat yükselince tam tersine kaybedersiniz.

Borsada açığa satış ta elbette risk olacaktır. Fakat beklentilerin daha iyiye gitmediği, mevsimlik koşulların olumsuzlaştığı zamanlarda açığa satış daha çekici olabilmektedir. Menkul kıymetten önce borç almanız gerekir. Bu borç alma olayının iki türü var; Aracı kurumun başka müşterisinin aynı menkul kıymetten fazlası varsa, aracı kurum aracılık eder ona da.

Borç işlemi gerçekleştirilir sonrasında açığa satar. Eğer çalıştığınız aracı kurumda böyle menkul kıymetin böyle pozisyonu yoksa o zaman başka bir aracı kurumla borsa takasına da kayıt düşmek üzere borç alınabilir. Öyle açığa satış yapılabilir.


View the original article here

Risk Kaçınımının Etkisiyle Petrol Fiyatlarında Düşüş Görülebilir 08 Haziran 2011 Forex Haberi

Risk Kaçınımının Etkisiyle Petrol Fiyatlarında Düşüş Görülebilir 08 Haziran 2011 Forex Haberi nedir? Risk Kaçınımının Etkisiyle Petrol Fiyatlarında Düşüş Görülebilir 08 Haziran 2011 Forex Haberi hakkında ayrıntılar aşağıdadır buyrun

Petrol fiyatlarında 103,30 seviyesinin altında üçgen formasyonu oluşuyor.  Bu formasyon genel olarak trendin devam edeceğni gösterir. Bu durumda WTI petrol fiyatları düşüş sonrasında konsolidasyon sürecine girmiş olabilir. Petrol fiyatları ile S&P 500 arasındaki korelasyon yüksek olsa da Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları sonrasında borsalarda görülen satışlara rağmen petrol fiyatları bu durumdan ayrışmayı başardı. API’nin ham petrol stoklarında düşüş olduğunu açıklaması petrol fiyatlarına destek sağladı.

S&P 500 vadeli işlem kontratları düşüş yönünde. Bernanke’nin açıklamaları borsalar üzerinde baskı yarattı. Bej Kitap Raporu’nun da Amerikan ekonomisinde yavaşlama olduğuna dair işaretleri doğrulaması düşüş baskısının artmasına neden olabilir.

Risk iştahı dışında OPEC’in petrol üretimini artıracağı söylentileri de petrolde satışların artmasına neden olacaktır.  DOE stok rakamları da takip edilecek bir diğer veri olacak.  Üçgen formasyonun aşağı kırılması durumunda 96,43 ve 92,54 seviyeleri test edilebilir.

AKPC_IDS += "13226,";Popularity: 1%

Etiketler:bernanke'nin açıklamaları, forex haberi, petrol fiyatları, emtia analizi, forex

View the original article here

AYEN – Hisse Senedi

ayen enerji, ayen hisse yorumları, ayen temettü 2011 Ayen hisse Senedinin bilançosuna ait bilgilere bakarak Ayen,hisse Senedi hakkında bilgi alabilirsiniz, Ayen hissesi, faaliyet alanı, sermaye, sektör, iletişim bilgileri, şirket ayrıntılarına ulaşabilirsiniz.

HİSSE : AYEN

İMKB HİSSE SENEDİ KÜNYESİ

Şirket Adı: Ayen Enerji A.Ş.
Faaliyet Alanı : Elektrik üretimi
Sektör : Elektrik, Gaz ve Su
Pazar: Ulusal
Kuruluş Tarihi : 1990
Halka Aç. Tarihi : 28.06.2000
İlk İşlem Tarihi : 05.07.2000

Reklamlar : Hülya Sok. No: 37 06700 G.O.P. ANKARAElektrik üretimi ve ticareti yapmak

Bilgi : Bu yazıda Ayen hisse yorumları 2011, Ayen hisse, Ayen hisse senedi, Ayen al sat, Ayen bilanço, Ayen borsa hakkında orta derecede bilgi bulunmaktadır.

Sitedeki yazılar “Yatırım Danışmanlığı” niteliği taşımamaktadır, tablolardaki bilgileri inceleyebilirsiniz, yazılarımızda yanlış bilgi olmaması, ziyaretçilerimizi yanıltmamak  amacı ile kişisel yorum ve fikirler’e elimizden geldiğince yer vermemekteyiz.

Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemesi gerekilmektedir.

AYEN – Hisse Senedi yazısı 23 Haz 2011 tarihinde Hisse Senetleri kategorisinde yayınlanmıştır.

