31 Temmuz 2011 Pazar

LEHMAN BROTHERS ÇÖKTÜ DÜNYA PANİKDE!

merikan bankacılık sisteminin girdiği krizin son kurbanı yatırım bankası Lehman Brothers ve Merrill Lynch oldu. Son günlerin en çok konuşulan Lehman Brothers isimli Şirket sonunda İflas Bayrağını çekti....
Bu ABD tarihinin en büyük iflası olmaktadır...

Amerikada ki ve Dünyada ki piyasaları kontrol eden ,Avrupa ve Türkiye de dahil paraları toplayıp adeta kapitalist çarkın işlmesine vesile olan Henry, Emanuel ve Mayer Lehman, isimli üç yahudi kardeşin kurduğu ''Lehman Brothers'' isimli Finans şirketinin iflas etmesi Amerikaya pahalıya patlayacak gibi...
Bu ayrıca kapitalizmin can çekişmesi de demektir.......

ABD'li yatırım bankası Lehman Brothers'ın iflas etmesi demek Aslında dünya da bugüne değin oluşmuş Zengin Amerika,ve Amerikan Rüyasının da iflası olduğunu görmek gerekli...Aynı zamanda kendilerinin yenilmez ve Para babası zanneden Yahudi şirketlerininde sonu demektir....
Bu etaptan sonra paçayı kurtarma derdine düşecekleri kesin....

İlk etapta ekonominin merkezini şok eden bu haber dalgası dünyaya hızla yayılan iflaslar zincirini tetikleyecektir..Velhasıl Amerikada yaşanan kriz belkide son yüz senelik devrin en büyük krizleri arasında ..Finans uzmanlarının açıklamaları Amerikayı bekleyen çöküş serüvenine açıklık getiriken artık geri dönüşü olmayan bir yola girdiğinde birleşiyorlar...

ABD merkez bankası konumundaki FED'in eski başkanı Alan Greenspan, ABD'nin halen yüzyılda bir yaşanabilecek finansal kriz içinde olduğunu söyledi.ABC televizyonuna konuşan Greenspan, "Önce şunu anlayalım. Bu 50 yılda, hatta muhtemelen 100 yılda bir yaşanabilecek bir olay" dedi.ABD'nin bir ekonomik durgunluğa (resesyon) girmeden kurtulma ihtimalinin yüzde 50'nin altında olduğuna dikkati çeken Greenspan, krizin daha da devam etmesini beklediğini vurguladı.

Uluslararası ajanslar gerçekleşen hareketi 'Acil' kodu ile müşterilerine duyururken, Brent petrolün varil fiyatı 93 doların altını gördü. Böylece petrol şubat ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi. Analistler, Lehman Brothers'ın iflası ile global finans krizinin kötüleşeceği ve küçülen ekonomi ile birlikte enerji talebinin düşeceği beklentilerinin fiyatları düşürdüğünü belirtiyor. Brent petrolün varil fiyatı bugün 4 dolardan fazla düşerken 92.84 dolara kadar indi ve Şubat ayındaki seviyelerine döndü. Petrol analisti Michael Davies, "Petrol future'ları aşağıda... Finans piyasalarındaki çalkantı yatırımcı güvenini olumsuz etkiliyor ve petrol talebinin azalacağı endişelerini kuvvetlendiriyor" dedi.

Wall Street ve dünya piyasaları son 18 yılın en sarsıntılı Pazartesi gününe girerken, Lehman Brothers'ın iflasını etmesi ile, belli varlıklarının koruma altına alınarak diğerlerini tasviye sürecine gireceği kesinleşti. Amerikan Merkez Bankası Lehman'ın bazı varlıklarını bono karşılığı kabul edecek ama bankayı Bear and Stearns ya da Freddie ve Fannie Mac'deki gibi kurtarmayacak.

Krizin Lehman'la sınırlı kalmayacağı ihtimalinin artması üzerine diğer büyük yatırım bankaları da ticari bankalarla birleşme arayışlarını hızlandırdı. Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in de bir dönem araştırma uzmanı olarak çalıştığı Merrill Lynch batma aşamasına gelmeden Bank of Amerika tarafından satın alınıyor. AIG iflastan kurtulmak için 40 milyar dolar arıyor. Kısacası bir gecede iki piyasa devi birden tüzel olarak yok oldu, üçüncüsü de sırada. Uzmanlar, Wall Street'in artık kökten değiştiğini söylerken önümüzdeki 6 ay içinde bağımsız yatırım bankacılığı kurumunun tamamen ortadan kalkabileceğini iddia ediyor. FED'in bu hafta krizi önlemek için faize müdahale etmesi bekleniyor.

Bank of America'nın Merrill Lynch'i satın alacağını açıklaması, ABD Merkez Bankası (FED) ile diğer merkez bankalarını çeşitli önlemler almaya itti. Lehman Brothers İngiltere'de yediemine devredildi
Bu aşamadan sonra zor bir dönemden geçen Amerikanın özellikle Irak ve Afganistan da zor anlar yaşanan bu dönemde ve Dünyada sürdürdüğü emperyalist savaşında para sıkıntısı çekecek olması emperyal emellere ulaşmasını engelleyecektir...Dünya Kapitalist sisteminin de iflasına doğru gidilirken dengeleri sarsacak yeni gelişmelere hazır olunmalı......

İflas her yerde yaşanacaktır....

Çökenin ise sadece Amerikan Ekonomisi olmayacağı kesin gözükmekte


View the original article here

29 Temmuz 2011 Cuma

Akp, Chp Ve Mhpden Ortak Tavır

AK Parti, CHP ve MHP Grup Başkanvekillerinin ortak imzasını taşıyan açıklamada, milletin birliğine, ülkenin bütünlüğüne, devletin tekliğine karşı girişilen siyasi ve silahlı saldırıların sonuçsuz kalmaya mahkum olduğu belirtilerek, “Milli güvenliğin sağlanmasından Meclisimize karşı sorumlu olan Hükümetin, hukuk devleti, demokrasi ilkeleri ve insan haklarına saygı çerçevesinde terörle ve bölücü girişimlerle mücadele için seferber edeceği her adımda yanında olacağız” denildi.
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, siyasi parti gruplarının başkanlığa verdiği ortak imzalı önergeyi okudu.

Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural imzalı “TBMM açıklaması” başlığını taşıyan açıklamada, bölücü terör örgütünün, hain saldırıları sonucu, devletin ve milletin birlik, bütünlüğünü korumak için mücadele eden kahraman güvenlik güçlerinden 13 askerin şehit olduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“TBMM’nin manevi varlığının ayrılmaz bir parçası olan bütün şehit askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve büyük Türk milletine başsağlığı diliyoruz.

Hiçbir güç, Türkiye devletinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü sarsamayacaktır. Milletimizin birliğine, ülkemizin bütünlüğüne ve devletimizin tekliğine karşı girişilen siyasi ve silahlı saldırılar neticesiz kalmaya mahkumdur.

Milli güvenliğin sağlanmasından yüce Meclisimize karşı sorumlu olan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin, hukuk devleti, demokrasi ilkeleri ve insan haklarına saygı çerçevesinde terörle ve bölücü girişimlerle mücadele için seferber edeceği her adımda yanında olacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin terörle mücadelesi, demokratik, meşru ve hukukidir. Milletimizden aldığımız güçle, TBMM’de grupları temsil eden milletvekilleri adına yüce Türk milletine saygıyla arz ederiz.”


View the original article here

Şehit Pilotlar Son Yolculuğunda!

İzmir Güzelbahçe ilçesinde dün denize düşen eğitim uçağının pilot öğretmeni Yüzbaşı Hasan Öztürk (32) ve pilot adayı Teğmen Erol Er’in (22) cenazeleri memleketlerine gönderildi.

Şehitler için Çiğli 2. Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkez Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan ve askeri yetkililerin yanı sıra törene şehitlerin ailesi ve yakınları da katıldı.

Şehitlerin biyografilerinin okunmasının ardından cenazeler C-130 tipi kargo uçaklarına konuldu.

Törende, şehit yüzbaşının 5 aylık hamile eşi Hatice Öztürk için sağlık ekibi hazır bekletildi.

Öztürk’ün cenazesi Antalya’nın Kumluca ilçesindeki Eski Cami’de, genç teğmenin cenazesinin de İstanbul Ataköy 5. Kısım Camii’nde ikindi namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Kahraman pilotlar, dün eğitim uçuşu sırasında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı hakimiyeti kaybetmişti.

ŞEHİT ER’İN CENAZESİ İSTANBUL’A GETİRİLDİ
İzmir’de düşen askeri eğitim uçağında şehit düşen Hava Pilot Teğmen Erol Er’in cenazesi, İstanbul’a getirildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’na askeri uçakla getirilen Er’in Türk bayrağına sarılı tabutu, askeri cenaze aracına konuldu.

Er’in cenazesi eskort eşliğinde, Maltepe Girne Mahallesi Kartal Sokak’taki Türk bayrağı asılı baba evine getirilerek, dualar okunduktan sonra helallik alındı.

Duaların okunmasının ardından Er’in cenazesi Ataköy 5. Kısım Camisi’ne götürüldü.

Bu arada, şehit Hava Pilot Teğmen Erol Er’in babası Hüseyin Er’in güçlükle ayakta durduğu görüldü.

Öte yandan, Er’in amcası Ahmet Er’in de 1992 yılında Güney Doğu’da teröristlerle girdiği çatışmada şehit olduğu öğrenildi.

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

“Tek Kişi İktidarına Doğru Gidiyoruz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Tek kişi iktidarına doğru gidiyoruz. Tek kişinin her şeye egemen olduğu, karar verdiği bir süreci yaşıyoruz. Bu süreç, demokrasinin önündeki en ciddi tehlikelerden birisidir.” dedi.

Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde il, ilçe ve belde belediye başkanları ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, toplantının başında yaptığı konuşmada, “Ülke iyi yönetilmiyor arkadaşlar.” diyerek, şöyle konuştu:

“Tek kişi iktidarına doğru gidiyoruz. Tek kişinin her şeye egemen olduğu, karar verdiği bir süreci yaşıyoruz. Bu süreç, demokrasinin önündeki en ciddi tehlikelerden birisidir.
Ben sizlerin de üstündeki baskıları biliyorum. İktidarın sizlere yaptığı baskıları biliyorum. Tümünüzün telefonlarının dinlendiğini de biliyorum. Özgürlük diyorlar. Hangi özgürlük. Eğer halkın iradesiyle seçilmiş belediye başkanının özgürce davranmasının önüne setler koyuyorsanız, siz yurttaşın özgürlüğünü zaten hiç kabul etmezsiniz. Bu sorunları biliyoruz ama bu bizim haklı mücadelemizden geri adım atmamıza izin vermemeli. Biz kararlılıkla halkın yanında olmaya, halkın sorunlarını çözmeye, halkla beraber olmaya, onlarla kucaklaşmaya her zaman hazır olmalıyız. Bu bizim temel felsefemiz olmalı.”

“BELEDİYELERİN ÖZERK OLMASINI İSTİYORUZ”
Belediyeciliğin bürokrasiyi üreten değil, çözen olması gerektiğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, var olan kaynakları en etkin hizmetle halka sunmak durumunda olan belediyelerin kaynak sorunuyla karşı karşı olduğunu bildiğini söyleyerek, “Belediyelerin daha özgür, özerk olmalarını istiyoruz. Merkezi idarenin belediye başkanları üzerine ciddi baskılar kurmasına karşıyız.” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından, toplantıya basına kapalı olarak devam edildi.

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

Geçen Hafta Yabancı Piyasalarda Neler Oldu?

?


Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanlığına tarihinde ilk kez bir kadın seçildi. IMF İcra Direktörleri Kurulu, Fransa Maliye Bakanı Lagarde’ı IMF’nin yeni başkanı olarak seçti.
Eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, New York’taki bir otelde kat görevlisine cinsel saldırıda bulunmak suçuyla yargılandığı için 18 Mayıs 2011 tarihinde görevinden istifa etmişti.

IMF Başkanlığına seçilen Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde, bu göreve seçilmekten ”büyük onur duyduğunu” söyledi.

Lagarde, amacının, Fon’un geçmişte olduğu gibi aynı noktada odaklanarak ve aynı ruhla, ”güçlü ve sürdürülebilir kalkınma” ve ”makroekonomik istikrar” sağlama hedefiyle çalışmasına devam etmesi olduğunu belirtti.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), küresel ekonominin büyük şoklara daha sık maruz kalacağı ve ekonomik ve sosyal açıdan daha ciddi sonuçları olacağı uyarısında bulundu.

OECD’nin ”Gelecekteki Şoklar” raporuna göre, salgın hastalık, kritik altyapılara düzenlenecek siber saldırı, finansal kriz, sosyo-ekonomik çatışma, jeomanyetik fırtına gibi gelecek yıllar için beş büyük potansiyel risk bulunuyor.

Küresel ekonomideki bağlantı ve insan, mal ve bilgi hareketinin hız kazanmasıyla birlikte potansiyel salgın hastalık ya da finansal kriz gibi ekonomik olayların yayılma etkisinin artacağına dikkat çekilen raporda, 2002 yılında önce Hong Kong’da görülen SARS hastalığı olarak isimlendirilen ”Akut Solunum Yetmezliği Sendromu”nun, kısa sürede seyahat edenler aracılığı ile tüm dünyaya yayıldığı hatırlatıldı.

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), enflasyon baskısına karşı küresel çapta politika faiz oranlarının artırılması gerektiğini belirtti.

BIS yayınladığı yıllık raporunda, dünya genelinde düşük faiz oranlarının finansal tahribatlar oluşturabileceğine ve finansal istikrarı tehdit ettiğine dikkat çekerek, özellikle gelişmekte olan ülkelerde düşük borçlanma maliyetinin, enflasyon artışıyla sonuçlanan kredi ve emlak fiyatlarının hızla yükselmesine neden olduğu uyarısında bulundu.

ABD EKONOMİSİ

Uluslararası Para Fonu (IMF), ABD Kongre üyelerine, ülkenin 14,3 trilyon dolar olan borç limitini artırmaları çağrısında bulundu.

IMF, ABD ekonomisiyle ilgili yıllık raporunda, ABD Kongre üyelerinin, hükümetin borçlanma limitini yükseltmesi konusunda anlaşamaması halinde bunun faiz oranlarında yükselişe ve dolayısıyla küresel piyasalara ve ABD ekonomisinin kırılgan toparlanmasına zarar vereceği uyarısı yaptı.

Raporda, ”Federal hükümetin borç tavanı, ABD ekonomisinin ve dünya finansal piyasalarının ciddi bir şokla karşılaşmaması için süratle artırılmalı” denildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), ABD Kongresi’nin borçlanma tavanını yükseltmede anlaşma sağlayamaması ve dolayısıyla borcunu ödeyememesi halinde ABD’nin uzun vadeli kredi notunu en düşük seviye çekeceği uyarısında bulundu.

S&P Başkanı John Chambers, Bloomberg televizyonuna yaptığı açıklamada, ABD’nin borçlanma tavanını artırmada anlaşamaması ve borcunu ödeyememesi durumunda ”AAA” olan uzun vadeli kredi notunu en düşük seviye olan ”D”ye indireceklerini söyledi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s de ABD hükümetinin borçlanma tavanını yükseltmede başarısız olması halinde ”Aaa” olan kredi notunu ”Aa” seviyesine çekeceği uyarısında bulundu.

ABD’de yönetim, 14,3 trilyon dolarlık borç limitine Mayıs ayında ulaştı. ABD, Demokratlar ve Cumhuriyetçiler 2 Ağustos’a kadar borç limitinin artırılması konusunda uzlaşmaya varamazsa borcunu ödeyememe riskiyle karşı karşıya kalacak.

AVRUPA VE DİĞER

Yunanistan parlamentosu, 5 yıllık 28,4 milyar euro tutarındaki tasarruf paketiyle ilgili uygulama yasasını kabul etti.

Yunanistan’ın 300 sandalyeli Parlamentosu’nun, oy kullanan 298 üyesinden 155'i yasaya ”evet” derken, 138 milletvekili ise ”hayır” dedi. 5 milletvekili ise çekimser oy kullandı.

Parlamentodan geçen paket, Yunanistan’ın 110 milyar avroluk IMF-AB yardımının beşinci dilimi olan 12 milyar euroyu alabilmesi için uluslararası kuruluşlar tarafından ön şart olarak ileri sürülüyordu. Yunanistan’ın iflastan kurtulması ve vadesi gelmiş borçlarını ödemesi için bu dilimi Temmuz ayı ortasına kadar alması gerekiyor.

Euro Bölgesi’nde enflasyon haziran ayında değişmeyerek yüzde 2,7 oldu.

AB’de ortak para kullanan 17 ülkenin dahil olduğu Euro Bölgesi’nde nisanda yüzde 2,8 ile son 2 buçuk yılın zirvesine çıkan enflasyon, Mayıs’ta yüzde 2,7'e gerilemişti.

Avrupa Merkez Bankasının (ECB) 7 aydır yüzde 2 hedefinin üzerinde gerçekleşen enflasyon karşısında yeni faiz artırımına gitmesi bekleniyor.

ECB, iki yıldır yüzde 1'de tuttuğu euro gösterge faizini nisan ayında çeyrek puan artırarak, yüzde 1,25'e yükseltmişti.

İtalya hükümeti, bütçe dengesini sağlamak için 68 milyar dolarlık tasarruf önlemi planlıyor.

Söz konusu kanun tasarısı bakanlar kurulunun onayını aldı, oylama için parlamentoya gönderildi.

Üç yıllık planla bütçe açığının bu yıl gayri safi yurt içi hasılanın (GSYH) yüzde 3,9 seviyesine çekilmesi, 2014'de ise dengeye kavuşturulması amaçlanıyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları, son günlerde, İtalya’nın düşük büyüme hızına ve yüksek kamu borcuna dikkat çeken raporlar yayımladılar. İtalya’nın kamu borcu GSYH’sinin yaklaşık yüzde 120'si düzeyinde bulunuyor.

Portekiz’in bütçe açığının gayri safi yurtiçi hasılaya (GSYH) oranı, Mart ayı sonunda yüzde 8,7'ye geriledi. Ülkenin bütçe açığı, Aralık ayı sonunda GSYH’nin yüzde 9,2'si seviyesinde bulunuyordu.

Çin Başbakanı Wen Jiabao, 2011 yılı için yaklaşık yüzde 4 olarak belirlenen enflasyon hedefini sürdürmekte güçlük çekebileceklerini belirtti. Wen, Dow Jones’a yaptığı açıklamada, bu yıl yüzde 4 civarındaki enflasyonun sürdürülmesinin zor olduğuna dikkati çekerek, ”Yüzde 5'in altında bir seviyenin sürdürülebilir olacağını düşünüyorum” dedi.

Wen, ülke ekonomisinin görünümüne ilişkin iyimser bir yaklaşımla, gayrisafi yurtiçi hasılada (GSYH) bu yıl yüzde 8-9 aralığında büyüme elde edilmesi ve enflasyon oranının yüzde 5'in altında kalması halinde Çin’in ekonomik durumunun dünyanın en iyisi olarak kalacağını söyledi.

Japonya’da imalatçıların ekonomiye güveni, bir yılı aşkın bir sürenin en düşük seviyesine indi.

Japonya Merkez Bankasının (BOJ) ”Tankan” araştırmasına göre, 11 Martta meydana gelen deprem ve tsunaminin sonucu olarak temel endeks ”-9”a geriledi. Kyodo Haber Ajansı tahminlerinde endeksin ”-6” olmasını bekliyordu.

DÖVİZ PİYASASI

Londra döviz piyasasında pazartesi günü 1,4181 dolardan açılan euro, cuma kapanışta 1,4523 dolara yükseldi.

Aynı borsada Pazartesi günü 1,5953 dolardan açılan İngiliz sterlini ise Cuma kapanışta 1,607 dolara çıktı.

New York borsasında, altının ons fiyatı pazartesi günü 1.496 dolardan kapanırken, Cuma günü kapanışta 1.482,30 dolara geriledi.

ABD, AVRUPA VE ASYA BORSALARI

ABD’de dün New York Borsası’nda Dow Jones Endeksi yüzde 1,36 (168.43 puan) değer kazanarak, haftayı 12.582,77 puandan kapattı. Standard and Poor’s 500 Endeksi aynı gün yüzde 1,44 (19,03 puan) artarak 1.339,67 puan ve Nasdaq Bileşik Endeksi de yüzde 1,53 (42,51 puan) yükselerek 2.816,03 puanla haftayı tamamladı.

Haftanın tamamında Dow Jones Endeksi yüzde 5,4, Standard and Poor’s 500 Endeksi sadece yüzde 5,6 ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise yüzde 6,2 değer kazandı. Böylece üç endeksin haftalık kazançları Temmuz 2009'dan bu yana en yüksek seviyede oldu.

Amerika kıtasında ayrıca Meksika Borsası’nda IPC Endeksi yüzde 0,66, Kanada Borsası yüzde 0,85, Brezilya Borsası’nda Bovespa Endeksi yüzde 1,59 ve Arjantin Borsası’nda Merval Endeksi ise yüzde 1,05 yükseldi.

Asya’da bu hafta bazı borsalar haftayı yükselişle, bazıları ise değer kaybıyla tamamladı.

Japonya’da Tokyo Borsasının temel göstergesi Nikkei 225 Endeksi haftanın son işlem gününde yüzde 0,53 (51,98 puan) artarak 9.868,07 puandan kapandı.

Asya’da ayrıca Hong Kong Borsası yüzde 1,53, Tayvan Borsası yüzde 1,01, Güney Kore Borsası yüzde 1,19, Tayland Borsası yüzde 0,80, Endonezya Borsası yüzde 0,99 ve Singapur Borsası yüzde 0,60 değer kazandı.

Çin’de Şanghay Borsası’nda SE Composite Endeksi yüzde 0,10 ve SE Endeksi yüzde 0,10, Hindistan Borsası yüzde 0,44 ve Avustralya Borsası yüzde 0,36 geriledi.

Avrupa’da Londra Borsası’nda FTSE-100 Endeksi yüzde 0,74 (44,05 puan) değer kazanarak 5.989,76 puandan, Frankfurt Borsası’nda Dax Endeksi yüzde 0,59 (43,20 puan) artarak 7.419,44 puandan ve Paris Borsası’nda Cac 40 Endeksi de yüzde 0,63 (25,14 puan) yükselerek 4.007,35 puandan haftayı kapattı.

Avrupa’da ayrıca İspanya’da Madrid Borsası’nda IBEX 35 Endeksi yüzde 1,28, İtalya’da Milano Borsası’nda FTSE MIB Endeksi yüzde 1,63, Hollanda’da Amsterdam Borsası’nda AEX Endeksi yüzde 0,93 ve Zürih borsası yüzde 0,82 yükseldi.

PETROL FİYATLARI

Haftanın son işlem gününde ABD ham petrolünün varil fiyatı 95 dolar ve Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı 112 dolar seviyelerinde kapandı.

ABD Batı Teksas tipi ham petrolünün varil fiyatı ağustos ayı teslimi cuma günü 48 sent değer kaybederek, haftayı 94,94 dolardan kapattı.

Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ağustos ayı teslimi de haftanın son işlem gününde 71 sent azalarak 111.77 dolar oldu.

ABD ham petrolünün varil fiyatı 2 Mayıs’ta 115 dolarla bu yılın en yüksek seviyesine çıktıktan sonra mayıs ayında yüzde 16 ve haziran ayında yüzde 11 değer kaybetti. Böylece ABD ham petrolünün varil fiyatının değer kaybı yılın ikinci çeyreğinde yüzde 11'i buldu.

Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı da aynı çeyrekte yüzde 4,9 kadar geriledi.

Etiketler: ABD, almanya, altın, altın piyasası, borsa, forex, fransa, yabacı borsalar, yabancı ekonomi, yabancı piyasalar, Yabancı Piyasalarda gelişmeler, Yabancı Yatırımcılar, Yunanistan Çöktümü, yurt dışı ekomisindeki gelişmeler


View the original article here

Avrupada Rakipler Belli Oldu!

Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Portekiz’in Benfica takımıyla karşılaşacak. Öte yandan Bursaspor, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Belarus’un FC Gomel takımıyla eşleşirken, Gaziantepspor FC Minsk’i elemesi halinde Polonya’nın Legia Varşova takımıyla mücadele edecek.

ŞAMPİYONLAR LİGİ
Futbolda, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu kuraları, İsviçre’nin Nyon kentinde çekildi.

Trabzonspor, bu turda Portekiz’in Benfica takımıyla eşleşti. Bordo-mavili takım rakibiyle ilk maçını deplasmanda oynayacak. Bu turda ilk maçlar 26-27 Temmuz rövanş karşılaşmaları ise 2-3 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda diğer eşleşmeler ise şöyle:
Standart Liege (Belçika) – Zürih (İsviçre)
Twente (Hollanda) – Vaslui (Romanya)
Dinamo Kiev (Ukrayna) – Rubin Kazan (Rusya)
OB (Danimarka) – Panathinaikos (Yunanistan)
Mogren (Karadağ)/Litex (Bulgaristan) – Skonto Riga (Letonya)/Wisla Krakov (Polonya)
Maccabi (İsrail)/FC Borac (Sırbistan) – Maribor (Slovenya)/Dudelange (Lüksemburg)
Helsinki (Finlandiya)/Bangor (Kuzey İrlanda) – Zagreb (Hırvatistan)/Neftçi (Azerbaycan)
Skenderbeu (Arnavutluk)/APOEL (Kıbrıs Rum Kesimi) – Bratislava (Slovakya)/Kostan (Kazakistan)
Kobenhavn (Danimarka) – Shamrock (İrlanda)/Tallinn (Estonya)
Genk (Belçika) – Partizan (Sırbistan)/Skendija (Makedonya)
Rosenborg (Norveç)/Breidab (İzlanda) – Pyunik (Ermenistan)/Plzen (Çek Cumhuriyeti)
Zestafoni (Gürcistan)/Dacia (Moldova) – Sturm Graz (Avusturya)/Videoton (Macaristan)
Valletta (Malta)/Ekranas (Litvaya) – Ligfield (Kuzey İrlanda)/BATE Borisov (Belarus)
Glasgow Rangers (İskoçya) – Malmö (İsveç)/Torshavn (Norveç)

UEFA AVRUPA LİGİ
Futbolda UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu kuraları, İsviçre’nin Nyon kentinde çekildi.

Avrupa Ligi’ne 3. ön eleme turundan başlayacak Bursaspor, bu turda Belarus’un FC Gomel takımıyla karşılaşacak.

Kupaya 2. ön eleme turundan katılan Gaziantepspor ise bu turu geçmesi halinde 3. turda Polonya’nın Legia Varşova takımıyla mücadele edecek.

Gaziantepspor, dün oynadığı 2. tur ilk maçında deplasmanda FC Minsk ile 1-1 berabere kalmıştı.

UEFA Avrupa Ligi’nde 3. ön eleme maçları 28 Temmuz ve 4 Ağustos’ta oynanacak.

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

28 Temmuz 2011 Perşembe

“Terörle Mücadelemiz Kararlılıkla Devam Edecek”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Diyarbakır’da 13 askerin şehit edilmesinden doyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Bizim terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir” dedi.

Nijerya’dan dönüşünde Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Arınç, sözlerine Diyarbakır’da 13 askerin şehit edilmesinden doyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı. Arınç, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu olay, bütün Türk milletini üzmüştür. Ülkemizin güvenliğini sağlamak isteyen kahraman güvenlik güçlerimizi her zamanki gibi derinden etkilemiştir. Operasyonlarda 7 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ben, şehitlerimizin annelerine, babalarına, yakınlarına Allah’tan sabır diliyorum. Tüm milletimizin başı sağolsun. Bu mücadele devam edecektir. Bu mücadelede hayatını kaybeden ve gazi olan evlatlarımız var. Bizim terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir” dedi.

Bir soru üzerine, DTK’nın demokratik özerklik ilanını da değerlendiren Arınç, “Demokratik özerklikle ilgili kararlarını açıkça belirtenlerle ilgili sözlerimi söylüyorum. Bu tür oluşumlarla ne söylerseniz söyleyin hiçbir yere varamayacaktır. Ancak bu söyledikleriniz bir hukuk devletinde gereğinin yapılacağı konulardır” diye konuştu. Bülent Arınç, söz konusu açıklamayı yapan Aysel Tuğluk’a işaret ederek, “O ismini söylediğiniz kişi, ben ismini telaffuz etmek istemiyorum. Türkiye demokratik bir ülkedir. Yerel yönetimler güçlendirilmiştir. AK Parti döneminde il özel idareleri yasası çıkartılmıştır. Böylelikle yerel yönetimler güçlendirilmiştir. Belediyeler de güçlendirilmiştir. Belediyelere yerel yönetimleri koruma kanunları aktarılmıştır.

Büyükşehir belediyelerinin kanunlarını da biz çıkardık, onlarınkini de biz güçlendirdik. Bütün bunları yaptık. Bir seçim oldu ve Türkiye’de artık herkesimin oylarının yüzde 90'ı bu mecliste temsil ediliyor. Bu temsil içinde BDP’li olup da bağımsız olarak seçilenler de var. Sütün bunları görmezden gelerek, bu tür oluşumlarla Türkiye’de ateşin üzerine benzin dökmeye çalışmak, yapılan her şeyi etkisiz hale getiriyor” açıklamasında bulundu.

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

Siirtte Çatışma: 1 Polis Şehit

SİİRT kent merkezinde akşam saatlerinde devriye gezen polis aracına PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda, Osman Demir isimli komiser şehit oldu.

Yenimahalle Polis Karakolu’nun arkasında devriye gezen polis otosuna saat 21.50 sıralarında PKK’lı teröristler tarafından silahlı saldırı gerçekleştirildi. Açılan ilk ateş sonucu otomobil içinde bulunan komiser Osman Demir ağır yaralandı. Otomobilde bulunan polislerin karşılık vermesi üzerine teröristlerle kısa süreli çatışma yaşandı. Çatışma sonrasında Komiser Osman Demir, ağır yaralı olarak Siirt Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp yoğun bakım servisine alındı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Osman Demir, şehit oldu.

Komiseri şehit eden PKK’lıların yakalanması amacıyla Siirt kent merkezinde operasyon başlatıldı. Kent merkezinin giriş-çıkışlarında güvenlik önlemi alınıp araçlar ve şüpheliler didik didik arandı. meslektaşlarının şehit olduğu haberini alan polisler hastaneye akın ederken, sinir krizi geçirdiler.

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

Murdoch’In Telekulak Kraliçesi İstifa Etti!

Rupert Murdoch’ın sahibi olduğu “News International” şirketinin yöneticisi Rebekah Brooks, telekulak skandalı nedeniyle istifa etti. İngiltere’de yasadışı telefon dinlediği için geçen hafta kapatılan “News of theWorld” Gazetesi’nin 2000-2003 yılları arasında editörlüğünü yapan Brooks, yaptığı yazılı açıklamada, “Sorunların çözümü için sarf edilen çabalara yönelik dikkati dağıtmamak için istifa ediyorum” dedi.

GAZETENİN EDİTÖRÜYDÜ
Grubun bir diğer gazetesi olan “Sun”ın da 2003-2009 yılları arasında editörlüğünü yapan Brooks, 2009 yılından bu yana “News International”ın yöneticiliğini yürütüyordu. Brooks, 9 yıl önce kaçırılan ve öldürülen 13 yaşındaki Milly Dowler’ın telefonuna bırakılan sesli mesajları dinlediği iddia edilen “News of theWorld” Gazetesi’nin o dönemki editörüydü.

MURDOCH: YORULDUM
Bu arada uluslararası medya patronu Murdoch, gazetesinin karıştığı telekulak skandalından sonra ilk kez konuştu. Bazı ‘ufak’ hataların yapıldığını kabul eden Murdoch, eski Başbakan Gordon Brown’ın kendi telefonlarının da dinlendiği iddiasını yalanladı. Murdoch hakkındaki haberlerle ilgili olarak da “Sadece canım sıkılıyor. Bunu aşacağım. Yoruldum” dedi.

FBI SORUŞTURMA BAŞLATTI
Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Rupert Murdoch’ın sahip olduğu News Corporation’a yönelik suçlamalara ilişkin soruşturma başlattığını açıkladı. Şirket bünyesindeki News of theWorld Gazetesi’nin, 11 Eylül kurbanlarının telefonlarını dinlediği iddia ediliyor. Murdoch ABD’nin etkin TV kanalı Fox News ve Wall Street Journal Gazetesi’nin de sahibi.

THE GUARDIAN ÖZÜR DİLEDİ The Guardian Gazetesi, Murdoch’a ait The Sun Gazetesi’nden özür diledi. Gazete, The Sun’ı suçlayan telekulak haberinin hatalı olduğunu kabul etti.

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

Erdoğan, Kışanaktan Tazminat Kazandı

Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya Erdoğan’ın avukatı Burhanettin Sevencan katıldı.

Avukat Sevencan, “Davalı (Kışanak), müvekkilime hakaret etmiş, kişilik haklarına saldırıda bulunmuştur. Davamız kabul edilerek, talebimiz doğrultusunda karar verilsin” dedi.

Yargıç Ahmet Tevfik Erginbay, davayı kısmen kabul ederek Kışanak’ın, Başbakan Erdoğan’a 6 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Dava dilekçesinde, Kışanak’ın, 13 Mayıs 2011'de, Batman’da BDP’nin desteklediği bağımsız adayların seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, “Başbakan Erdoğan’ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğu” gerekçesiyle 10 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

Aracı Kurum Bültenleri

?

4 Temmuz Günü Aracı Kurumların yatırımcılarına göndermiş olduğu günlük bülten linklerini aşağıda bulabilirsiniz. Günlük bültenler içerisinde hisse senedi önerileri, şirket haberleri, İmkb analizleri ve piyasa görüşlerini bulabilirsiniz.

Ak Yatırım 4 Temmuz Günlük Bülteni: Görüntüle
Eti Yatırım 4 Temmuz Günlük Bülteni: Görüntüle
HSBC Yatırım 4 Temmuz Günlük Bülteni: Görüntüle
Şeker Yatırım 4 Temmuz Günlük Bülteni: Görüntüle
Ziraat Yatırım 4 Temmuz Günlük Bülteni: Görüntüle


View the original article here

How To Deactivate A Cat

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Sorry, I could not read the content fromt this page.

View the original article here

27 Temmuz 2011 Çarşamba

“Güvenlik Güçlerimiz Daha Da Başarılı Olmalılar”

Eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, “Şehit haberinden sonra klişe haline gelmiş baş sağlığı dilekleri ne şehit yakınlarımızı, ne de milletimizi artık teselli etmiyor. O bakımdan güvenlik güçlerimizin terörle mücadelede daha da başarılı olma mecburiyeti var” dedi.

