27 Ekim 2011 Perşembe

Borsada Açığa Satış Ne Demek? Açık Pozisyon Nedir?

Borsada genelde yatırımcıların ilk yaptığı şey önce bir şeyler almaktır para kazanmak için sonra da satmaktır. Sırayı terse çevirirseniz bir şeyin fiyatı düşecek bu düşüşten ben nasıl para kazanabilirim? Elinizde olmayan bir şeyi nasıl satabilirsiniz? Spotta yapmak zordur ya birilerinden ödünç alacaksınız açığa satış yapacaksınızdır, ya da vadeli piyasaya gidersiniz ileride bir tarihte teslim etmek söz konusu olduğu için satarsınız fiyat düşüşünden kazanmak için.
Fiyatların gerilemesinden para kazanmak amacıyla yapılan işlemlere açık pozisyon denir, yani sattığınız şeyden aslında borçlusunuzdur. Elinizde olmayan bir şeyi satıyorsunuzdur. Bu şekilde açılmış pozisyonlara açık pozisyon denir. Örneğin; X hissesi düşmesini bekliyorsunuz çok şişmiş durumda, elinizde yok satacaksınız. Bunu satabilirsiniz, şu anda bizde tekil hisse senetlerini açığa satmak o kadar kolay bir işlem değil, vadeli işlem olmadığından.
Ancak endekse açığa satabilirsiniz. Ama bu konuda çalışmalar var olup yakında tekil hisse senetleride açığa satılması mümkün bir hale gelecek.
Borsada açığa satış için kısa pozisyonla eş anlamlı diyebiliriz. Bir ürünün fiyatının yükselip yükselemeyeceğini veya çok çıktığını düşünüyorsunuz yakında mühim gerilemeler tahmin ediyorsanız, açığa satış yapmak için imkan kollarsınız. Bunun için gideceğiniz yer vadeli işlemi borsada nasıl açığa satarım diye araştırmak ikincisi de nerden borç bulurum da spot piyasada açığa satarım? Burada fiyat düştüğünde kazanırsınız bu pozisyonu aldığınızda, fiyat yükselince tam tersine kaybedersiniz.
Borsada açığa satış ta elbette risk olacaktır. Fakat beklentilerin daha iyiye gitmediği, mevsimlik koşulların olumsuzlaştığı zamanlarda açığa satış daha çekici olabilmektedir. Menkul kıymetten önce borç almanız gerekir. Bu borç alma olayının iki türü var; Aracı kurumun başka müşterisinin aynı menkul kıymetten fazlası varsa, aracı kurum aracılık eder ona da.
Borç işlemi gerçekleştirilir sonrasında açığa satar. Eğer çalıştığınız aracı kurumda böyle menkul kıymetin böyle pozisyonu yoksa o zaman başka bir aracı kurumla borsa takasına da kayıt düşmek üzere borç alınabilir. Öyle açığa satış yapılabilir.
[spoiler]Gizli içerikhttp://www.xticaret.com/xticaret/?1267_3089 [/spoiler]

26 Ekim 2011 Çarşamba

Borsada Uzmanlardan Köpek Balığı Tekniği Yorumları

İşin teknik bölümünden bahsetmek gerekirse köpek balığı tekniği kitabı yazarı ahmet bey borsada bu stratejinin her türlü yatırımda hatta paritelerde dahi çalıştığını iddia ediyor.


Yabancı sitelerde onca teknik analiz, expert advisor sistemleriyle uğraşılırken köpek balığı tekniğiyle bu işin bu kadar basite indirilmesi enteresan. Ahmet bey’in tabiriyle köpek balığı tekniği, bir borsa ilkesi olan “kaybedenler olmazsa kimse kazanmaz” sözünü hiçe saymakta. Köpek balığı tekniğini kitabı yazarına göre herkes kazanıyor. Herkes bu şekilde rahat kazanabilicekse kaybeden tarafı bulamayacağız sanırım .


Fakat çokta olumsuz olmak istemiyorum, bu tekniğin işe yarar yönleri,  kabul edilebilir pek çok açısı var. Sadece ahmet bey’in anlattığı kadar basit değil. Açıkçası gerçekten kafa yormuş bu işe, kitaptaki tespitler zaman ve tecrübe ister. Bu konuda yazarın hakkını yememek lazım. Sonuçta bir teknik bulmuş. Adınıda köpek balığı tekniği koymuş. İşe yarar veya yaramaz o ayrı konu.


Dipten alıp tepeden satma işi bir ütopya gibi lanse edilsede olmayacak bir şey değil. Doğru kağıt doğru zaman meselesi. Borsada köpek balığı tekniği sitesindeki, piyasa düşmüş yada çkmış bizi ilgilendirmiyor yazısına gelince:


Borsada endeks, hisse senetlerinin hareketlerine göre iner veya çıkar. Borsa düşünce hisseler düşmez. Hisseler düşünce borsa düştüğünden belli bir zaman sonra sürü psikolojisinden, finansal yapısı iyi şirket hisselerine satışlar gelmesi mümkün. Yani bu iddialar kabullenilebilir ama bu kadar kesin bir dille değil.


Sitede yayınlanan grafiklere bakacak olursak. Grafikler haftalık,günlük ve seanslık verilmiş. Köpek balığı tekniği otomatik alım satım sinyali üreten bir sistem olmamakla birlikte gözle takip gerekiyor.


Sat sinyalinden sonra yükselen hisselerde var, al sinyalinden sonra düşen hisse de.


Sonuç:


Borsada teknik analiz den anlayanlar ve grafiklerle çalışmak isteyenler için güzel bir kaynak. Msn desteğide fiyata dahil olduğu için ücreti yüksek değil. Piyasada, formülleştrilmiş bu tarz bazı stratejiler var. 10 bin TL gibi uçuk rakamlara satılıyor. Köpek balığı tekniği 89 TL + Birebir msn desteği. Yazar sonuçta o kadar kafa yormuş çok para değil.


Kitapta yazdığımız borsada köpek balığı tekniği tamamen doğrudur. 2 yıl boyunca denenmiş ve uygulanmış,kanıtlanmıştır. Bazı insanlar kişiler bu iş bu kadar kolay olamaz diyerek eleştiri de bulunuyorlar. Fakat aynı insanlar 3-5 aracı kurumun bir araya gelip nasıl küçük yatırımcıyı oyuna getirdiklerini soyduklarını hiç söylemiyorlar.