View the original article here

Yatırım Fonları – Fon Fiyatları

Yatırım Fonları hakkında genel bilgiler, yatırım fonlarının türleri, yatırım fonları getirileri, yatırım fonları fiyatları, yatırım fonları

yatırım

bilgileri

Pek çok kişi, parasını yatırım fonları ile değerlendirmeyi tercih etmektedir. Çünkü, yatırım fonlarının güvenilir liman olarak düşünüldüğü, pek çok kişi tarafından bilinmektedir.

Ancak her zaman, doğru bilinen herşeyin kesinlikle ve mutlak surette doğru olacağına dair bir kanıt da bulunmamaktadır. Yatırım fonları ile ilgili bilinenler ne kadar doğrudur; yatırım fonlarının getirileri nasıldır…? Yatırım fonları ile ilgili genel bilgilerimizi almaya başlayalım

Yatırım Fonları

Yatırım fonları, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan tebliğe göre, yatırım fonları türleri olarak ikiye ayrılmaktadır. A tipi yatırım fonları; ve B tipi yatırım fonları. Bu yatırım fonları türlerine biraz daha detaylı bakmak istediğimizde,
A tipi yatırım fonunun, ay içerisinde, ağırlıklı portföy ortalamasının en az %25'inin, Türkiye Cumhuriyetinde kurulmuş olan şirketlerin hisselerinden oluşması gerekmektedir. B tipi yatırım fonlarına baktığımız zaman ise, A tipi yatırım fonunun sahip olması gereken pek çok özelliğe sahip olmadığını görmekteyiz. Hisse senetlerini daha az alabileceği gibi, A tipi yatırım fonlarının, hiç hisse senedi almamaları bile söz konusu olabilmektedir.

yatırım fonlarının türleri

Reklamlar :

yatırım fonları muhasebe kaydı, yatırım fonları akbank, yatırım fonları listesi aşağıda bulunmaktadır.
Belirtilmiş olan yatırım fonlarının yanında, içerdikleri hisselere göre yatırım fonlarının daha alt türlerinin olduğunu da belirtebiliriz. Yatırım fonlarının, sermaye piyasası kurulu tarafından bu şekilde çeşitlendirilmesinin nedeni ise, her çeşit yatırımcı için uygun bir yatırım fonu bulunmasının amaçlanmasıdır. Aynı zamanda, yatırım fonları, 11 farklı türe ayrılmıştır; bu türler, içerdikleri portföy çeşitliliğine göre değişiklik göstermektedirler. Bu belirtilen yatırım fonları türlerine bakıldığında, hisse senedi fonu, tahvil ve bono fonu, iştirak fonu, sektör fonu, yabancı menkul kıymetler fonu, grup fonu, altın ve diğer kıymetli madenler fonu, karma fon, değişken fon, endeks fon ve likit fon…

Yatırım Fonlarının Getirileri

Fon Fiyatları
Yatırım fonlarının türlerine baktıktan sonra, yatırım fonlarının getirilerine de bakalım: yatırım fonlarının getirileri, yatırım fonlarının türlerine göre değişiklik göstermekle birlikte, genellikle, B tipi yatırım fonunda çok olmayan ancak istikrarlı bir yatırım fonu getirisi söz konusu iken; A tipi yatırım fonu getirisinin, daha fazla yatırım fonu getirisi sağlayabilmesine karşın, aynı zamanda da risk teşkil ettiğini görebiliriz. Bununla birlikte, diğer yatırım fonları türlerinin yatırım fonu çeşidine göre farklı oranlarda getirileri olduğunu da rahatlıkla söyleyebiliriz.

yatırım fonları değerlemesi

Yatırım fonu değerlemesine gelindiğinde ise, yatırım fonu değerlemesinin, yatırım fonlarının türlerine; ve yatırım fonlarının getirilerine göre gerçekleştirildiğini söylersek, sizlere yanlış bilgi vermemiş oluruz.

yatırım fonlarına bakmaYatırım Fonları – Fon Fiyatları yazısı 23 Haz 2011 tarihinde Borsa kategorisinde yayınlanmıştır.

View the original article here

23 Haziran 2011 Perşembe

BORSADA KÖPEKBALIĞI TEKNİĞİ PDF İNDİR

Borsada Köpek Balığı Tekniği ile Para Kazanmak

KÖPEKBALIĞI TEKNİĞİ Yazarı tarafından yayından kaldırılmıştır, size BORSA KOÇU 'NU önerebiliriz.Lütfen TIKLAYIN

Ömrümüz hep borsada para kazanmaya çalışmakla geçti değil mi ?