Şahin, 12 Haziran seçiminin ardından Karabük’te teşekkür ziyaretlerinde bulunduğu sırada gazetecilere yaptığı açıklamada, dün Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde terör örgütüyle çıkan çatışmada 13 askerin şehit edilmesinin bir kez daha yürekleri dağladığını söyledi.

Bu toprakların vatan olması ve vatan kalması için canlarını feda eden tüm şehitlere rahmet dileyen Şahin, şöyle konuştu:

“Türkiye 30 yılı aşkın süredir bölücü terörle mücadele ediyor. Bölücü terör, maalesef dış destekli. Türkiye’nin bu bölgede etkin konuma gelmesini istemeyen bir takım düşmanlarımızın da desteğini alarak ülkemize zarar vermeye çalışıyor. Ancak her şehit haberinden sonra klişe haline gelmiş baş sağlığı dilekleri ne şehit yakınlarımızı ne de milletimizi artık teselli etmiyor. O bakımdan güvenlik güçlerimizin terörle mücadelede daha da başarılı olma mecburiyeti var. Devletimiz, devlet yetkisini kullanan hükümet ve hükümetler, terörle mücadelede güvenlik güçlerimizin ihtiyaç duyduğu araç ve gereçleri temin etmiştir. Dolayısıyla terörle mücadelede milletçe başarılı olmaya mecburuz. Milletimiz adına bu mücadeleyi güvenlik güçlerimiz yapmaktadır. Tabi ki güvenlik güçlerimiz can siperane şekilde bu mücadeleyi yürütüyor. Ama daha başarılı, daha dikkatli olmak mecburiyetleri var. Bunlar son şehitlerimiz olsun dilerim.”

BİR DAHA ŞEHİT VERİLMEMESİ TEMENNİSİ
Bu topraklar ve vatanın, dünyanın jeopolitik açıdan en dikkat çekici bölgesi olduğunu belirten Şahin, “Şehit vermemeyi arzu ediyorum ama bu memleket evladı vatanı, toprakları için canını her zaman feda etmeye hazırdır. Devletimiz, hükümetimiz ve milletimiz, terörle mücadelede inşallah başarıya ulaşacak, Türkiye’yi bu beladan kurtaracak öyle temenni ediyorum” diye konuştu.

Bir gazetecinin sorusu üzerine Şahin, “Bölücü terör örgütünün lideri konumundaki kişinin beyanatlarını değerlendirmeyi kendi açımdan uygun görmem. Muhatabım değil, devletimizin muhatabı değildir. Onun ne söylediği ve düşündüğü beni hiç ilgilendirmiyor. Bizim için önemli olan Türkiye’nin güvenliğidir. Vatandaşlarımız huzur ve barış içerisinde yaşamlarını devam ettirmelerini temin etmektir. Bundan da devletimiz ve hükümetimiz sorumludur. ‘Bölücü terör örgütü şunu demiş, bunu demiş’ ben bunları ciddiye almıyorum” dedi.

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

Çaykur Ödemelere Başlıyor!

Sütlüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kampanya kapsamında birinci sürgün alımlarının 5 Temmuz itibariyle tamamlandığını, 11 Temmuz’dan itibaren de ikinci sürgün alımlarına başladıklarını belirtti.

İkinci sürgünde 7 bin 909 ton alım yaptıklarını, birkaç gün içinde de fabrikalarının tam kapasite ile çalışmaya başlayacağını tahmin ettiklerini ifade eden Sütlüoğlu, şunları kaydetti:

“Birinci sürgünde haziran ayında aldığımız çayın bedelini bu ay sonuna kadar ödeyeceğiz. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. İnşallah Ramazan’dan önce çay üreticilerinin çay paralarını almalarını, rahatlık içerisinde Ramazan’a girmelerini arzu ediyoruz. Budama bedelleri ise ağustos ayında ödenecek. Normal ödeme ayı zaten ağustos ayıdır. Bazen bir ay erkene alındığı zamanlar oluyordu. Ama bu sene seçim olması, hükümetin kurulması gibi süreçlerden dolayı temmuz ayında ödenmesi mümkün olmadı. Ağustos ayı içerisinde 68 milyon liralık budama bedeli ödemesini de yapacağız.”

Sütlüoğlu, ikinci sürgünde kotanın daha önce açıklandığı gibi dönüm başına 375 kilo olduğunu kaydederek, birinci sürgünde kotanın düşürüldüğünün söylendiğini, ancak bunun doğru olmadığını ifade etti. Birinci sürgündeki kotanın normalde 350 kilo olduğunu fakat bu sene yaşanan olağanüstü şartlardan dolayı çayın sahilde, orta kesimde ve yüksek kesimde kademe oluşturmadan birden gelmesi nedeniyle üreticinin zor durumda olduğunu görerek fedakarlık yaptıklarını ifade etti. Sütlüoğlu şunları belirtti:

“ÇAYKUR olarak kotamızı 425 kiloya çıkartmıştık. Bu normal bir uygulama değildir. Bu olağanüstü dönemin getirdiği olağanüstü bir uygulamadır. Dolayısıyla bu seviyede bir kota uygulamasının sürekli yapılması mümkün değildir. Ancak kapasitelerimizi arttırmamız halinde ileri ki yıllarda kotayı da artırmayı planlıyoruz. Çünkü yüksek kotada aldığımız çay, kalitede ve piyasada çok ciddi problemler oluşturuyor. Bu sıkıntılar sonuçta müstahsilimize zarar verecek sıkıntılardır. Bu nedenle üreticilerimizden kaliteli çay toplamalarını, çaylarını iyi muhafaza ederek bozmadan alım yerine getirip teslim etmelerini rica ediyorum. Bizim verdiğimiz programa uymalarını, bu konuda zorlama yapmamalarını rica ediyorum. El birliği ile inşallah ikinci sürgünü en az sıkıntı ile atlatacağız.”

Sütlüoğlu, çayın hava ve mevsim şartlarından dolayı çok rahat hasat edilebilen bir ürün olmadığını, bunu herkesin kabul edip normal görmesi gerektiğini vurguladı.

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

Trafikte 5 Bin Sahte Belgeli Araç!

Ergün, motorlu araçlarda “model yılı uygulaması”nın suiistimal edildiğini belirlediklerini ve bu uygulamaya son verdiklerini söyledi. Ergün, yürüttükleri otomotiv soruşturması sonucunda yurda bu şekilde girmiş araçların tespiti, gerekirse toplatılması ve bunu yapanlara müeyyideler getirilmesinin söz konusu olacağını bildirdi.

Bakan Ergün, dün akşam CNN Türk yayınında soruları yanıtladı. Bakanlığının açtığı otomotiv soruşturmasına atıfta bulunularak,”Türkiye’ye yasa dışı yollarla ne kadar otomobil, Jeep girdi? diye sorulması üzerine Ergün,insanların güvenerek araç satın aldıklarını ama maalesef zaman zaman bazı firmaların, bazı kişiler ve organizasyonların, bazen devletin içinde yoldan çıkmış bazı insanların bu güveni zayıflatacak davranışlar içinde olabildiklerini söyledi.

Bu gibi durumlarda devletin soruşturma mekanizmalarının devreye girdiğini, kendilerinin de otomotivle ilgili olarak bir soruşturma başlattıklarını hatırlatan Ergün, bu süreçte “model yılı uygulaması” başta olmak üzere bir takım suistimallere gidildiğini gördüklerini bildirdi.

Model yılı uygulaması ile bir araç ne zaman üretilmiş olursa olsun Türkiye’ye girdiği tarihin o aracın modeli olarak kabul edildiğini anlatan Ergün, şöyle dedi:

“Yeni araba gibi siz onu alıyordunuz. Halbuki başka bir ülkede bu araba 3 yıl evvel üretilmiş, 3 yıl orada beklemiş depolarda. Lastikleri de üzerinde takılı. 3 yıl içinde o lastiğin ömrü ne oldu? Türkiye’de üretilen arabalar için de aynı şey söz konusuydu. Mesela Ağustos’tan önce üretilmişse eski model, Ağustos’tan sonra üretilmişse 2012 model. Şimdi bu yılın Ağustos’unda üretilen arabalar, 2012 model araba olarak sayılacaktı, sayılıyordu. Bu bir pazarlama tekniği olarak içeride kullanılıyordu ama dışarıdan da 3-5 yıl önce üretilmiş arabaları bile Türkiye’ye yeni model araba diye getirme imkanı sunuyordu. Bunun suiistimal edildiğini, bazı araçların bu şekilde ülkeye girmiş olduğunu gördük. Bu araçların tespiti, gerekirse toplatılması, bunu yapanlara müeyyideler getirilmesi söz konusu olacak.”

TİCARİ ARAÇ DİYE GETİRİYORLAR
Halen sürmekte olan bu soruşturma çerçevesinde bazı binek araçların daha az vergi ödenmesi için ticari araç olarak ülkeye sokulduğunu da tespit ettiklerini belirten Ergün, “Ticari araç diye girmiş ama içeride bu araçlar Jeep olarak, yüksek motor hacmine sahip araçlar olarak kullanılıyor” diye konuştu.

Ergün, bu konuda da bazı yaptırımların geleceğini bildirdi.

SAHTE TİP ONAY BELGELİ 5 BİN ARAÇ…
Bakanlığının takip ettiği “tip onay belgesi”nde de usulsüzlükler tespit ettiklerini anlatan Ergün, uluslararası akredite kuruluşlar tarafından verilmiş belgelerle bazı araçların Türkiye’ye girdiğini ama bu belgelerin sahte olduğunu belirlediklerini kaydetti.

Ergün, bu durumda kaç aracın olduğunun sorulması üzerine de 5 bin civarında araç olduğunu söyledi.

Bu araçların soruşturma bitiminde toplatılıp toplatılmayacağına ilişkin soruya karşılık da Ergün, “Toplatmayı gerektirecek teknik aksaklıklar da tespit edersek toplatırız. Arabada sorun olmayabilir mesela. Belgesinin sahte olması nedeniyle, o belgeden dolayı firmalar ağır bir yaptırıma tabi tutulurlar” dedi.

Ergün, bu tür suistimalleri yapanların, işlemlerinden dolayı vatandaşların zarara uğraması halinde bu kişilerin zararlarının da muhatabı olacaklarını söyledi.

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

Burçin, Zeynep’İni Damatlıkla Uğurladı

Zeynep Elçin Bildik dün, İstanbul Karacaahmet Şakirin Camii’nden son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine nikâhta giydiği damatlığıyla gelen Burçin Bildik, eşini kefene sarılırken gördüğünde geline benzettiğini bu yüzden damatlıkla uğurlamak istediğini söyledi.

Eşinin tabutu başından bir an bile ayrılmayan ve sürekli gözyaşı döken Bildik, “Allah yeni yolunda hayırlar versin. Işığını orada yaymaya devam etsin. Yeni yoluna güzel bir günde yolluyoruz. Ben de damatlığımla ona eşlik ediyorum. Eşim bir kere daha güçlü durmamı sağladı. Ona verdiğim sözle güçlü olacağım” dedi. Şakirin Camii’ni özellikle seçtiğini belirten Burçin Bildik, “Bir Kadir gecesinde İstanbul’daki camileri gezerken eşim bu camiyi çok sevdi. O nedenle son yolculuğuna buradan uğurlamak istedim” diye konuştu.

‘3 YILDA SANKİ 30 YIL YAŞADIK’
Eşiyle 3 yıllık evlilikleri boyunca 30 yıllık bir ilişki yaşadıklarını söyleyen Bildik, “Hayat devam edecek. Dostlarla yeri gelecek güleceğiz eğleneceğiz ama yürek böyle söylemiyor. Yürek başka çalışıyor” dedi. Burçin Bildik cenaze namazının ardından eşinin tabutunu omuzlayarak cenaze arabasınakadar taşıdı. Zeynep Elçin Bildik’in cenazesi toprağa verilmek üzere Lüleburgaz’a götürüldü.