Biz 1 defa da olsa küçük yatırımcılarda büyük balık yesin istedik. Büyük balığın peşine koşup onlarla birlikte para kazansınlar diye köpek balığı tekniğini öğretmek amaçlı sizlere teknik destek veriyoruz. Borsada hiçbir zaman fırsatlar bitmez fakat bu oyunlar, oyuncular sayesinde küçük yatırımcı bir türlü para kazanamıyor. Büyük balıklarda cebini doldurmaya devam ediyor. Artık kazanma sırası sizde.


Doğru kagıtta, doğru yerde ve doğru zamanda olacaksınız, balık tutmayı ve yutmayı öğreneceksiniz. Biz msn ve mail ile herzaman destek veriyoruz. Önümüzdeki 3 aylık dönemde endekslerde düşüş bekliyoruz bu süreci yatırımla değil eğitimle geçirmenizi öneririz. 3 ay sonraki ücretler daha düşük olacaktır Fakat borsada her zaman fırsatlar vardır. imkanlar hiç bir zaman bitmez. Borsada köpek balığı tekniği ile biz size doğru yerden alıp, balık tutmayı öğretiyoruz. Gerisi sizin öğrenme isteğinizle ilgili.


Borsada köpek balığı tekniği hakkında detaylı bilgi için resmi web sitesine gidebilirsiniz.
Borsada Köpek Balığı Tekniği TIKLA

25 Ekim 2011 Salı

Borsada Köpek Balığı Tekniği Sıkça Sorulan Sorular

Köpek balığı tekniği kitabında uygulanan teknik, teknik analizi değil sadece borsacının balık tutmasına fırsat bulan stratejidir. Bu yöntem 2 sene süren takip analizleri sonrasında keşfedilmiştir.
Tren değişim analizi konusunda sizi eğitir. Büyüklerde…bu tekniği kullanıyor.  Küçük balıklarında kullanması için olabildiğince basitleştirilmiştir.  


İsabetli Al ve Sat için tek bir bakış yeterlidir. Borsada köpek balığı tekniğinin kolay kullanımı da bu sebeptendir. Bu teknikte Al ve Sat içinde aynı sinyal aranıyor. Şablonlar sayesinde manuel veya otomatik olarak bunu yapabilir, hiç zorluk çekmeden bir tek grafiğe bakıp ta anlayabileceğiniz al-sat sinyalleri üretir.


Borsada köpek balığı tekniği, altın madeni değerinde bir tekniktir. Sadece bir sefer için kazanç sağlayacağınız bir strateji değil, bu yöntemde size daima para kazandıracak bir teknik anlatılmaktadır. Tekniği yabancı endekslerde, altın ve dövizde ve hisse senedinde kullanabilirsiniz. 98’tl yi sadece kitap için ödemeyeceksiniz. Aynı zamanda Msn’de verilen online destek ve özel olarak hazırlanan şablonlar da bu fiyatın içine dahildir. Ülkemizde böyle bir fiyata, böylesine bir hizmeti bulabileceğiniz başka bir yer yoktur.
Bilakis binlerce TL’lik abonelikler sunuluyor. Bize en çok sinirlenen kişilerde onlardır. Neticede köpek balığı tekniği kitabı ve online MSN desteğine ödediğiniz ücreti siz değil, borsada kaybedenler öder…  


Borsa hakkında hiç bilginiz olmasa dahi köpek balığı tekniğini 1 ile 3 hafta arasında öğrenmeniz mümkün.
Msn’den sürekli destek alacaksınız. Borsada teknik analiz işini bilenler zaten 1 gün içersinde yöntemi kavrayacaktır.


Kitabı satın alanlara şablonlar, ayarlar ve tüm detaylar her şeyi paylaşılıyor ve sizlere büyük balık tutma eğitimi veriliyor. Daha sonra sizi yine yalnız bırakmıyor, dilerseniz haftalık analizleri gönderiyor veya sizin analizleriniz incelenerek sonucun doğruluğunu bildiriliyor.   


Plus, trend değişimi sinyalinden sonra senedin çıkmadan hemen önce bize al veya sat sinyali veren ikinci ve kesin sinyaldir. Bu şekilde teknik daha mükemmel bir zamanlama yapmış oldu.
Bunu sizlerle vakit kaybetmeden paylaştık. Kitabı önceden alanlara ücretsiz verildi ,vermeye devam ediliyor.


Ürün bir e-kitap’tır. Dijital üründür. Bilgisayarınıza indirip okuduktan sonra öğrendiğiniz tekniği uygulamak için bir data veri aboneliği yeterlidir. Bu konuda bizim tavsiyemiz finnet.com.tr de fta4.0 dır.


Bu tekniğin bulunması ve uygulanması 2 yıl oluyor. Şimdiye kadar paylaşıldı bir zararı olmadı. Aksine teşekkür eden çok oldu. Bu tekniği herkes bilse bile ,denize gitmeyen balıkçı evde oturduğu yerden balık tutamaz. Bu yüzden sinyaller sürekli takip edilmeli.


Analiz trend değişimi olmadan önce kısa orta ve uzun vade için aynı sinyal olmak üzere sinyal vermektedir. İşaretleri kaçırmamak koşuluyla yanılma yok aksine erken uyarı var. Şimdi plus ekiyle birlikte çıkış ve düşüş zamanında daha isabet sağlandı.
Aylık ortalama kazanç yüzde 30 dur.

Borsada Köpek Balığı Tekniği TIKLA

24 Ekim 2011 Pazartesi

Borsa Nasıl Oynanır? Sürekli Nasıl Kazanılır?

Borsa piyasasında hisse senedi alıp- satmak için öncelikle çalıştığınız bankaya gidip yatırım hesabı açmanız gerekir. Bu aşama da size verilen birkaç sözleşmeyi imzaladıktan sonra, hisse alım ve satım işlemlerini internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Günümüzde bir çok banka aynı zaman da cep telefonu ile hisse alım ve satım işlemlerini gerçekleştirme olanağı sunmaktadır.


Yatırımcıların bir çoğunun genelde tercih ettiği bankalar; İş Bankası, Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası. Hisse alım satım işlemlerinde yapılan kesintilerin miktarı ise bankalarda 1000’de 2, broker firmalarında ise 1000’de 8 durumundadır.


Aracı kurumlar olarak belirttiğimiz broker firmaları size günlük borsa akışı üzerinde daha detaylı bilgiler verip aynı zaman da yapacağınız yatırımlarda danışma şansı sunan bir portföydür. Ayrıca aracı kurumlar sayesinde İMKB üzerinde işlem yaparken ayrıca dış piyasalarda da işlem yapma olanağı sağlamaktadır. Aracı kurumlar hakkında detaylı bilgi almak için Aracı kurumlar linkine tıklayın.