* Lot aldığımız hisse hiç kıpırdamadı veya değeri düştü…
* Aylarca elimizde beklettiğimiz kağıdın değeri gram yerinden oynamadı…
* Hisseleri olmadık zamanlarda ve hep zararına sattık…
* Doğru zamanı asla yakalayamadık…
* Çok para kaybettik, borsada kazananlar hep büyük para sahipleri oldu…

Borsada para kazanmak herkesin hayal ettiği fakat bir türlü cesaret edemediği işlerden bir tanesidir. Gün geçmiyor ki bu konuda özel rehberler çıkmasın. Bunlar içerisinde Borsada Köpekbalığı Tekniği Plus adında borsada para nasıl kazanılır ? sorusuna yanıt veren özel bir ürün çıktı. Borsada köpekbalığı tekniği kitabı içerisinde borsada değişen trendler karşısında paranızı nasıl katlayabilirsiniz gibi özel bilgiler bulunuyor. Ayrıca kullanıcılara haftalık borsa bilgileri ve tavsiyeleri ile  msn den sürekli canlı teknik destek veriliyor.

                                                            

57.500

Sorry, I could not read the content fromt this page.Sorry, I could not read the content fromt this page.

View the original article here

Borsa Nasıl Oynanır? Sürekli Nasıl Kazanılır?

Posted by Admin on Cumartesi, Temmuz 17, 2010 · Yorum Yapın 

Borsa piyasasında hisse senedi alıp- satmak için öncelikle çalıştığınız bankaya gidip yatırım hesabı açmanız gerekir. Bu aşama da size verilen birkaç sözleşmeyi imzaladıktan sonra, hisse alım ve satım işlemlerini internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Günümüzde bir çok banka aynı zaman da cep telefonu ile hisse alım ve satım işlemlerini gerçekleştirme olanağı sunmaktadır.

Yatırımcıların bir çoğunun genelde tercih ettiği bankalar; İş Bankası, Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası. Hisse alım satım işlemlerinde yapılan kesintilerin miktarı ise bankalarda 1000’de 2, broker firmalarında ise 1000’de 8 durumundadır.

Aracı kurumlar olarak belirttiğimiz broker firmaları size günlük borsa akışı üzerinde daha detaylı bilgiler verip aynı zaman da yapacağınız yatırımlarda danışma şansı sunan bir portföydür. Ayrıca aracı kurumlar sayesinde İMKB üzerinde işlem yaparken ayrıca dış piyasalarda da işlem yapma olanağı sağlamaktadır. Aracı kurumlar hakkında detaylı bilgi almak için Aracı kurumlar linkine tıklayın.

Gelelim borsada nasıl kazanılır sorusuna ve yatırımlarımız sonucunda kazanımlar elde etmeye. Borsa görünümüyle ve kazandırma potansiyeli ile adeta büyülü bir yerdir, ancak sistemli olarak ve gerekli tedbirleri almayanlar için kısa bir zaman zarfı içerisinde adeta bir bataklığa dönüşebilir.

Borsa Nasıl Oynanır ? Bu aşamada forex bölümünde de belirttiğim gibi tamamen soğuk kanlı olmak devreye giriyor, borsa adeta kişiliğiniz ve psikolojiniz ile savaş içerisinde olan bir piyasa olarak da nitelendirmek doğru diye düşünüyorum. Eminim herkesin kafasında şöyle bir soru işareti vardır: Dünya üzerinde batmaz denilen bankalar bile batarken ben nasıl borsada para kazanabilirim?

Borsada Nasıl Kazanılır ? Bu aşamada tamamen borsa üzerinde yapacağınız işlemleri tamamen sistemli ve disiplinli bir şekilde yapmamıza bağlı, bunun dışında bütçemizden çok sınırlarımızı zorlayacak yatırımlar yapmamız da gerekiyor.

Bir çoğunuz arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınız borsa da battığını çoğu kez duymuşsunuzdur, bunun en büyük sebebi gün içerisinden çok fazla işlem yapmaktan kaynaklanır. Tabi ki yatırımcı gün içerisinde işlemler yapacaktır ancak gün içerisinde karını 10 katına çıkarmak amacıyla değil. Yazının başından beri belirttiğimiz sistem, disiplin ve pozisyon detayları en çok dikkat etmeniz gereken etkenlerdir. Eğer borsa üzerinde ki işlemleri alım-satım ve hacme göre yapmışsanız bilin ki işiniz şansa kalmış durumdadır, ve bir çok borsacı da bu şekilde işlemlerini yapmaktadır. Ancak borsada şans olmaz ve buna yer yoktur.