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

26 Temmuz 2011 Salı

Hızlı Tren Boğazı 69 Saniyede Geçecek!

TCCD Genel Müdürü Süleyman Karaman, 3’üncü köprüde yer alacak hızlı trenin hızıyla ilgili “Tren, Boğaz’a kadar olan bölgeye saatte 350 kilometre hızla gelecek. Hızını yavaş yavaş düşürecek. Boğaz’dan 100 kilometre/saat hızla 69 saniyede geçecek” dedi

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, yerli ve yabancı 15 yatırımcının yakın markaja aldığı İstanbul Boğazı’na inşa edilecek üçüncü köprüde yer alacak hızlı trenin bu bölümdeki hızının 100 kilometre/saat olacağını açıkladı. Boğaz’a kadar 350 km/h ile gelecek olan tren bu bölümde hızını düşürecek ve 1.9 kilometre uzunluğundaki Boğaz üzerindeki köprüyü 69 saniyede geçecek. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, bu soruların yanıtlarını HABERTÜRK aracılığıyla ilk kez açıkladı. Karaman, üçüncü köprü üzerine inşa edilecek tren hattının 120 kilometre test hızına uygun olacağını belirtirken, “Tren, Boğaz’a kadar olan bölgeye saatte 350 kilometre hızla gelecek. Bu bölgeye yakın bir noktada hızını yavaş yavaş düşürecek. Boğaz’dan 100 kilometre saat hızla geçiş yapacak” diye konuştu.

KÖPRÜ 1.875 METRE OLACAK
3’üncü Boğaz Köprüsü’nü de içine alan ‘Kuzey Marmara Otoyol Projesi’, Avrupa yakasından Kınalı TEM Otoyolu kavşağından başlayıp, Adapazarı Akyazı’da TEM Otoyolu ile birleşecek. 260 kilometrelik projede köprü Garipçe-Poyrazköy arasına inşa edilecek. Üçüncü Köprü’nün toplam uzunluğu bin 875 metre, iki ayak arasındaki uzunluk da bin 275 metre olacak. Tren, 100 kilometre hızla yaklaşık 1.9 kilometre uzunluğundaki köprüyü 69 saniyede geçecek.

100 KİLOMETRE HIZIN MALİYETİ 250 MİLYON
Ulaştırma Bakanlığı kaynakları, trenin hızı arttıkça yatırım maliyetlerinin de doğru orantılı olarak arttığına işaret ederek, “100 kilometre hıza uygun tren yolunun projeye maliyeti yaklaşık 250 milyon dolar. Bu hızın iki katına çıkması halinde maliyet de 400-450 milyon dolara ulaşıyor” dedi.

“DAHA DÜŞÜK HIZ UYGUN DEĞİL” TCDD Genel Müdürü Karaman, maliyeti azaltmak için Boğaz’dan daha düşük hızla geçişin düşünülüp düşünülmediği sorusunu, “100 kilometre uygun bir hız. Daha düşük bir hızla gitmesi zaman ve konfor açısından uygun değil” dedi.

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

Hesap Uzmanlarından Sitem!

Hesap Uzmanları Kurulu adıyla basında yer alan ilanda, Maliye Bakanlığında vergi denetim birimlerinin tek çatı altında toplaması uygulamasıyla kurulun kapatılması ve “hesap uzmanı” unvanının kaldırılmasından üzüntü duyulduğu belirtildi.

Bazı gazetelerde “Hesap Uzmanları Camiasından Kamuoyuna Duyuru” başlığıyla yer alan ilanda, öncelikle kurul adına vatan ve milletleri uğruna hayatlarını vermiş 13 şehide rahmet, ailelerine ve millete baş sağlığı dilendi.

İlanda, şu ifadelere yer verildi:

“Hesap Uzmanları Kurulu, bugüne kadar, üst düzey vergi incelemesi yapmanın yanı sıra diğer mali mevzuat gereğince inceleme ve soruşturma görevlerini hukukun üstünlüğü ve kamu hizmeti bilincinden taviz vermeksizin, yüksek ahlaki değerler çerçevesinde, tarafsız olarak yerine getirmiştir.

Milletimiz adına Hazine’nin hakkını korurken mükellef hukukuna da saygı göstermiştir.

Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan ve Maliye Bakanı tarafından verilen bir çok soruşturma, araştırma ve inceleme görevlerini büyük bir titizlikle ve liyakatle gerçekleştirmiştir.

Mensuplarını mesleğe hiçbir merci, grup ve görüşün etkisinde kalmadan, tamamen objektif unsurlar ve liyakat esasına dayanarak almış ve üstlenmiş olduğu fonksiyonların gerekleri doğrultusunda en iyi şekilde yetiştirmiş; bu bağlamda haklı olarak Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin en başarılı öğrencilerinin meslek seçiminde ilk tercihi olmuştur.

Bünyesinden çok sayıda bakan, milletvekili, genel başkan, belediye başkanı, merkez bankası başkanı, TBMM Genel Sekreteri, müsteşar, büyükelçi, yüksek yargı organı üyesi, rektör, öğretim üyesi, genel müdür ile kamu ve özel sektöre bir çok üst ve orta düzey yönetici yetiştirmiştir.

Modern Türk Vergi Sisteminin kurulması ve yerleşmesinde, özel sektörün mali yönetim açısından kurumsallaşmasında ve yediden yetmişe her vatandaşta vergi bilincinin oluşturulmasında birinci derecede rol üstlenmiştir.

Ekonomi, maliye, muhasebe ve finans alanlarındaki başarılı ve özverili çalışmaları ile kazandırmış olduğu eserler ve onurlu geçmişiyle kamuoyu ve uluslararası kuruluşlar nezdinde haklı bir saygınlığa ulaşmıştır.”

“TARİH GÖSTERECEKTİR”
Kurulun 66 yıllık tarihi boyunca ülkesine ve milletine hizmet etme dışında hiçbir amaç edinmediği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

“Türk Maliyesi açısından yerinin doldurulması mümkün olmayacak böyle bir Kurul’un 7 Temmuz 2011 tarihli Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılmasından ve kamuoyunda saygın bir yere sahip ‘hesap uzmanı’ unvanının kaldırılmasından camia olarak büyük üzüntü duymaktayız.

Reform olarak getirilen yeni yapının, vergi denetiminde etkinlik, verimlilik ve tarafsızlığı sağlama, vergi gelirlerini artırma, kayıt dışı ekonomiyi azaltma ve üst düzeyde nitelikli denetim gücü oluşturma iddialarını ne ölçüde başarabileceğini elbette ki tarih gösterecektir.”

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

Türkiye 10 Bin Dolar Kişi Başı Gelirle Sınıf Atladı!

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Economist Intelligence Unit analizine göre, Türkiye’nin 2010'da 10 bin doların üzerinde kişi başına gelire sahip 70 milyonun üzerinde nüfusu bulunan 6. ülke konumuna geldiğini belirterek, “Ülkenin bu noktaya gelmesinin temel kaynağı, 2010'da gösterdiği ekonomik performanstır” değerlendirmesinde bulundu.

Çağlayan yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin bu noktaya gelmesinin sevindirici olduğunu ifade ederek, 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlendiğini kaydetti.

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD, Almanya ve Japonya ile birlikte Brezilya ve Rusya’nın bulunduğu kategoriye girmenin kolay olmadığını ifade eden Çağlayan, bu ülkelerin ekonomik büyüklükleri hakkında bilgi vererek, Türkiye’nin geldiği noktada, 2010 yılındaki büyüme performansının önem taşıdığına vurgu yaptı.

Çağlayan, Türkiye’nin 2010'da yüzde 7,9 ile bu grupta “kişi başına düşen reel gelir artışı” en yüksek ülke olduğunun altını çizerek, Brezilya’da yüzde 6,5, Almanya’da yüzde 3,6, Japonya’da yüzde 4,2, ABD’de yüzde 1,8, ve Rusya’da yüzde 4,2 artış kaydedildiğini belirtti.

Türkiye’nin 2010'da, bir önceki yıla kıyasla reel milli gelirinin yaklaşık yüzde 9 arttığına işaret eden Çağlayan, bu oranın da diğer 5 ülkenin artış oranlarının üzerinde gerçekleştiğini kaydetti.

Bakan Çağlayan, Türkiye’nin sağladığı büyümenin özel sektör odaklı sağlandığını, yatırımın ve iç pazarın güçlü olduğunu ifade ederek, ülkenin performansına ilişkin karşılaştırmalı şu bilgileri verdi:

“Bu büyüme özel sektör odaklıdır. Türkiye’nin, 2010 yılında ‘kamu harcamalarının reel GSYİH’ya katkısı’, diğer ülkelerle kıyaslandığında en düşük değere sahiptir. 10.000 dolar liginde yer alan diğer 5 ülke ile kıyaslandığında Türkiye’nin kamu sektörü üzerinden değil, özel sektör tabanlı bir büyüme sergilediği ortadadır.

Bu büyüme sanayi kaynaklıdır. 10 bin dolar liginde yer alan diğer 5 ülke ile kıyaslandığında Türkiye, 2010 yılında yıllık bazda sanayi üretimini Japonya’dan sonra en fazla artıran ikinci ülke konumundadır. Bir önceki yılla kıyaslandığında 2010 yılında Almanya sanayi üretimini yüzde 10,9, Brezilya yüzde 10,5, Rusya yüzde 9 artırırken Türkiye 2010 yılında yüzde 13,1'lik bir sanayi üretimi artışı gerçekleştirmiştir.

Bu büyüme yatırım temellidir. Diğer 5 ülke karşılaştırıldığında ‘brüt sabit sermaye yatırımlarının reel GSYİH’ye katkısı’ (yüzde 6) en yüksek ülke Türkiye’dir. En yakın Brezilya’da dahi bu oran yüzde 3,8'dir. Diğer ülkeler için bu oran yüzde 1,5'in altında olması, Türkiye’nin 2010 yılında yatırım yönüyle elde ettiği başarıyı ortaya koymaktadır.

Bu büyümeyi iç pazarımızın güçlü olmasına borçluyuz. 2010 yılında, bir önceki yıla kıyasla yüzde 13,3'lük reel iç talep artışı ile 10 bin dolar ligindeki ülkeler içinde en yüksek artışa sahip ülke Türkiye olmuştur. En yakın takipçisi Rusya için bu oran yüzde 10,3 ve diğer 4 ülkenin ise yüzde 10'un altında kalmıştır. Türkiye’nin iç pazarının genişleyen ve dinamik yapısı, Türkiye’nin büyümesinin en önemli kaynaklarından biri konumundadır.

Türkiye büyürken ihracatını da artırmıştır. 10.000 dolar ligindeki ülkelerden Türkiye, Almanya ve Rusya ile birlikte ‘mal ve hizmet ihracatının milli gelire oranı’ yüzde 20'nin üzerinde olan 3 ülkeden biridir.

Türkiye büyürken, kamu borçluluk oranını düşürmüştür. Türkiye 2010 yılı itibariyle kamu borçlarının milli gelire oranı açısından Rusya’dan sonra (yüzde 10 civarında) en düşük değere sahiptir. Brezilya’da yüzde 60, Almanya’da yüzde 80, Japonya’da yüzde 100'ün çok üzerinde olan bu oran, Türkiye’de yüzde 40'lar civarındadır. Türkiye 2010 yılında bu büyüme başarısını elde ederken aynı zamanda kamu borçlarının milli gelire oranını da 2009 yılına göre yüzde 8 civarında aşağı çekmeyi başarmıştır.”