Gelelim borsada nasıl kazanılır sorusuna ve yatırımlarımız sonucunda kazanımlar elde etmeye. Borsa görünümüyle ve kazandırma potansiyeli ile adeta büyülü bir yerdir, ancak sistemli olarak ve gerekli tedbirleri almayanlar için kısa bir zaman zarfı içerisinde adeta bir bataklığa dönüşebilir.


Borsa Nasıl Oynanır ? Bu aşamada forex bölümünde de belirttiğim gibi tamamen soğuk kanlı olmak devreye giriyor, borsa adeta kişiliğiniz ve psikolojiniz ile savaş içerisinde olan bir piyasa olarak da nitelendirmek doğru diye düşünüyorum. Eminim herkesin kafasında şöyle bir soru işareti vardır: Dünya üzerinde batmaz denilen bankalar bile batarken ben nasıl borsada para kazanabilirim?


Borsada Nasıl Kazanılır ? Bu aşamada tamamen borsa üzerinde yapacağınız işlemleri tamamen sistemli ve disiplinli bir şekilde yapmamıza bağlı, bunun dışında bütçemizden çok sınırlarımızı zorlayacak yatırımlar yapmamız da gerekiyor.


Bir çoğunuz arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınız borsa da battığını çoğu kez duymuşsunuzdur, bunun en büyük sebebi gün içerisinden çok fazla işlem yapmaktan kaynaklanır. Tabi ki yatırımcı gün içerisinde işlemler yapacaktır ancak gün içerisinde karını 10 katına çıkarmak amacıyla değil. Yazının başından beri belirttiğimiz sistem, disiplin ve pozisyon detayları en çok dikkat etmeniz gereken etkenlerdir. Eğer borsa üzerinde ki işlemleri alım-satım ve hacme göre yapmışsanız bilin ki işiniz şansa kalmış durumdadır, ve bir çok borsacı da bu şekilde işlemlerini yapmaktadır. Ancak borsada şans olmaz ve buna yer yoktur.


Fiyatlar iyice düşmüşse fiyat olarak ve endeks olarak geçmişte yukarı çıkış akımlarının başladığı seviyelere erişilmişse, ve ortalıkta iyice kötümser bir hava esmeye başlamışsa, yani artık bu işten bir hayır olmaz, burası da gitti, buradan hareketlilik gelmez diyebildiğiniz durumlarda genelde piyasalar dibe doğrun inmiş demektir.


Fakat hisse senedinizi aldığınızda hemen çıkması da garanti değildir. Fakat bir süre sonra yeni ümitler, dünya piyasasında değişiklikleri takip etmek gerekir.


Geçmişte elde edilen dip noktalar dediğimiz yani karamsarlık ortalığı sardığında, geleceğe dönük iyi beklentisi olanlar 1-1,5 senelik orta vadeli alımlar yapabilir.


Portföy Yöneticisi Ahmet Mergen’in Yorumu


Herkesin olumlu olduğu, uçuyoruz gidiyoruz dediği, tüm iyi haberler iyi olduğu , iyi haberler üst üste geldiği zaman, kendinize soracağınız soru, bu kadar iyi ortamından daha da iyi bir ortama erişebilirmiyiz? Eğer erişemeyecek gibiyseniz zaten geldiğiniz nokta 3 aşağı 5 yukarı zirvedir. Bundan sonrası daha iyi olamayacağı beklentisi varsa, orası zaten erişilebilecek en iyi noktadır.


Borsa Nasıl Oynanır ? İlk madde olarak disiplin yani stop loss. Borsada yatırımcılar kar etmeye başlayınca para tatlı gelir ve direk bozdururlar. Zarar yapanlar ise bir süre beklerler ve zararları iyice katlanır. Bir çok kişinin de bildiği bir söz vardır: “On bin tl zarar ettim, çünkü bin ytl zarar etmek istemedim.” Bu sözden de anladığımız gibi borsada büyük zararlar küçük zararların neticesinde doğar, ve zamanında dur demezseniz giderek büyürler.


Atatürk’e sormuşlar:


“Hedefe nasıl ulaşırsınız?”


Atatürk’ün cevabı ise:


“Hedefe ulaşmaktan çok hedefimin önündeki engelleri temizlerim. Engel kalmazsa hedefe ulaşmak çok kolaydır…”


diye belirtmiş.


Bu yüzden borsa piyasasında ki en büyük engel olarak zarar etmeye başladığımızda zararımızı kısa kesmemekten kaynaklanmaktadır. Bir başka engel olarak ise piyasa zarar eden kağıdı alıp, kar eden kağıdı satmaktır.


Bu aşama da altın kural; Zarar ettiğiniz de satın, kar ettiğinizde elinizde tutun.


Borsada sürekli nasıl kazanılır gibi bir soruya net bir cevap vermek mümkün değildir. Bunun nedeni birileri kazanırken birileri kaybeder. Borsanın kuralıdır bu. Bull Market adıyla anılan yükselen borsa trendi durumunda yatırım yapan herkes kazanır. Ancak borsaya yatırım yapmış olanlar kazanırken kuşkusuz faiz ve dövize yatırım yapmış olan yatırımcılar kuşkusuz kaybediyorlar. Elbette ki borsa’da sürekli kazanma konusunda net bir şey söyleyemeyiz ancak aşağıda vereceğim tüyolar bu aşamada size bir çok fayda sağlayacaktır, ve önünüzdeki engelleri yok edecektir.