Fiyatlar iyice düşmüşse fiyat olarak ve endeks olarak geçmişte yukarı çıkış akımlarının başladığı seviyelere erişilmişse, ve ortalıkta iyice kötümser bir hava esmeye başlamışsa, yani artık bu işten bir hayır olmaz, burası da gitti, buradan hareketlilik gelmez diyebildiğiniz durumlarda genelde piyasalar dibe doğrun inmiş demektir.

Fakat hisse senedinizi aldığınızda hemen çıkması da garanti değildir. Fakat bir süre sonra yeni ümitler, dünya piyasasında değişiklikleri takip etmek gerekir.

Geçmişte elde edilen dip noktalar dediğimiz yani karamsarlık ortalığı sardığında, geleceğe dönük iyi beklentisi olanlar 1-1,5 senelik orta vadeli alımlar yapabilir.

Portföy Yöneticisi Ahmet Mergen’in Yorumu

Herkesin olumlu olduğu, uçuyoruz gidiyoruz dediği, tüm iyi haberler iyi olduğu , iyi haberler üst üste geldiği zaman, kendinize soracağınız soru, bu kadar iyi ortamından daha da iyi bir ortama erişebilirmiyiz? Eğer erişemeyecek gibiyseniz zaten geldiğiniz nokta 3 aşağı 5 yukarı zirvedir. Bundan sonrası daha iyi olamayacağı beklentisi varsa, orası zaten erişilebilecek en iyi noktadır.

Borsa Nasıl Oynanır ? İlk madde olarak disiplin yani stop loss. Borsada yatırımcılar kar etmeye başlayınca para tatlı gelir ve direk bozdururlar. Zarar yapanlar ise bir süre beklerler ve zararları iyice katlanır. Bir çok kişinin de bildiği bir söz vardır: “On bin tl zarar ettim, çünkü bin ytl zarar etmek istemedim.” Bu sözden de anladığımız gibi borsada büyük zararlar küçük zararların neticesinde doğar, ve zamanında dur demezseniz giderek büyürler.

Atatürk’e sormuşlar:

“Hedefe nasıl ulaşırsınız?”

Atatürk’ün cevabı ise:

“Hedefe ulaşmaktan çok hedefimin önündeki engelleri temizlerim. Engel kalmazsa hedefe ulaşmak çok kolaydır…”

diye belirtmiş.

Bu yüzden borsa piyasasında ki en büyük engel olarak zarar etmeye başladığımızda zararımızı kısa kesmemekten kaynaklanmaktadır. Bir başka engel olarak ise piyasa zarar eden kağıdı alıp, kar eden kağıdı satmaktır.

Bu aşama da altın kural; Zarar ettiğiniz de satın, kar ettiğinizde elinizde tutun.

Borsada sürekli nasıl kazanılır gibi bir soruya net bir cevap vermek mümkün değildir. Bunun nedeni birileri kazanırken birileri kaybeder. Borsanın kuralıdır bu. Bull Market adıyla anılan yükselen borsa trendi durumunda yatırım yapan herkes kazanır. Ancak borsaya yatırım yapmış olanlar kazanırken kuşkusuz faiz ve dövize yatırım yapmış olan yatırımcılar kuşkusuz kaybediyorlar. Elbette ki borsa’da sürekli kazanma konusunda net bir şey söyleyemeyiz ancak aşağıda vereceğim tüyolar bu aşamada size bir çok fayda sağlayacaktır, ve önünüzdeki engelleri yok edecektir.