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

DURDO (Duran Doğan Basım) Hisse Senedi Teknik Yorum

?

Son 4 gündür fiyat artarken hacmin de belirgin ölçüde artması , yükselişin gücüne ve bir süre daha devam edebileceğine işaret ediyor.Kısa vadeli göstergeler genelde Al konumunda bulunuyor.Orta vadeli göstergeler son dönemde belirgin Al sinyalleri vermeye başladı.Hisse kısa-orta vade hareketli ortalamalarının üzerinde seyrediyor.


View the original article here

WEBSİTE AÇMAK RESİMLİ ANLATIM


Kolay Web Site

si Kurma Rehberi(tıkla-öğren)

Kolay Web Sitesi Kurma Rehberi nedir kısaca açıklayalım.


Size sadece 1 günde site kurmayı vaat ediyoruz.
Evet yanlış duymadınız!
Ezberleri bozuyoruz..
Artık bilgisayar açma-kapatmayı bilen herkes bu set ile web sitesi kurabilecek..
Nasıl mı?
Anlattığımız bu yöntemi kullanarak kaliteli web sitelerini en az çabayla yapıp herkesin öğrenebileceği ve size 1 günde site kurmayı öğretecek olan bu sistemle karşılaşmak ister misiniz? Haklısınız birsürü para dökmeden az emekle harikalar ortaya çıkarmayı kim istemez? Öyleyse uzun zamandır üzerinde çalışıp çabalayarak ortaya çıkarmış olduğumuz Kolay Web Sitesi Kurma Rehberini sizlere sunmak isteriz.
Bu kitap size çok kolay yoldan ve adım adım anlatım ile kalite bakımından oldukça yüksek web siteleri kurma yöntemini; resimlerle destekleyerek Site kurma konusunda hiçbir bilgiye sahip olmayanlar için hatta sadece onlar için demeyelim bu bilgiye sahip olan fakat kolay yoldan yapabilmek, az emekle gerçekten diğer zorlu sistemleri bile katlayabilecek bu sistemi öğrenmek isteyenler için, özgün olarak ortaya konmuş eşsiz bir rehberdir

KolayWeb den harika bir fırsat! Ücretsiz Tanıtım seti..

KolayWeb den kullanıcılarına müthiş bir hediye önce görün setimizdeki ürünleri tam anlamıyla tanıyın hatta yanında verdiğimiz ücretsiz bonus pakete de sahip olun daha sonra tercihi kendiniz yapın.Üstelik tamamen ücretsiz!(tıkla-indir)


KolayWeb den kullanıcılarına müthiş bir hediye önce görün setimizdeki ürünleri tam anlamıyla tanıyın hatta yanında verdiğimiz ücretsiz bonus pakete de sahip olun daha sonra tercihi kendiniz yapın.Üstelik tamamen ücretsiz!
Tüm kitaplarımızı ve bonuslarımızı tanıtan ve ayrıca tüm açıklığıyla iyi bir site yapmak için nelere ihtiyacınızın olduğunu anlatan KALİTELİ VE BAŞARILI BİR WEB SİTESİ İÇİN NELER GEREKLİDİR? kitabını ve 400 MBlık KolayWeb Grafik ve İkon Arşivini  KolayWeb sizler için ücretsiz sunuyor.Sitedeki formu doldurmanız yeterli!Fırsatı kaçırmayın!

İranda Parasal Devrim!

İran, yakın bir gelecekte milli para sistemini değiştirmeyi planlıyor. Bunun için harekete geçen merkez bankası ilginç bir yöntem uyguluyor…

İran Merkez Bankası para biriminin yeni ismini vatandaşa sormaya başladı. Bankanın web sitesine giren ziyaretçiler kendilerine sunulan isimlerinden birini seçiyor. Seçenekler arasında riyalin yanında ‘toman’, ‘parsi’ ve ‘deri’ de yer alıyor. Associated Press’in haberine göre online olarak yapılan araştırmada katılımcılara ayrıca para biriminden kaç tane sıfır atılması gerektiği de soruluyor. Şu andan İran’ın en değerli banknotu 100.000 riyal. Bunun da karşılığ yaklaşık 9 dolar. Ayrıca, İran’da kağıt paralar 500 riyalle 50 bin riyal arasında. Madeni paralar ise büsbütün değersiz. Anket sonuçları, hükümetin para biriminde değişiklikler yapılması hakkında hazırlayacağı taslakta dikkate alınacak. Ve bu taslak metin meclise sunulacak.

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

XNETWORKE BİZİMLE GİRİN BİZİMLE KAZANIN

X NETWORK 
DEVRİN EN BÜYÜK KAZANÇ SİSTEMİ

Sizlere devrin en kazançlı işi olan Xnetwork sisteminden bahsedeceğim. 1 Ağustos 20011 tarihinde yayına girecek Xnetwork kazanç sistemi ile artık herkes ister istemez kazanacaktır. Sistemin yapısı itibari ile ekibe dâhil olan herkesin ortak çalışması ile ekibin büyütülmesi söz konusudur.
Kazanç şöyle gelişir.
Xnetwork sistemine katılan herkes kendi direk altına sadece 2 üye yapabiliyor. Kişiden diğer gelecek üyeler ise üyelerinin altlarına otomatik kaydediliyor. Herkes kendi 7 kademesine kadar kazanç sağlayabiliyor. Ekibi 5. kademeye geldiğinde 1600 TL, 7. kademeye geldiğinde ise 7500 TL kazanç sağlıyor.
Ayrıca 1 den fazla üyelik hakkı da sistem tarafından verilmiştir. Yani 3 üyelik ile işe başlarsanız 22.500 TL kazanca sahip olabilirsiniz.
Burada önemli bir husus var. Üst sponsorlarınızı ne kadar iyi seçerseniz, ekibiniz o kadar çabuk büyür ve kazancınız o derece yüksek olur.
Bizlerde güçlü bir ekip ile Xnetwork sistemine katılıyoruz. Ekibimizde, internet kazançları sektöründe büyük emekler vererek, kalitelerini bizzat ispatlamış, çok büyük bir kesim tarafından tanınan ve sevilen uzman kişiler mevcuttur. Teoman Arslan ve birçok girişimcinin olduğu bu ekibe sizlerde dâhil olun.
Güçlü bir ekip ile başlamak, tek başına başlamaktan çok daha avantajlıdır.
Xnetwork sistemine bizimle birlikte başlamanın en büyük avantajı şudur.
Hiçbir çevreniz yoksa bile, üstleriniz sadece kendilerine 2 üye yapacakları için 2 den sonra eklenecek üyeler, otomatik olarak alt kademelere dağılacak ve bu sayede sizinde ekibiniz hızla büyüyecektir. Ayrıca kendi çalışmalarınız ile de 7 kademe yi hızla tamamlayabilirsiniz.
Zor ve karmaşık bir şey değil.
Sistem mantığı olarak her kişi kendisine 2 üye bulması yetiyor. Sisteme giren kişi ben kimse bulamam diye dertlenmesine de gerek yok. Çünkü bizim grubumuz ile başlayanların çok büyük avantajı olacaktır.

Eğer Xnetwork sistemine bizimle beraber başlamak istiyorsanızgcolakkaya@yahoo.com
Adresine mail atabilir ya da 0 533 420 55 35 no lu telefon ile irtibata geçerek Xnetwork sistemi yayına girmeden önce yerinizi alabilirsiniz.

Xnetwork tam olarak işleyişi, ödemeler ve daha birçok soruya cevap için alttaki linke tıklayın.


25 Temmuz 2011 Pazartesi

Tahin Alırken Dikkat!

Birçok gıda ürününe hile karıştıran fırsatçılar, Ramazan ayında bol tüketilen ve kabak tatlısı, şiş köfte piyazın olmazsa olmazı tahinin de kaçırdılar. Susamın ezilmesiyle elde edilen tahinin, soya unu ve elek altı fıstığın ezilmesiyle üretilerek piyasaya ucuz fiyata sunulduğu ileri sürüldü.

Antalya Ticaret Borsası Çeşitli Mallar Komitesi Başkanı Ramazan Çetin, yaptığı açıklamada, bazı üreticilerin tahine de hile karıştırdığını söyledi. Yüzde 100 susamdan yapılması gereken tahinin yapımında, ucuza mal etmek için soya unu ya da elek altı fıstık kullanıldığını kaydeden Çetin, “Fabrikadan tavuk yemi olarak kullanılacak fıstıkları alıyorlar. Bunu kavuruyorlar ezerek tahin diye satıyorlar. Bazı fabrikalar çift üretim yapıyor. Susamın ezilmesiyle elde edilen tahini pahalıya satıyorlar, fıstıktan elde edilen ürünü tahin diye ucuza satıyorlar” diye konuştu. Piyasada kilogramı 10 liraya satılan tahin de olduğunu 4,5 liraya satılan tahin de bulunduğunu belirten Çetin, “Susamdan üretilen tahinin toptan fiyatının en az 6 lira artı KDV olması lazım. Kilosu 4,5 liraya gerçek tahin almak mümkün değil” dedi. Otellere bile fıstık ezmesinin tahin diye satıldığını kaydeden Ramazan Çetin, ucuz olduğu için sahte tahine rağbetin çok olduğunu bildirdi. Tahinin üretimiyle ilgili yeterli kontrol yapılmadığını da ileri süren Çetin, şikayet olması halinde ‘Sağlığa zararlı madde yoktur’ yazısının yazıldığını söyledi. Çetin, “Bu ürünler sağlığa aykırı değil belki. Ancak hem tüketiciyi kandırıyorlar, vatandaş tahin diye elek altı fıstık ezmesi yiyor, hem de ucuza mal olan ürünü pahalıya tüketiyor” dedi. Susumdan yapılmış tahinin lezzetinin çok farklı olduğunu belirten Ramazan Çetin, fıstıktan elde dilen tahinin 3 ay sonra acılaşmaya başladığını, soya unundan yapılan tahinin ise çok tatsız olduğunu kaydetti. Çetin, tüketiciyi ucuz tahin almaması konusunda uyardı.

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

Yalan Dünya Geliyor!



Avrupa Yakası’nın yaratıcısı Gülse Birsel’in merakla beklenen yeni dizisinin adı ve oyuncu kadrosu belli oldu

Cihangir’deki oyunculuk piyasasını anlatacak Kanal D dizisi ‘Yalan Dünya’da, Beyazıt Öztürk’ün yanı sıra Sarp Apak, Hasibe Eren, Olgun Şimşek, Nihal Yalçın  ve  BartuKüçükçağlayan’ın oynayacağı kesinleşti.

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

Balıkçı Abye Girdi

Sarıyer Belediyesi’nin “AB Pazarlama Standartlarının Uygulanması Doğrultusunda Yerel Adımlar” adlı balıkçılık projesi. 400 proje arasından ilk 24'e girerek, Avrupa Birliği (AB) Fonu’ndan 92.000 avro hibe almaya hak kazanmıştı. İlçedeki çeşitli sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği projede eğitim çalışmaları başlıyor. Bu kapsamda Sarıyer’deki balıkçılar 18-20 Temmuz günlerinde Mareşal Fevzi Çakmak Mahalle Konağı’nda üç gün süreyle eğitim seminerine alınacak. Türkiye’den ve Avrupa’dan birçok seçkin akademisyen ve uzmanın biraraya geleceği seminere, pek çok balık satıcısının ve balıkçı kooperatiflerinin yanı sıra bürokratlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katılacak. Seminerde balıkçıların ve balık satıcılarının sorunlarının tartışılması ve incelenmesine imkân sağlayan bir platform oluşturulacak. Türkiye’deki balıkçılık standartları, balıkçıların ortak sorunları ve ihtiyaçlarının, AB pazarlama standartları ekseninde ele alınacağı eğitim seminerinin sonunda, katılımcılara sertifikaları verilecek. Projenin ilerleyen günlerinde 20 Türk balıkçı, uygulamalı eğitim almaları için tüm masrafları karşılanarak Norveç’e gönderilecek.