Kısa dönem içerisinde bir çok kuruluş firmayı yönlendirebilse dahi, orta ve uzun vade de kimse borsadaki piyasa akışını yönlendiremez.Elinizde bulunan sermayeyi tek bir yatırıma değil de birden fazla yatırıma pay eden yatırımcının kazanma ihtimali daha yüksektir.Ancak üstteki maddeye karşılık olarak da parayı tek bir enstrümanın kazanacağını dip not olarak geçmek isterim.Borsa hareketli bir piyasadır. Eğer bir değerli evrak çok çıkarsa, çabuk iner. Tam tersi şekilde çok inen bir değerli evrak, çabuk çıkar.Piyasa üzerinde borsacılar endeksin, bankacılar ise faizin çıkacağını söyler. Bu yüzden bu aşama da dikkatli analiz yapmak gerekir.Üstte ve altta ki yazılarımda belirttiğim gibi eğer menkul kıymette düşme eğilimi var ise satın, çıkmaya devam ediyorsa elinizde tutun.Borsa nasıl oynanır Borsada Nasıl kazanılır, Eğer aldığınız menkul kıymetler sizi rahatsız ediyorsa, karlı bir pozisyondayken satın ve başka menkul kıymetler satın alıp onlarla devam edin.Dikkat edilmesi gereken bir başka tüyo ise aybaşlarında, yıl sonlarında, vergi ayı olarak bilinen Nisan ayında Lira nakiti sıkışık bir pozisyon alır. Bu durumda likidite sıkışık ise eğer lira’nın faizi artacak, döviz ve borsanın düşeceği anlamına gelir.Eğer elinizde bulunan hissenin var olan mevcut fiyatından satılamayacağı konusunda kulağınıza söylenti ve aynı zaman da sizin de görüşünüz bu yönde ise o kağıdı elden çıkarmaya bakın.Büyük hisselerde küçük veya büyük çaplı endişelendirici dalgalar olursa temkinli davranmaya bakınız, çünkü bu hisseler küçük hisseleri de etkiler.Hisse kazanma potansiyeli sağladığı anda bir çok yatırımcı bu menkul kıymetlere yönelmeye başlar, önemli olan zamanında duraksayabilmek. Aksi takdirde sizin için o kağıt bir bataklığa dönüşebilir.Unutmamanız gereken bir başka dip not ise hisse fiyatlarının yükselmesine ters orantılı olarak daima tahvil fiyatları düşer.Enflasyon verilerinden ayrı olarak hazırlanmış fiyat/kazanç rasyosuna bakmaksınız hisse senedi alım ve satım işlemi yapmaya karar vermemenizi tavsiye ederim.Eğer yüksek bir dalgalanma varsa bu demektir ki piyasadaki bütün kağıtların daha da yükseğe çıkacağınız habercisidir.Bir çok yatırımcının düştüğü hatalardan birisidir bu; örneğin hafta içi boyunca kazandırmış bir kağıt ertesi hafta kazandıracak diye bir garanti sunamaz. Geçmiş zaman da ki başarılar, gelecek zaman da herhangi bir başarı garantisi veremez.Borsa nasıl oynanır Borsada Nasıl kazanılır, Kulaktan dolma bilgilerle ve sadece öneri yöntemiyle yatırım kararlarınızı vermemenizi tavsiye ederiz. Yatırım yapacağınız menkul kıymetin öncelikle detayı teknik analizini yapmanızı tavsiye ederiz? Peki teknik analiz nedir? Bu konuyu alt başlıklarımda detaylı olarak sizlere anlatmaya çalışacağım.Kazanımlarınızı güvenli bir portföy çapında sürdürmek istiyorsanız alım ve satımlarınızı daha az tutmaya gayret gösterip konumunuzu sağlama almanızı tavsiye edebiliriz.Unutmayın ki aldığınız menkul kıymet üzerindeki zarar, gerçek zarara dönüşmediği sürece henüz zarar da değilsinizdir.Haftanın son günü olan Cuma günü hisse senetleriniz ve diğer menkul kıymetlerinizle oynamayın. Aksi takdirde hafta içindeki bütün kazanımlarınızı mahvedebilir, berbat bir hafta sonu geçirmenize neden olabilir.Fonların, hisse senetlerine göre çok daha az kazandırdığı söylenmektedir, özellikle likit fonların. Ancak fonlar, tek tek alınmakta olan hisse senetlerine nazaran çok daha güvenli yatırımlar olarak nitelendirmemiz mümkün.Borsa nasıl oynanır, borsada nasıl kazanılır,ve son olarak her şey sizde bitiyor üstte belirttiğim gibi başkalarının kulaktan duyma manipülasyonlarına kanmaksızın detaylı teknik analizleri yapmanız akabininde borsada başarı oranınız git gide artar, ve trendi olmayan kağıt olmaz diyorsanız emin olun o kağıdı elde tutmamanız da fayda var.

Borsa piyasasında kimi insan kendini piyasanın hamalı, kimi insan yapıcısı ve kimi insan ise bu piyasanın şanslısı olarak görmektedir. Bir çok kişi borsaya bir kere bulaştınız mı adeta bir virüs gibidir bir daha kurtulamayacağınızdan söz eder. Bu aşamadan sonra artık anlık olarak al-sat işlemleriyle ilgilenmeniz gerekmektedir.


Borsa nasıl oynanır, Nasıl takip edilir? Günümüzde bir çok yatırımcı ve takipçi borsa piyasasını internet üzerinden takip etmekte. Bu hizmeti veren bir çok site ve hatta ücretsiz üye olup anlık olarak takiplerinizi gerçekleştirme imkanı sunan siteler bulunmakta.


Son yıllarda internet sektörünün bir çok işi kolaylaştırması sonucu, internet bankacılığı da bu işten meyvelerini almaya başladı. Artık bankalar yatırımcıların, hisse alım satım ve takiplerini internet bankacılığı hizmetinden faydalanarak internet üzerinden çok kolay ve basit bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlar duruma geldi. Artık bir yatırımcı internet bankacılığını aktive etmek için imzalaması gereken belgeleri imzaladıktan sonra mevduat işlemlerini kolaylıkla internet üzerinden yapması mümkün, buna hisse senetlerinin anlık olarak alım ve satım işlemleri de dahil.


Borsa nasıl oynanır nasıl nakip edilir? Broker firmaları gibi aracı kurumların ve bankaların sizin borsayı takip edebilmeniz için sizlere sunduğu bağlantıları indirerek internet olan her yerde borsa piyasasını anlık olarak takip edebilmeniz mümkün. Günümüzde cep bilgisayarları ve cep telefonlarına dahil bu internet bankacılığı hizmetinin aynısını sunmakta olup, herhangi bir yerde internet olmasa dahi telefonunuzdan bu işlemleri yapmanız mümkün hale gelmiş durumda.


Bunların dışında günümüzde teknolojinin oldukça ileri gitmesi ve git gide kolaylaşması nedeniyle teknolojide git gide geride kalmış olan Tele Text yani Tv üzerinden gerçekleşen bu borsa yayınlama sistemi üzerinden de borsa sistemini takip edenler hiç azımsanmayacak kadar çok fazla durumda.