Kısa dönem içerisinde bir çok kuruluş firmayı yönlendirebilse dahi, orta ve uzun vade de kimse borsadaki piyasa akışını yönlendiremez.Elinizde bulunan sermayeyi tek bir yatırıma değil de birden fazla yatırıma pay eden yatırımcının kazanma ihtimali daha yüksektir.Ancak üstteki maddeye karşılık olarak da parayı tek bir enstrümanın kazanacağını dip not olarak geçmek isterim.Borsa hareketli bir piyasadır. Eğer bir değerli evrak çok çıkarsa, çabuk iner. Tam tersi şekilde çok inen bir değerli evrak, çabuk çıkar.Piyasa üzerinde borsacılar endeksin, bankacılar ise faizin çıkacağını söyler. Bu yüzden bu aşama da dikkatli analiz yapmak gerekir.Üstte ve altta ki yazılarımda belirttiğim gibi eğer menkul kıymette düşme eğilimi var ise satın, çıkmaya devam ediyorsa elinizde tutun.Borsa nasıl oynanır Borsada Nasıl kazanılır, Eğer aldığınız menkul kıymetler sizi rahatsız ediyorsa, karlı bir pozisyondayken satın ve başka menkul kıymetler satın alıp onlarla devam edin.Dikkat edilmesi gereken bir başka tüyo ise aybaşlarında, yıl sonlarında, vergi ayı olarak bilinen Nisan ayında Lira nakiti sıkışık bir pozisyon alır. Bu durumda likidite sıkışık ise eğer lira’nın faizi artacak, döviz ve borsanın düşeceği anlamına gelir.Eğer elinizde bulunan hissenin var olan mevcut fiyatından satılamayacağı konusunda kulağınıza söylenti ve aynı zaman da sizin de görüşünüz bu yönde ise o kağıdı elden çıkarmaya bakın.Büyük hisselerde küçük veya büyük çaplı endişelendirici dalgalar olursa temkinli davranmaya bakınız, çünkü bu hisseler küçük hisseleri de etkiler.Hisse kazanma potansiyeli sağladığı anda bir çok yatırımcı bu menkul kıymetlere yönelmeye başlar, önemli olan zamanında duraksayabilmek. Aksi takdirde sizin için o kağıt bir bataklığa dönüşebilir.Unutmamanız gereken bir başka dip not ise hisse fiyatlarının yükselmesine ters orantılı olarak daima tahvil fiyatları düşer.Enflasyon verilerinden ayrı olarak hazırlanmış fiyat/kazanç rasyosuna bakmaksınız hisse senedi alım ve satım işlemi yapmaya karar vermemenizi tavsiye ederim.Eğer yüksek bir dalgalanma varsa bu demektir ki piyasadaki bütün kağıtların daha da yükseğe çıkacağınız habercisidir.Bir çok yatırımcının düştüğü hatalardan birisidir bu; örneğin hafta içi boyunca kazandırmış bir kağıt ertesi hafta kazandıracak diye bir garanti sunamaz. Geçmiş zaman da ki başarılar, gelecek zaman da herhangi bir başarı garantisi veremez.Borsa nasıl oynanır Borsada Nasıl kazanılır, Kulaktan dolma bilgilerle ve sadece öneri yöntemiyle yatırım kararlarınızı vermemenizi tavsiye ederiz. Yatırım yapacağınız menkul kıymetin öncelikle detayı teknik analizini yapmanızı tavsiye ederiz? Peki teknik analiz nedir? Bu konuyu alt başlıklarımda detaylı olarak sizlere anlatmaya çalışacağım.Kazanımlarınızı güvenli bir portföy çapında sürdürmek istiyorsanız alım ve satımlarınızı daha az tutmaya gayret gösterip konumunuzu sağlama almanızı tavsiye edebiliriz.Unutmayın ki aldığınız menkul kıymet üzerindeki zarar, gerçek zarara dönüşmediği sürece henüz zarar da değilsinizdir.Haftanın son günü olan Cuma günü hisse senetleriniz ve diğer menkul kıymetlerinizle oynamayın. Aksi takdirde hafta içindeki bütün kazanımlarınızı mahvedebilir, berbat bir hafta sonu geçirmenize neden olabilir.Fonların, hisse senetlerine göre çok daha az kazandırdığı söylenmektedir, özellikle likit fonların. Ancak fonlar, tek tek alınmakta olan hisse senetlerine nazaran çok daha güvenli yatırımlar olarak nitelendirmemiz mümkün.Borsa nasıl oynanır, borsada nasıl kazanılır,ve son olarak her şey sizde bitiyor üstte belirttiğim gibi başkalarının kulaktan duyma manipülasyonlarına kanmaksızın detaylı teknik analizleri yapmanız akabininde borsada başarı oranınız git gide artar, ve trendi olmayan kağıt olmaz diyorsanız emin olun o kağıdı elde tutmamanız da fayda var.

Borsa piyasasında kimi insan kendini piyasanın hamalı, kimi insan yapıcısı ve kimi insan ise bu piyasanın şanslısı olarak görmektedir. Bir çok kişi borsaya bir kere bulaştınız mı adeta bir virüs gibidir bir daha kurtulamayacağınızdan söz eder. Bu aşamadan sonra artık anlık olarak al-sat işlemleriyle ilgilenmeniz gerekmektedir.