Sarıyer Belediyesi tarafından yürütülen, AB tarafından hibe edilen ve toplam bütçesi 102.722 Euro olan “AB Pazarlama Standartlarının Uygulanması Yönünde Yerel Adımlar” adlı balıkçılık projesi kapsamında eğitim seminerleri başlıyor.

Sarıyer Belediyesi Mareşal Fevzi Çakmak Mahalle Konağı’nda üç gün sürecek olan seminerde balıkçıların ve balık satıcılarının sorunlarının tartışılması ve incelenmesine imkân sağlayan bir platform oluşturulacak.

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

Piyango Valiye Vurdu!

İthal otomobil yolsuzluğu soruşturması devam ederken, usulsüz bir şekilde Türkiye’ye sokulan araçların kamuya kadar girdiği görülüyor…

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, valilik makam aracı olarak kullanılan otomobilin kaçak olduğunun tespit edildiğini ancak olayda valiliğin sorumluluğunun bulunmadığını açıkladı.

Erkmen, yaptığı açıklamada, Denizli Valiliğinin 20 FN 202 plakalı Mercedes S 350 L otomobiline, ikinci el olmasına karşın sıfır kilometreymiş gibi gösterilerek yurda usulsüz sokulan otomobillere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İzmir 20. Sulh Ceza Mahkemesinin kararı ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla el konulduğunu ifade etti.

Makam aracının 2005 yılında Vakıflar Bankası tarafından satın alınarak Valiliğe devredildiğini, olayın bankanın alım yaptığı firmanın aracı sıfırmış gibi satmasından kaynaklandığını düşündüğünü ifade eden Erkmen, şunları kaydetti:

“Gümrük Müsteşarlığının yurt dışından kaçak yollarla yurda sokulan araçlarla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında, kullandığımız makam aracının da kaçak olduğu tespit edildi. Vakıflar Bankasının toplu alım yaptığı yer, her halde bunları yurt dışından sıfır diye getirip satıyor. Fakat bu araçlar yurt dışında kullanılmış. Türkiye’de kaçak araçlara yönelik bir araştırma yapılıyordu, bu aracın da bu şekilde, yani kullanıldıktan sonra Türkiye’ye sokulduğu anlaşılıyor. Savcılık yüze yakın araca el koyma kararı verdi.”

Erkmen, kararın ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşüp yediemin olarak otomobili Denizli’de muhafaza ettiklerini söyledi.

Olayda valiliğin sorumluluğunun olup olmadığı yönündeki soru üzerine, Erkmen böyle bir sorumluluğun söz konusu olamayacağını ifade ederek, “Araç 2005'te alınmış, bizden önce. Alanların da bir kabahati yok, onlar da acenteden sıfır diye alıyor, nereden bilsinler?” dedi.

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

MUSA ERDOĞMUŞ'UN AĞZINDAN GOOGLE KAZANÇLARI SIRLARI


Merhaba benim adım Musa Erdoğmuş,
Bu sistem uzun süren araştırmaların sonucunda test edilerek geliştirilmiş olup halen daha uygulanmaktadır. Bu uygulaması kolay iş planı herhangi birinin Google'dan her ay binlerce TL kazanmasını sağlayabilir ve halen bu sistemlepara kazanan binlerce insan google dan nette para kazanmaktan bahsediyor ! Evden çalışmanın keyfine varmak ve günde 1-2 saat ayırarak ayda 3-5 bin ytl yapmanın hazzına ulaşmak için aşağıdaki yazıyı çok dikkatli okumalısın. . .BunuEk gelir olarak da yapabilirsin.
Şimdi benim hikayemi dinle…
Nette birçok şeyi deneme yanılma metodu ile keşfettim ancak bana oldukça pahalıya patladı. İşe yaradığı söylenen pekçok yazılımı satın aldım ve denedim, birçok test ve analizler yaptım.
Yorucuydu ancak sonuçta evden rahat bir şekilde online para kazanmanın çok etkili bir yolunu farkettim. Bu method ile birkaç gün içinde günlük 100-150 ytl kazancınız otomatik olarak oluşacak. Aynı sistemi kopyalayarak ve daha da çoğaltarak günlük kazancını 1000-1500 ytl civarına nasıl çıkarabileceğini göreceksin.

İnanmıyorsun biliyorum! Bu mümkün değil diyorsun, mümkünse neden kimse bilmiyor dediğini duyar gibiyim.

  • Bilmiyorsun çünki araştırmadın...
  • Bilmiyorsun çünki benim gibi aylarca netten nasıl para kazanırım kaykısıyla internetteki pekçok ingilizce dökumanı okumadın...
  • Bilmiyorsun çünki araştırdın ancak karşına çıkan başka boş ve gereksiz yöntemlere kapılıp zaman harcadın.
(mail oku kazanıcaksın, reklama tıkla kazanıcaksın, network marketingden kazanacaksın, program yükle pc ne kazan gibi)
Şimdi işin en güzel yanını dinle: Bir websitesine ihtiyacın yok, bir ürüne de ihtiyacın yok, bu kitabı okuduktan sonra Google ile para kazanmaya 1-2 saat içinde başlayabilirsin. (başlangıç düzeyinde isen başlama süren maksimum 1 hafta)
Internetten para kazanmak önceleri bir rüyaydı, ancak artık bu sistemle o kadar zor olmadığını görecek ve yaşayacaksın. Hatta şu anda yaptığın işi bırakıp bu sistemi sürekli uygulayarak kendine ve ailene daha çok zaman ayıracaksın. Bu kitapta anlatılan google dan para kazanma sistemi ile günde yarım saatimi ayırarak her ay 4500 ytl kadar kazanıyorum ve her gün bu kazanç artıyor.Ek Geliriniz Artacak.
Okumaya devam et, bu kitaptaki sistem ile okuyan öğrenciler, hatta teenage diyebileceğimiz 14-15 yaşındakiler bile para kazanabilir çünki sistemi uygulaması kolay ve kopyalanabilir. Sistem o kadar güçlü ki birkaç ay içinde büyük bir holdingte çalışan genel müdür kadar aylık geliriniz olabilir. (bu şaka değil)
Çok az bir süre ayırarak ve biraz efor sarfederek herhangi birisi bu kitapta anlatılan sistemi kullanarak evden para kazanmanın keyfini yaşayabilir.(TIKLA-İNCELE)
Google Kazancları 2

Bunu cevabı aslında basit. Uzun yıllar ticaret hayatının içindeyim. Pekçok metod ve satış yöntemi, farklı stratejiler, ürünler, network modelleri denedim. Bunca deneyimden öğrendiğim şey neydi dersin.
"Sana güvenen bir müşteri kitlesi başarının sırrıdır."
Evet sen benim müşterimsin. Ben sana kazandırdığım sürece bana inanır ve beni desteklersin. Burada karşılıklı fayda sözkonusu. Bu sistem ile halen daha tanımadığım insanlara detayını bile bilmediğim farklı ürünleri satabiliyorum ve iyi kazanıyorum. Ancak o insanları ne tanıyorum ne isimlerini biliyorum nede onlar bu ürünleri onlara sattığımın farkındalar. Ancak asıl istediğim beni bilen bana güvenen ve uzun süreli, karşılıklı fayda esasına dayalı bir müşteri portföyü oluşturmaktır. Bu da ancak ve ancak verdiğim bilgiler faydalı olduğu takdirde mümkün. Ben kendime güveniyorum. Ya sen?

Şimdi Şu Sorularıma Yanıt Ver İçinden...

Şimdiye dek internetten para kazanmaya çalıştın ancak ciddi bir gelir elde edemedin mi?
  • Bu kitapta bahsedilen sistem tüm hayatını değiştirecek.
Bazen netten çok para kazanan insanları okuduğun veya duyduğun oldu fakat nasıl yaptıklarnı anlayamadın değil mi?
  • Şimdi Bir şansın var. Kesinlikle!!!
Çok basit fakat etkili bir sistem ile para kazanmak istiyor musun?
  • Bu kitapta bahsedilen yöntemleri kullanmaya başladıktan kısa süre sonra nasıl etkili olduğunu anlayacaksın.
Her ay hiç dokunmadan ekstradan birkaç bin TL kazanmak ister misin?
  • O zaman bu şansı kaçırma .Bu kriz ortamında bu eşsiz bilgi hayatını değiştirecek.

Yukarıdaki sorulara cevabın evet ise...
Satın Al!
Google internet üzerindeki en etkili reklam aracıdır.
Google üzerinde 200 milyon arama yapılmaktadır. Bu nasıl bir potansiyel hiç düşündün mü?
Google Aracılığı ile Her gün yüzbinlerce ürün alıcılara ulaşmakta. Bu ne kadar büyük bir para kaynağı farkında mısın?


5 Adımda Google Kazanç Başarı Formülü
  • Kitapta bahsedilen 5 adımı kullanarak para kazanmaya başlayacaksın. Bu adımlar o kadar kolay ki, sana sunulan olanaklara şaşıracaksın.
Yüksek Kar Marjlı Ürünlerin Kaynakları
  • 11.000 den fazla dijital ve fiziksel çok yüksek komisyonlu ürünleri nerede nasıl bulacağını ve nasıl seçeceğini göstereceğim sana. Komisyon oranları ne kadar mı? %50 %75 arası :)
Bilgi / Aksiyon Bölümleri
  • Bu bölümde önce bilgi verilecek ardından gerekli adımları pratik olarak yapman sağlanacak . Bu şekilde olma sebebi ise pekçoğumuzun yaptığı okumak ve uygulamamak hatasından kurtulmak. Google kazanç formülü ile ilgili herkesin bilmediği sırlara vakıf olacak ve aksiyon bölümünde bu bilgileri pratiğe dökeceksin. Bu şekilde bilgilerin gerçekten işe yaradığını da test etmiş olacaksın.
Para Kazandıracak Ürünleri Seçme Kriterleri
  • Doğru ürünü bulmak ve bu ürünlere konsantre olmak internetteki en temel sorundur. Bu kitapla birlikte sana göndereceğim özel derslerde  en çok kazandıracak ürünleri hangi kriterlere göre nasıl seçeceğinin de cevabını bulacaksın.
“Google AdWords” Kampanya Yönetimi ve Test Yapma Metodları
  • Ürün testleri yapmak çok önemlidir. Ancak nasıl test edeceğini bilmen gerekir. Bu kitapta google ile para kazanman için tüm gerekli test bilgilerini ve sırlarını bulacaksın.
Test Kampanya Maliyetlerini Nasıl Minimize Ederim
  • Test kampanyalarındaki maliyetleri minimize etmek yanılma payınızı ve bu yanılmadan doğacak masraf riskini ortadan kaldıracak . Doğru ürünü minimum maliyette nasıl paraya dönüştüreceğini sana göstereceğim. Bir ürünün doğru olup olmadığını anlamanın metodlarını ve gerçek denenmiş rakamları seninle paylaşacağım.
Google Sistemini Genişletme Metodları ?
  • Google dışında kimsenin bilmediği para kazandıran siteleri seninle paylaşacağım. Google kazancını iki katına hatta 4 katına çıkaracak metodları bu kitapta bulacaksın.
Adwors'te Nasıl Hesap Açılır
  • Step step adwords hesabı açmayı sana göstereceğim. Hızlı şekilde başlaman için resimli anlatımlarla kolay şekilde öğrenmeni sağlayacağım. Hesabı açtıktan kısa süre içinde para kazanmaya başladığını göreceksin.
Etkili Adwords kampanyalarını nasıl oluşturursun
  • Birçok kişi adwords reklamı yapar ve detaylarını düşünmeden başlatır . Sana en etkili adwords kampanya hazırlama metotlarını ve müşteriyi çekme yollarını göstereceğim. Bu sayede daha az maliyetle daha çok para kazanacaksın.
Birçok Resimli Anlatım ve İzlenebilir Kolay Adımlar
  • Resimli anlatımlar sayesinde anlatılan adımları yapabilmen kolay olacak. Ayrıca gönderilecek video ve dersler ile adım adım seni eğiteceğim.
Doğru Arama Terimlerini Seçmek
  • Google Adwordste doğru kelimeleri seçmek en önemli şeydir . Minimum maliyetle en doğru kelimeleri seçmen için tüm bilgiyi bu kitapta alacaksın. Daha az para ile daha çok kazanma şansını yakalayacaksın.
Test Kampanyası için gerekli süreyi öğreneceksin
  • Bu kimsenin bilmediği en önemli sırlardan biri . Bu sistemde başarılı olman için gerekli süreyi hesaplama yöntemini bu kitapta bulacaksın.
Başarılı bir Adwords Kampanyası için 5 Önemli Sır
  • 5 adet sır ile adwordste başarısız olman imkansız olacak. Reklamlarından maksimum performans alacaksın. (TIKLA-İNDİR)