Yukarı da belirttiğimiz bir çok alternatif ile yatırımcılar ve takipçiler gün içerisinde anlık işlem bazlarını ve gelişmeleri belirttiğimiz ücretli veya ücretsiz bu yayınlar ile anlık olarak takip edebilir, borsa piyasası hakkında kafalarında belirli ipuçları oluşabilir.


En çok kullanılan yöntemleri aşağıdaki sıralamaya göre gösterebiliriz.


Akımlar: Trendler olarak da adlandırılmaktadır. Grafikler üzerinde iniş ve çıkış takibine dayanmış olan yöntemdir.


Çıkış Akımı: Uptrend olarak da adlandırılmaktadır. Çıkış akımında fiyat grafiği sürekli olarak yukarı doğru çizgidedir. Herhangi bir akımdan sonra yükseliş başlıyorsa bu akımda yükseliş akımının sürdüğüne karar verilmektedir.


Düşüş Akımı: Downtrend olarak da adlandırılmaktadır. Adından da anlayabileceğimiz gibi bu akımda sürekli aşağıya doğru bir çizgi vardır. Bu akımda ara sıra küçük çaplı yükselişler olsa bile akım genel anlamda dibe doğrudur. Yükseliş akımında da olduğu gibi bu akımda da dip ve tepe noktaları mevcuttur.


Akım Kanalları: Trend Channels olarak da adlandırılmaktadır.

23 Ekim 2011 Pazar

Arbitraj: Borsada Arbitraj Nedir?

 Arbitraj herhangi iki bölgedeki fiyat farkından risk almadan para kazanmak amacıyla yapılır. Örneğin; vadeli alıp spotta satarsınız lehinize bir fark vardır. Risk almanız bu bir arbitrajdır, zaman arbitrajı.


Ya da bir hisse senedi aynı anda Newyork ve İMKB’de işlem görüyordur, bir fiyat farkı vardır. Newyork’ta satıp İstanbul’da alıyor olabilirsiniz ya da tersini yapıyor olabilirsiniz. Bu tür işlemlere arbitraj denir. Borsada arbitraj olabilmesi için borsada işlem gören menkul kıymetlerin iki farklı piyasada aynı anda işlem görmesi gerekir, ve makul bir fiyat farkı olduğunda bunun devreye girmesi mümkün.


Yalnız Türkiye’yi düşünüyorsak böyle bir arbitraj kolay değildir. Ama vadeli işlem borsasında endeks satarken veya alırken fiyat farkı nedeniyle spotta tersini yapmak mümkün olabilir. Bunu yapanlar genelde piyasa yapıcısı gibi belirli kağıtlarda faaliyet gösterenleri de olabilir. Arbitraj uyumlu çalışmayı sağlayan bir değişken olarak nitelendirebiliriz.


Borsanın temel amaçları; şirketlerin halka açılmasını sağlamak, kişilerin sermayelerini güvenilir bir şekilde değerlendirebilmesini sağlamak ve hisse senetlerini alıp-satma işlemlerini sağlayabilecek bir platform oluşturabilmek.


Hepimizin kafasından ki bir diğer soru işareti, borsa da niçin fiyat dalgalanması ve bu dalgalanmanın neye bağlı olarak olduğudur. Borsa sürekli değişen ve hareket halinde bir piyasadır. Bu hareketliliğin sebebi şirketlerin geleceği ile ilgili görüşlerinin herkes tarafından farklı yorumlanmasından kaynaklanmaktadır.


Hisse senetlerinden ki dalgalanmayı ise 2 farklı etkene bağlayabiliriz.


Bunlardan 1.’si; ekonomik, politik ve dünya çapında ki olaylarda hisse senetleri fiyatlarını doğrudan etkiler. 2. etken ise şirket çapında ki faktörler.. Bunlar şirketin ekonomik durumu, yaptıkları faaliyetler, ve Pazar payı esas alınarak gerçekleşen değişimlerdir. Burada altını çizmemiz gereken bir nokta borsada hisse senedi alırken ne geçmişine ne şu an ki durumuna bakmalıyız, önemli olan geleceğinde yapacağı yatırımlar konusunda ki tahminlerimize göre yatırım yapmalıyız. Şirketin geçmişte ve şu an ki yaptığı yatırımlar şirketin zaten hisselerinin şu an ki fiyatını almış pozisyondadır. Biz ancak geleceğe dair şirket hakkında ki olumlu beklentilere göre yatırım yapmalıyız, kimse batmak üzere olan bir şirkete yatırım yapmak istemez.

21 Ekim 2011 Cuma

Borsada Köpek Balığı Tekniği Kitabı SSS

Köpek balığı tekniği kitabında anlatılan teknik sadece teknik analizi olarak kalmamakla birlikte borsacının balık tutmasını sağlayan bir stratejidir. Bu strateji 2 sene süren uzun uğraşlar ve analizler sonucu ortaya çıkarılmıştır. Tren değişim analizi konusunda da sizi hem bilgilendirir hem de eğitir. 


Büyük küçük herkes bu tekniği kullanmakta. Çünkü bu teknik küçük balıkların da kullanabilmesi için sadeleştirilmiş ve basitleştirilmiştir. Borsada köpek balığı tekniğinin kolay kullanılmasının sebebi uygun bir al, sat için tek bakışın yeterli olmasıdır. Bu teknikte al, sat sinyali de aynı yerden alınmakta. Orada oluşan şablonlar yardımı ile ister otomatik ister manüel olarak yapabilir ve hiçbir şekilde zorluk çekmeden tek bir grafik sayesinde bakıp anlayabileceğiniz al, sat sinyalleri üretir.


Borsada köpek balığı tekniği, paha biçilemez bir tekniktir. Sadece bir kerelik kazanç sağlayacağınız bir sistem değil hayat boyu kullanacağınız devamlı olarak para kazanacağınız bir teknik anlatılmaktadır. Bu tekniği hisse senetlerinde, yabancı endekslerde, altın ve dövizde kısacası her zaman kullanabilirsiniz. Siz 98 TL bir kitap için çok fazla diye düşünüyor olabilirsiniz ama 98 TL ye sadece kitap almıyorsunuz bir bilgi ve teknik hazinesi alıyorsunuz. Ayrıca bu pakette sizin için özel olarak hazırlanan şablonlar, msn destekli online danışma ve destek hattı da bu ücretin içinde olmaktadır. Türkiye’de böyle bir hazine paketini bu kadar uygun fiyata bulabileceğiniz başka hiçbir yer yok. Çünkü piyasada ki kitaplar, abonelikler ve paketler binlerce TL’den başlıyor. Fiyatın uygun olması konusunda bize en çok kızanlarda genelde bu kitabı binlerce TL’ye satanlar. Zaten siz bu kitaba ve online msn desteğine bu parayı vermeniz durumunda bunu fazlası ile karşılayacaksınız, çünkü bu parayı siz değil borsada kaybedenler öder…