Borsa nasıl oynanır, Nasıl takip edilir? Günümüzde bir çok yatırımcı ve takipçi borsa piyasasını internet üzerinden takip etmekte. Bu hizmeti veren bir çok site ve hatta ücretsiz üye olup anlık olarak takiplerinizi gerçekleştirme imkanı sunan siteler bulunmakta.

Son yıllarda internet sektörünün bir çok işi kolaylaştırması sonucu, internet bankacılığı da bu işten meyvelerini almaya başladı. Artık bankalar yatırımcıların, hisse alım satım ve takiplerini internet bankacılığı hizmetinden faydalanarak internet üzerinden çok kolay ve basit bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlar duruma geldi. Artık bir yatırımcı internet bankacılığını aktive etmek için imzalaması gereken belgeleri imzaladıktan sonra mevduat işlemlerini kolaylıkla internet üzerinden yapması mümkün, buna hisse senetlerinin anlık olarak alım ve satım işlemleri de dahil.

Borsa nasıl oynanır nasıl nakip edilir? Broker firmaları gibi aracı kurumların ve bankaların sizin borsayı takip edebilmeniz için sizlere sunduğu bağlantıları indirerek internet olan her yerde borsa piyasasını anlık olarak takip edebilmeniz mümkün. Günümüzde cep bilgisayarları ve cep telefonlarına dahil bu internet bankacılığı hizmetinin aynısını sunmakta olup, herhangi bir yerde internet olmasa dahi telefonunuzdan bu işlemleri yapmanız mümkün hale gelmiş durumda.

Bunların dışında günümüzde teknolojinin oldukça ileri gitmesi ve git gide kolaylaşması nedeniyle teknolojide git gide geride kalmış olan Tele Text yani Tv üzerinden gerçekleşen bu borsa yayınlama sistemi üzerinden de borsa sistemini takip edenler hiç azımsanmayacak kadar çok fazla durumda.

Yukarı da belirttiğimiz bir çok alternatif ile yatırımcılar ve takipçiler gün içerisinde anlık işlem bazlarını ve gelişmeleri belirttiğimiz ücretli veya ücretsiz bu yayınlar ile anlık olarak takip edebilir, borsa piyasası hakkında kafalarında belirli ipuçları oluşabilir.

En çok kullanılan yöntemleri aşağıdaki sıralamaya göre gösterebiliriz.

Akımlar: Trendler olarak da adlandırılmaktadır. Grafikler üzerinde iniş ve çıkış takibine dayanmış olan yöntemdir.

Çıkış Akımı: Uptrend olarak da adlandırılmaktadır. Çıkış akımında fiyat grafiği sürekli olarak yukarı doğru çizgidedir. Herhangi bir akımdan sonra yükseliş başlıyorsa bu akımda yükseliş akımının sürdüğüne karar verilmektedir.

Düşüş Akımı: Downtrend olarak da adlandırılmaktadır. Adından da anlayabileceğimiz gibi bu akımda sürekli aşağıya doğru bir çizgi vardır. Bu akımda ara sıra küçük çaplı yükselişler olsa bile akım genel anlamda dibe doğrudur. Yükseliş akımında da olduğu gibi bu akımda da dip ve tepe noktaları mevcuttur.

Akım Kanalları: Trend Channels olarak da adlandırılmaktadır.

Borsa Nasıl Oynanır? Sürekli Nasıl Kazanılır?, 7.0 out of 10 based on 4 ratings

View the original article here

22 Haziran 2011 Çarşamba

Günlük Petrol Teknik Analizi 08 Haziran 2011

Günlük Petrol Teknik Analizi 08 Haziran 2011 nedir? Günlük Petrol Teknik Analizi 08 Haziran 2011 hakkında ayrıntılar aşağıdadır buyrun

Petrol, dün az da olsa değer kazandı. Bugün ise açılışta yeniden yukarı yönlü hareketler etkili oldu. Stokastik ve RSI göstergeleri kısa vadede aşağı yönlü hareketlerin devam edebileceğini doğruluyor. 99,00 seviyesinin altında bir kapanış ise kısa vadeli, fiyatlardaki dengeli beklentimizi etkisiz kılacaktır. Eğer geçen Mart ayının dip seviyelerinden başlayan yükseliş devam ederse, 99,50 aşılması gereken ilk direnç seviyesi olacak.