“İlaçta İşbirliği Yapabiliriz”



ABD Dışişleri Bakanlığı Ekonomi, Enerji ve Tarımdan Sorumlu Müsteşarı Robert Hormats, ilaç sanayisinde ABD-Türkiye işbirliğinin öne çıkabileceğini söyledi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen toplantıya katılan Hormats, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için küçük ve orta ölçekli şirketleri odaklanılması gerektiğini kaydetti. ABD için, Türkiye ile arasındaki ekonomik, güvenlik ilişkilerinin önem taşıdığını ifade eden Hormats, canlı bir özel sektör liderliğinde büyümenin, Türkiye ve ABD’nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki ortak stratejik menfaatlerini destekleyeceğini söyledi.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Türk-Amerikan ortaklığında odaklanılması gereken alanı, “girişimciler arasındaki ilişkiler” olarak tanımladı.

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

24 Temmuz 2011 Pazar

Et Fiyatlarına Müdahale!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, ramazan öncesi ortalığı alabora etmek isteyenlerin et fiyatları konusunda spekülatif beyanlar verdiğini belirtti. Mirmahmutoğulları, et fiyatındaki spekülatif artışı önlemek için de referans fiyatı kg’da 5 dolardan 3.5 dolara indirdiklerini, ayrıca kasaplık hayvan ithalatında verginin yüzde 15’e düşürülmesi için kararname hazırlığı içinde olduklarını bildirdi.

“UCUZA ALDILAR”
Fiyatları düşürmek için, yerli besiciye desteği artırırken, ithalata başlandığını hatırlatan Mirmahmutoğulları, şöyle konuştu:
“Hayvanları köylüden 7-7,5 liraya ucuza toplayanlar, alım fiyatlarını sonra 16-18 liraya yükseltince kendi ayağına kurşun sıkmış oldu. Senin 7.5 liradan aldığını 18’e sattığını görünce, adam aptal mı bir daha sana 7.5 liradan hayvan satsın. Ette, 10 yılda elde edemediği kârı da 1 yılda elde etmeye kalktı. Önemli olan yerli üretimi ve rekabet gücünü artırmak. 33 şeker fabrikamız var ama Japonya’dan sonra en pahalı şekeri biz yiyoruz. Elimizdekileri doğru kullanamıyoruz. Hayvancılık Türkiye’de marjinal gelir getiren bir sektör. Bu nedenle devlet desteği zorunlu. Ama ithalatı yasaklayarak hayvancılık bir yere gelemez.”

10 BİN TON SIĞIR İTHALATI İÇİN İHALEYE ÇIKILIYOR Et ve Balık Kurumu (EBK) uzun bir aradan sonra, yeniden kasaplık sığır ithalatı için ihale yapmaya karar verdi. Kurum, 10 bin 500 ton kasaplık sığır ithalatı için 26 Temmuz’da ihale düzenleyecek. Alım, 2 bin 500 ton ve 4 biner ton olmak üzere 3 kısma ayrılırken, istekliler bütün kısımlar için veya istedikleri kısım için ayrı ayrı teklif verebilecek. Yerli firmalar, ihalede teklif veremeyecek.

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

Zamanın Ötesinde: Mudurnu

Abant Gölü’ne 18 kilometre uzaklıktaki derin bir vadi çanağının içine kurulan kasaba, Batı Karadeniz mimarisinin en güzel örneklerini barındırıyor
Kasabaya girenleri, şimdilerde bir butik otel olan Yarışkaşı Konağı karşılıyor. Keyvanlar, Haytalar ve Armutçular Konakları Mudurnu’nun nazar boncukları gibi yan yana sıralanmış… Mudurnulular, kasabaya gelen konuklarına selam vermeyi hiç ihmal etmiyor. Sokaklara doğru yavaş yavaş ilerlediğinizde ilçenin tarihi zenginlikleri bir bir selamlıyor sizi. Sultan Selim Camii’nin yoldaşı Kanuni Sultan Süleyman Camii, yanındaki yatırların söylencelerini fısıldıyor. Bugün çırak bulamasalar da demirci, bakırcı, semerci ve nacakçı ustalarının Mudurnu’daki varlığı, bir tatlı huzur veriyor ziyaretçilere; kaybolup gitmenin değil zamana karşı direnebilmenin iyimserliği yüzlerde bir tebessüm olarak beliriyor. Mudurnu son yıllarda tarihi kentler içinde adını duyurmaya ve turizm alanında atılımlar yapmaya başladı. Kasabadaki eski ev ve konakların restore edilmesi bunun ilk aşaması…

Mudurnu, 400 kadar tarihi yapının ev sahibi. Yaşları 90 ile 160 yıl arasında değişen Keyvanlar, Hacı Abdullahlar, Yarışkaşı ve Kazancı Konakları, restore edilerek otel, restoran ve kahvehane olarak turizme kazandırılmış. Kapılar ve köprüler kenti olarak tanınan kasabadaki 16 köprü ve 7 cami ziyaret edilmeyi bekliyor. Kasabanın yaşayan en eski değerlerinden biri olan Eski Çarşı’nın dar sokaklarında gerçek bir hazine saklı. Asıl sürpriz ise cumartesi günleri, ilçe merkezinde kurulan Kadınlar Pazarı, Osmanlı yapılarının ortasında bir renkli panayır yerini andırıyor.

Mudurnu’nun çevresine uzanan yollar sizi nerelere götürmez ki? Demirciler Çarşısı’ndan başlayan Kapankaya yürüyüş yolu, Garipler gölcüklerinden ve dik yamaçların yanından da geçer. Çoban Çeşmesi üzerinden Hisar Kalesi’ne vardığınızda, Mudurnu’nun panoraması gözlerinizin önüne serilir. Yollar sizi üç de göle götürecektir: Abant, Sülüklügöl ve Karamurat… Bolu Mudurnu yolu üzerindeki Akkaya Boğazı’nda bulunan travertenler sizi çok şaşırtacak. Göynük de Mudurnu’ya gelmişken mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Yüksek bir tepe üzerine inşa edilen Saat Kulesi, ilçenin simgesi. 1922’de Sakarya Savaşı anısına inşa edilmiş. İlçedeki asırlık konakların 114’ü koruma altına alınmış. Göynük evlerinin en güzelleri; Akşemseddin Konağı, Pulcular Evi, Hacı Ali Paşa Konağı, Yahya Evi, Müderrisoğlu Konağı, Yerlikaya Evi ve Hükümet Konağı.

ETNOGRAFYA MÜZESİ GİBİ KONAK
Mudurnu’daki Hacı Şakirler Konağı,155 yıllık bir yapı. Dört kuşaktır Hacı Şakirler Evi olarak anılıyor. Altı odası var. Geleneksel Türk evi mimari karakterini yansıtıyor. Üst kattaki odalar yazlık ev tarzında, alt kat ise daha alçak tavanlı, yoğun kış şartlarında uygun ısıtma amaçlı olarak hizmet veriyor. Bahçede ekolojik sebze üretimi yapılıyor. Aynı zamanda evden çıkan ve çevreden toplanan eski eşyalar konakta etnografya müzesini çağrıştıracak şekilde sergileniyor.

GÖYNÜK SAAT KULESİ
Eski bir Osmanlı yerleşimi olan Göynük’te tarihi konaklarla bezeli vadiye hâkim bir tepe üzerinde bembeyaz gövdesiyle yükselen Saat Kulesi ilçenin simgesi. Zafer Kulesi olarak da adlandırılan üç katlı kule, 1922’de Sakarya Savaşı’nın anısına inşa edilmiş. Sekizgen bir temel üzerine oturtulan altıgen planlı, sivri kubbeli kulenin her üç katında çepeçevre birer balkon bulunuyor.

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

Hangi Dizi Ekranlara Veda Ediyor?

Kanal D ekranlarında yayınlanan komedi dizisi Nuri, izlenme oranlarını yukarı çekemeyince yayından kaldırıldı.

Geçtiğimiz günlerde yayınına ara verip yaz dönemini bekleyen Nuri, ekranlara dönüşünden sonra da parlak günler yaşayamadı ve kaçınılmaz sona geldi. Dizi, 16 Temmuz Cumartesi akşamı yayınlanacak 17. bölümüyle ekranlara veda edecek.

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

Futbolda Yeni Sponsorluk Düşünmüyoruz

Şike iddialarıyla ilgili olarak bireysel hataların kulüplere mal edilmemesini temenni eden THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “İnşallah kulüpler kötü sonuçla karşı karşıya kalmaz. Biz de sponsorluğa devam ederiz” dedi.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, futboldaki şike iddialarıyla ilgili olarak, “Umarım bireylerin yaptığı hatalar kulübe mal olmaz. Biz de sponsorluklarımıza devam ederiz” değerlendirmesinde bulundu. THY’nin iştiraklerinden Anadolujet’in Borajet ile İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan Çanakkale’nin ilçesi Gökçeada’ya düzenlediği ilk sefere katılan Topçu, Bloomberg HT’nin sorularını yanıtladı.

“YURTTA UÇULMAYAN NOKTA KALMAYACAK”
Türkiye’de milli takım ve 5 büyük futbol kulübüyle sponsorluklarının devam ettiğini söyleyen Topçu “Cumhuriyetle yaşıt kulüplerimiz inşallah kötü bir sonuçla karşı karşıya kalmaz. Biz de sponsorluklarımıza devam ederiz” dedi. Topçu futbolda yeni bir sponsorluk düşünmediklerini belirtti. Borajet’le küçük havalimanlarına uçmak için işbirliği yaptıklarını hatırlatan THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, Türkiye’de uçulmadık nokta bırakmayacaklarını söyledi. THY’nin 143 olan destinasyon sayısı itibarıyla dünyanın 8’inci büyük havayolu olduğunu belirten Topçu, Afrika ve Hindistan’da büyümeyi hedeflediklerini kaydetti. Sonbaharda Afrika’ya uçuş sayısını artıracaklarını belirten Topçu şöyle konuştu: “Avrupa’da uçtuğumuz noktalarda frekans, Asya’da uçuş noktalarımızı artırarak genişliyoruz. Afrika’da birkaç nokta üzerinde çalışıyoruz. Özellikle Tanzanya üzerinde yoğunlaşıyoruz. Afrika pazarında ortaklık için Asya ve Afrika’dan görüştüğümüz şirketler var ancak şu anda anlaşma aşamasında değiliz.”

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here