Borsa hakkında hiçbir bilgiye sahip olmasanız da bu kitap ve online destek sayesinde en fazla 1 ila 2 hafta içerisinde borsa ile ilgili her şeyi öğrenmeniz mümkün. Eğer borsa teknik analizini biliyorsanız bu yöntemi bir gün içinde de kavrayabilirsiniz demektir. Online destek çalışanları bu kitabı satın alanlara büyük balık tutma eğitimi, şablonları, ayar ve detayları kısacası her şeyi anlatıyor. Siz bu sitem kavradığınızda bile sizi yalnız bırakmıyor isterseniz haftalık analiz gönderiyor isterseniz sizin analizlerinizi inceliyor ve doğru olup olmadığını kontrol ederek size durum raporu veriyor.


Plus, senedin çıkmasından önce trend değişimi sinyalinden sonra bize almamız yada satmamız konusunda gelen ikinci ve kesin bir sinyaldir. Bu teknik ile birlikte harika bir zamanlama yapmış oldu. Bu tekniği hiç vakit kaybetmeden yeni kitap alacak olan kişiler için paylaştık. Çünkü eskiden kitap alan kişilere bu teknik ücretsiz olarak verildi hatta hala verilmeye de devam ediliyor.


Borsada köpek balığı tekniği her ikisini de kapsadığı için kısacası bir e-kitap’tır. Bu e-kitap dijital bir olması sebebi ile bilgisayara indirip, okuyup öğrendikten sonra uygulama bölümüne geçmeniz bir data veri aboneliğine ihtiyacınız olacaktır. Biz size bu abonelik için finnet.com.tr de fta4.0 tavsiye ederiz.


Bu teknik bulunup uygulanalı 2 sene oluyor. Şimdiye kadar çok fazla paylaşılmasına rağmen hiçbir şekilde zararı olmadı. Aksine yararı oldu insanlar borsa hakkında bilgilendi, para kazandı yeni teknikler öğrendi öğrendikçe o da paylaştı ve çoğaldı. Bu konuda teşekkür eden edene. Bu tekniği her kes bilse bile uygulama olmadıkça bir işe yaramaz. Yani denize gitmeyip evde duran balıkçı balık tutamaz. Aynı bu teknik gibi sinyaller takip edilmezse uygulama başarılı olamaz.


Analiz trend değimi yapılmadan önce kısa, orta ve uzun olmak üzere üç adet aynı sinyal olmak şartı ile sinyal vermektedir. İşaretleri kaçırmadığınız sürece yanılmak yok hatta erken uyarma var. Şimdi plus sayesinde ortalama kazanç yüzde otuza çıkmıştır


Borsada Köpek Balığı Tekniği TIKLA

20 Ekim 2011 Perşembe

Köpek Balığı Tekniği Plus Versiyonu Çıktı !

Yeni Güncelleme


Borsada köpek balığı tekniğine gösterilen yoğun ilgi üzerine teknik biraz daha geliştirilerek yenilendi. Yeni teknik ile trend değişimleri analizlerinde kusursuz al, sat sinyali vermekte.


Köpek balığı tekniği’nde trend değişirken zamanlamayı önceden gösteren teknik geliştirilerek, “Plus” ismiyle yeni bir eklenti olarak sunuluyor.


Senet yükselmeden hemen bir önceki seansı bildiriyor. Bu zaman dilimi genellikle tüm hisseler için bu şekilde olmakla birlikte, bu uyarının ardından çıkış devam etmektedir. Yine aynı uyarı sinyali ile sat zamanında size haber veriyor.


Borsada köpek balığı tekniği, plus eklentisiyle daha ileri bir seviyeye taşınmıştır.


Detaylı bilgi için buradan tekniğin yazarı Ahmet Ünver ile iletişime geçebilirsiniz.


Not: Daha önce kitabı satın alanlara plus eklentisi ücretsiz olarak gönderiliyor. Bu kullanıcılar sitenin iletişim bölümünden talepte bulunarak plus güncellemesini isteyebilirler. Bol kazançlar.


Borsada Köpek Balığı Tekniği TIKLA

19 Ekim 2011 Çarşamba

Köpek Balığı Tekniği Yeni Güncelleme

Borsada yoğun ilgi gören köpek balığı tekniği bu ilgi karşısında durmadı ve kendini yeniledi. Bu yenilemede yeni teknik ve trend değişimleri analizlerinde son noktayı koyarak al, sat sinyalini mükemmel bir şekilde sizlere sunmakta. Bu yeni güncelleme ardından geliştirilmiş olarak ‘‘PLUS’’ adıyla yeni bir eklenti olarak huzurlarınızda.



Köpek balığı tekniği + Plus’ı kısaca şöyle anlatabiliriz;


Bu sistem size her şeyi önceden bildiren bir sistemdir. Yani senet yükselmeden önce size bilgi vererek bir önceki seansı size aktarıyor. Bu sistem tüm hisseler için bu şekilde olsa da uyarı yapıldıktan sonra çıkış devam ediyor ve aynı sinyal saat zamanı geldiğinde yine sizi haberdar ediyor. Borsada önemli olan bu sistem plus eklentisi ile daha ileri bir düzeye taşınmıştır. Daha detaylı bilgi almak isterseniz buradan tekniğin yazarı Ahmet Ünver ile iletişime geçebilirsiniz.


Not: Bu kitabı daha önceden satın alıp kullananlara plus eklentisi sistem tarafından ücretsiz ve otomatik olarak gönderiliyordu. Şimdi bu kullanıcılar sitedeki iletişim bölümünden plus güncellemesini talep edebilirler. Şimdiden herkese bol kazançlar.


Borsada Köpek Balığı Tekniği TIKLA

Borsa Terimleri

 Borsa piyasasıyla daha önce ilgilenen arkadaşlarımız bir çok kez işlem hacmi kelimesini duymuş olmalıdır. İşlem hacmi, borsa üzerinde her hisse senedi için gerçekleşen emirlerin aldığı lot sayısı ile işlem hacminin o an ki fiyatının çarpılmasıyla oluşan değerdir.


Bir seans veya belirli bir zaman zarfı içerisinde alım satım işlemlerinin gerçekleştiği değerli evrakların adedi işlem miktarı olarak nitelendirilir.