AKPC_IDS += "13238,";Popularity: 1%

Etiketler:petrol teknik grafik, petrol teknik analiz, petrol fiyatları

View the original article here

Borsada Köpek Balığı Tekniği Sıkça Sorulan Sorular

Posted by Admin on Perşembe, Eylül 16, 2010 · Yorum Yapın 

Köpek balığı tekniği kitabında uygulanan teknik, teknik analizi değil sadece borsacının balık tutmasına fırsat bulan stratejidir. Bu yöntem 2 sene süren takip analizleri sonrasında keşfedilmiştir.
Tren değişim analizi konusunda sizi eğitir. Büyüklerde…bu tekniği kullanıyor.  Küçük balıklarında kullanması için olabildiğince basitleştirilmiştir.  

İsabetli Al ve Sat için tek bir bakış yeterlidir. Borsada köpek balığı tekniğinin kolay kullanımı da bu sebeptendir. Bu teknikte Al ve Sat içinde aynı sinyal aranıyor. Şablonlar sayesinde manuel veya otomatik olarak bunu yapabilir, hiç zorluk çekmeden bir tek grafiğe bakıp ta anlayabileceğiniz al-sat sinyalleri üretir.

Borsada köpek balığı tekniği, altın madeni değerinde bir tekniktir. Sadece bir sefer için kazanç sağlayacağınız bir strateji değil, bu yöntemde size daima para kazandıracak bir teknik anlatılmaktadır. Tekniği yabancı endekslerde, altın ve dövizde ve hisse senedinde kullanabilirsiniz. 98’tl yi sadece kitap için ödemeyeceksiniz. Aynı zamanda Msn’de verilen online destek ve özel olarak hazırlanan şablonlar da bu fiyatın içine dahildir. Ülkemizde böyle bir fiyata, böylesine bir hizmeti bulabileceğiniz başka bir yer yoktur.
Bilakis binlerce TL’lik abonelikler sunuluyor. Bize en çok sinirlenen kişilerde onlardır. Neticede köpek balığı tekniği kitabı ve online MSN desteğine ödediğiniz ücreti siz değil, borsada kaybedenler öder…  

Borsa hakkında hiç bilginiz olmasa dahi köpek balığı tekniğini 1 ile 3 hafta arasında öğrenmeniz mümkün.
Msn’den sürekli destek alacaksınız. Borsada teknik analiz işini bilenler zaten 1 gün içersinde yöntemi kavrayacaktır.

Kitabı satın alanlara şablonlar, ayarlar ve tüm detaylar her şeyi paylaşılıyor ve sizlere büyük balık tutma eğitimi veriliyor. Daha sonra sizi yine yalnız bırakmıyor, dilerseniz haftalık analizleri gönderiyor veya sizin analizleriniz incelenerek sonucun doğruluğunu bildiriliyor.   

Plus, trend değişimi sinyalinden sonra senedin çıkmadan hemen önce bize al veya sat sinyali veren ikinci ve kesin sinyaldir. Bu şekilde teknik daha mükemmel bir zamanlama yapmış oldu.
Bunu sizlerle vakit kaybetmeden paylaştık. Kitabı önceden alanlara ücretsiz verildi ,vermeye devam ediliyor.

Ürün bir e-kitap’tır. Dijital üründür. Bilgisayarınıza indirip okuduktan sonra öğrendiğiniz tekniği uygulamak için bir data veri aboneliği yeterlidir. Bu konuda bizim tavsiyemiz finnet.com.tr de fta4.0 dır.

Bu tekniğin bulunması ve uygulanması 2 yıl oluyor. Şimdiye kadar paylaşıldı bir zararı olmadı. Aksine teşekkür eden çok oldu. Bu tekniği herkes bilse bile ,denize gitmeyen balıkçı evde oturduğu yerden balık tutamaz. Bu yüzden sinyaller sürekli takip edilmeli.

Analiz trend değişimi olmadan önce kısa orta ve uzun vade için aynı sinyal olmak üzere sinyal vermektedir. İşaretleri kaçırmamak koşuluyla yanılma yok aksine erken uyarı var. Şimdi plus ekiyle birlikte çıkış ve düşüş zamanında daha isabet sağlandı.
Aylık ortalama kazanç yüzde 30 dur.

Borsada Köpek Balığı Tekniği Sıkça Sorulan Sorular, 7.8 out of 10 based on 8 ratings

View the original article here

20 Haziran 2011 Pazartesi

Köpek Balığı Tekniği Plus Versiyonu Çıktı !

Posted by Admin on Cumartesi, Ağustos 28, 2010 · Yorum Yapın 

Yeni Güncelleme

Borsada köpek balığı tekniğine gösterilen yoğun ilgi üzerine teknik biraz daha geliştirilerek yenilendi. Yeni teknik ile trend değişimleri analizlerinde kusursuz al, sat sinyali vermekte.