Sahip durumda olunmayan menkul kıymet değerlerinin ödünç alınmak şartıyla satılmasına açığa satış denir.


Endeks borsa üzerinden bir çok menkul kıymet ve değerli evrağın oransal olarak değişimini ölçmeye yarayan bir göstergedir. Bu durumda endeksi borsadaki fiyatların analiziyle rakamsal olarak veri değeri verdiğini söyleyebiliriz, bir nevi piyasa göstergesidir. Endeks, tekniz analizde en önemli veri niteliği taşır. Yatırımcılar için menkul kıymet ve değerli evrakların birbiriyle karşılaştırılmasında en büyük kolaylığı endeks raporları sağlar. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB)’de; İMKB 30, İMKB 100 ve tüm olmak üzere 3 endeks hesaplanır. Bunun dışında alt birimleri olarak Sinai, Hizmetler ve Mali endekslerde rakamsal rapor olarak hazırlanmaktadır.


Endeks piyasasında borsanın yukarı veya aşağıya iniş grafiğine volatilite ismi verilir. Yani borsanın bu hareketliliğine bakıldığında bu ifade gösterilir. Kuşkusuz volatilite İMKB’yi dünyanın en oynak borsalar pozisyonunda göstermektedir.


Aracı kurumlar sermaye piyasasında destekte bulunmak ve faaliyet gerçekleştirmek için SPK tarafından aracılık yetkisi verilmiş anonim şirketlerdir. Bir başka açıklamayla aracı kurumlar hisse senedi ticareti aşamasında yatırımcı ile piyasa arasında, yatırımcıya bilgi ve aracılık vazifesini üstlenen şirketlerdir. Peki kimler aracı kurumdur? Bunlar; ticaret bankaları, yatırım ve kalkınma bankaları, aracı kurumlar olmak üzere 3 gruptur.


Aracı kuruluşlarının yapacaklarını şu şekilde sıralayabiliriz;

Yatırım danışmanlığı.Portföy işletme ve yönetimi.Sermayelerin piyasaya açılımı ve halka arz işlemi.

Kalkınma veya Yatırım bankalarından kredi kullanan kurumların buna teminat olarak gösterdikleri senet vb. türdeki şeylerin bu bankaya kendi garantisi altında kullandırtan piyasa sermaye aracıdır.


Borsa piyasası için gelecekteki tahminleri karamsar yönde olan ve hisse senetlerini satamayacaklarını düşünen yatırımcıların bu düşünce doğrultusunda elindeki menkul kıymet ve değerli evraklarını elden çıkardığı piyasadır.


Borsa’da işlem yapan borsacı ve yatırımcıların, yaptıkları işlem hacmine göre belirlenen ve Borsa Yönetim kurulunca açıklanan meblağdır.


Borsa piyasasında üye temsilcisi olarak da nitelendirilen broker, “Üye Temsilcisi” olarak bilinmektedir. Brokerlar yatırım işlemleri yapmak isteyen kişilere piyasa hakkında geniş ve detaylı veri bilgisi sunup aynı zamanda yatırım konusunda çeşitli tavsiyeler sunmaktadır.


İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB)’nin tanımıyla hisse senedini; Anonim şirketlerin, sermayelerinin bir bölümünü, yatırımcıların bu değerli evrakları alarak ortaklık haklarının doğmasının sağlayan kıymetli evraklar olarak tanımlamıştır.


İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB)’nin tanımıyla borsa; Ticaret, finans ve borsa ile uğraşan kişilerin toplandıkları ve kamu toplumuna açık organizasyonlar olarak nitelendirilmektedir.


İstanbul Menkul Kıymetler Borsa (İMKB)’ye göre borsada fiyat bazlı oluşum piyasa üzerinde var olan çok sayıda alım ve satım emirlerinin karşılaşmasıyla oluştuğunu nitelendirmektedir.

Borsa Terimleri

17 Ekim 2011 Pazartesi

Borsada Köpek Balığı Tekniği Kullanıcı Yorumları

 memsa ve mems1 dün gece ben de buldum. Hocam bunun arkasında sabah birisi internette iddaa ediyor, alın memsa1 ağustos tan sonra mutlaka patlıyacak hedef 6 diyor.


sebebini söylemiyor ama


memsa kısa hedef o kadar değil 1.30 civarıydı benim hatırladığım kadarıyla


onu söyleyenler spek oluyor işte


biz size onlar toplarken haber veriyoruz


haftalık bakabildiniz mi memsa


dün gece oluşmuş


o da zaten 3 ay içersinde olcak diyor


1.31 geçerse ikinci hedef 1.70


6 falan değil


1.31 de satarlar


zaten onlar 89 dan almışlardır


ozaman yaygara yapıp milleti bu şekilde sinek gibi uçuşturuyorlar


aynen öyle oluyor


işte aldanmayın diye biz size birşeyler vermeye çalışıyoruz


teşekkürler hocam

16 Ekim 2011 Pazar

A Tipi Fon Nedir? B Tipi Likit Fon Nedir?

Posted by Admin on Perşembe, Temmuz 15, 2010 · Yorum Yapın 

Fonlar Türkiye’de A tipi fon ve B tipi likit fon olmak üzere 2’ye ayrılmıştır.

A tipi fonlarda en az %25 hisse senedi olması gereklidir. B tipinde ise hisse senedi olmayacağı anlamına gelmez zaman zaman %25’inde üzerine çıkabilir, ancak A tipi fonların özelliği hiçbir gün hiçbir saat hisse senedi ağırlığı %25’in altına düşmez alış değeri itibariyle. Bu tip fonlar A tipi fon sayılır.

A tipi fonların B tipi fonlara göre dönemsel vergi borcu avantajları vardır bu durum geçmişte bir çok yaşanmış ancak günümüzde bu durum pek söz konusu değildir. A tipi fonun B tipi fondan farkı daha agrasiftir, fiyat hareketliliği daha fazla durumdadır. Her şey düşerken daha çok düşebilir, her şey çıkarken daha fazla çıkabilir.

B tipi fonda ise genelde sabit getirili ürünler içinde ağırlıklı vardır. Sabit getirili derken tahvil, bono, repo gibi, elbette ki bu tahvillerin vadeside önemlidir. İçinde hisse senedi oranı olabilir de olmayabilir de. Hisse senedinin oranı %25’in de üzerine çıkabilir ancak bu durum süreklilik arzetmiyor olabilir. Ancak B tipinde daha bir esnek durum söz konusudur. Ancak buna paralel olarak her B tipi fonun daha az riskli olduğu anlamına da gelmemelidir. İçinde uzun vadeli kağıtlar var ise ve piyasada oynaklığın yüksek olduğu bir dönem ise bu da önemli miktarlarda kazandırabilirde kaybettirebilirde.