Köpek balığı tekniği’nde trend değişirken zamanlamayı önceden gösteren teknik geliştirilerek, “Plus” ismiyle yeni bir eklenti olarak sunuluyor.

Senet yükselmeden hemen bir önceki seansı bildiriyor. Bu zaman dilimi genellikle tüm hisseler için bu şekilde olmakla birlikte, bu uyarının ardından çıkış devam etmektedir. Yine aynı uyarı sinyali ile sat zamanında size haber veriyor.

Borsada köpek balığı tekniği, plus eklentisiyle daha ileri bir seviyeye taşınmıştır.

Detaylı bilgi için buradan tekniğin yazarı Ahmet Ünver ile iletişime geçebilirsiniz.

Not: Daha önce kitabı satın alanlara plus eklentisi ücretsiz olarak gönderiliyor. Bu kullanıcılar sitenin iletişim bölümünden talepte bulunarak plus güncellemesini isteyebilirler. Bol kazançlar.

Rating: 7.5/10 (19 votes cast)Köpek Balığı Tekniği Plus Versiyonu Çıktı !, 7.5 out of 10 based on 19 ratings

View the original article here

19 Haziran 2011 Pazar

Pound Not İndirim Tehlikesi 08 Haziran 2011

Pound Not İndirim Tehlikesi 08 Haziran 2011 foerx haberi nedir? Pound Not İndirim Tehlikesi 08 Haziran 2011 forex haberi hakkında ayrıntılar aşağıdadır buyrun

Asya ve Avrupa işlem saatlerinde paritelerde bant içinde hareketler görüldü.  Pound ise bu hareketlere katılmadı ve Moody’in İngiltere’nin AAA olan notunu kaybedebileceğini açıklaması sonrasında satış baskısı altında kaldı.  Moody’den yapılan diğer açıklamada ise şu an için İngiltere’nin notunun korunduğunu ve not indiriminin kuruluşun ana senaryosu olmadığı belirtildi.  

Konut piyasalarındaki zayıflık ve artan enflasyonist baskılar nedeniyle İngiltere ekonomisinde büyüme zayıf kalmaya devam ediyor. Moody’den gelen açıklamalar da ekonomik aktivitelerdeki zayıflamanın devam etmesi durumunda ülkenin çift dipli resesyonla karşı karşıya kalabileceği gerçeğini ortaya koyuyor.  Ancak pek çok analist İngiltere ekonomisinin düşük hızla da olsa büyümeye devam edeceğini ve ülkenin mali durumunun dengeli kalacağını düşüünyor.   İngiltere CDSleri açıklamalar sonrasında 2 baz puan yükseldi.  

İngiltere Merkez Bankası artan enflasyon ve düşük ekonomik büyüme ile başetmeye çalışıyor.  Özellikle de Avrupa Merkez Bankası Temmuz ayında faiz arıtımına gidileceği sinyali verirse Pound diğer yüksek riski para birimlerine kıyasla daha olumsuz bir performans gösterebilir.   

Avrupa’da ekonomik veriler EURUSD paritesinde destek sağlayamadı. Almanya’nın Ticaret Dengesi Rakamları beklenen 14 milyar seviyesi yerine 12 milyar olarak geldi.   Düşüşte ihracatların, küresel talepteki azalma ve artan kurların talebi baskı altında tutması nedeniyle %5,5 düşmesi etkili oldu.  Aşağı yönlü sürprizlere rağmen Almanya’nın Ticaret Dengesi veri oldukça sağlıklı seviyelerde kalmaya devam ediyor. Ticaret Fazlası hala çift haneli rakamlarda.  

Amerika işlem saatlerinde Bej Kitap Raporu takip edilecek.  Rapor, Ben Bernanke’nn Amerikan ekonomis ile ilgili açıklamalarını destekleyecektir. Bu durumda büyüme ile ilgili endişelerin artması risk trendlerinin etkisini önüne geçebilir ve Dolar baskı altında kalabilir.  USDJPY paritesi 80,00 seviyesinin altına indi. Veriler kötü gelirse  79,50 seviyesi test edilebilir.  EURUSD paritesindeki yükseliş ise 1,4700 seviyesi ile sınırlı kalıyor. Eğer yarın Avrupa Merkez Bankası faiz artırım sinyali verirse bu seviye de yukarı kırılacaktır.

AKPC_IDS += "13235,";Popularity: 1%

Etiketler:ingiltere ekonomisi, Ticaret Dengesi Rakamları, çift dipli resesyon, Bej Kitap Raporu, pound

View the original article here