B tipi fonda %100 repo olabilir, %100 tahvil olabilir, %100 bono olabilir veya %40’ı hissesel olabilir dönem dönem. Faiz getirisi yüksek olan kurumların hisseleri ağırlıklı olabilir, çok farklı kombinasyonları var. Bunların tabi özel olarak teşvik edildiğini söylemek zor. B tipi Türkiye’de klasikleşmiş fonlardan biridir. Likit olanları da vardır, bunlarda B tipi fon grubuna girmektedir. Bunlarda genelde 180 günden kısa vadeli kağıtlar mevcuttur.

A Tipi Fon Nedir? B Tipi Likit Fon Nedir?, 7.8 out of 10 based on 4 ratings

View the original article here

15 Ekim 2011 Cumartesi

Borsada Köpek Balığı Tekniği Nedir ?

KÖPEKBALIĞI TEKNİĞİ Yazarı tarafından yayından kaldırılmıştır, size BORSA KOÇU 'NU önerebiliriz.Lütfen TIKLAYIN

14 Ekim 2011 Cuma

Borsada Teknik Analiz Nedir? Nasıl Yapılır?

Borsada teknik analiz hisse senetlerinin gelecek zamanda hareketlenmesi durumu ile ilgili yapılan genel analizdir. Teknik analiz için hisse senetlerinin gün içerisindeki iniş ve çıkış pozisyonlarını gösteren grafiklerden faydalanılır. Bu grafikler çubuk, çizgi, nokta şekil ve mum grafikleri olmak üzere bir çok şekilde gösterilir.


Ülkemizde hisse senetleri grafikleri oluşturulurken en çok kullanılan grafik çeşidi çubuk grafikerlerdir. Çubuk grafiklerde hisse senetlerinin gün içerisinde ki en çok ve en düşük değerlerini gösteren grafiktir. Bu grafikte yatay eksen zaman dilimi, dikey eksen ise hisse senetlerinin fiyatlarıdır.


Türkiye’de teknik analiz yaklaşık son 10 yıldır kullanılmaya başlanmış bir sistemdir. İMKB’nin merkez binasının bilgisayarlı sisteme geçmesinin ardından daha detaylı olarka borsa analizleri hazırlanıp kamuoyuna sunulur duruma gelmiştir.


Bilgisayarlı sisteme geçiş ile verilerin MetaStock ile offline olarak da hisse senetlerinin analizleri daha çok kişi tarafında da kullanılır hale gelmiştir. Bunun dışında ise Matriks adında bir program günlük hisse senedi akışlarını takip etme amacıyla bir çok borsacının anlık olarka kullandığı bir programdır.

Ekonomist Dergisi Borsa Editörü

Teknik analiz yöntemleri borsa piyasasında geleceği estirme yöntemi olarak görülemez. Ancak piyansın içinde bulunduğu dengenin iyiye ya da kötüye doğru ne yönde ilerlediği konusunda borsacının kafasında bir fikir oluşturmasını sağlayan grafik ve analizlerin bütünüdür.


Fiyat analizlerine göre hisse senetlerinin hangi yöne ılımlı bir şekilde istikrar sağlayacağını tahmin etme potansiyelini sunma durumundadır. Teknik analistler şirketlerin ya da sektörlerin bilançolarını dikkate almayan ancak onun yerine piyasada geçmişte oluşan veri analizlerini dikkate almaktadır.


Borsada teknik analizde grafikler üzerinde istatistik ve çizgi çalışması yapılarak piyasanın ne yöne gitmekte olduğu hakkında ipuçları çıkartılmaya çalışılır. Teknik analiz; fiyat değişikliklerinin incelenmesi, zamanın incelenmesi, işlem miktarının incelenmesi ve pazarın incelenmesi olmak üzere toplamda 4 aşamada incelenir.


Borsada Köpek Balığı Tekniği TIKLA

13 Ekim 2011 Perşembe

Köpek Balığı Tekniği İşe Yarıyor mu ?

Borsada para kazanamamış veya kazanıpta sonra çok daha fazlazını kaybettiğiniz olmuştur. Çünkü spekülatörler ellerinizden kağıtları toplamak maksadıyla türlü türlü oyunlar oynarlar. Borsada köpek balığı tekniği ile bu spekülatörlerin oyununa gelmiyorsunuz.

Trendin başında fiyatlar artışa geçtiğinde, aşırı artmadan köpek balığı tekniği sinyal veriyor. Ondan sonra yapacağınız bellidir. Senede girip bekleyeceksiniz. Doğru zamanda,doğru yerde olursak herşey daha farklı olur.


Aslında temelde çok sağlam olan fakat senelerce prim yapmayan hisseler vardır. Bu durumun en önemli nedeni hisseyi sürekli kontrol altında tutup, kimseye birşey kazandırmayan spekülatörlerdir. Aynı kişi 10-20 farklı aracı kurumla hesap açtırıp fiyat hareketlerini kontrol eder.



Bana kalırsa borsada sağlam temelli hisseler ile büyük çoğunluğun kazanabilmesi mümkün.

Köpek balığı tekniği sadece borsada değil,emtia borsası,parite,döviz ve tüm endekslerde başarılı uyarı sinyaller üretebiliyor. Yani köpek balığı tekniği pek çok yatırım alanında kullanılabilir.

%100-200 ve daha fazla prim yapan senetlere hep imrenerek baktık. Şimdi durum biraz farklı. Köpek balığı tekniği sizi bilgilendiriyor.  Spekülatörün girdiği senette yerinizi alırsunuz ve sizde para kazanmaya başlıyorsunuz. Yani Spekle al, Spekle sat.

 Köpek balığı tekniği mantığını öğrenenler durumu anlayacaktır. Ahmet bey bazen 40-50 kişi ile aynı anda msn’de destek veriyor. Gerçekten zor iş. Kitap çıkalı daha 30 gün oldu. Önümüzdeki dönemde nasıl için den çıkacak merak ediyorum.

Sözün kısası “köpek balığı tekniği”ni herkes kullanabilir. Ahmet bey 12 yaşındaki çocuk diyorya. Aynen öyle.

Borsada Köpek Balığı Tekniği TIKLA

12 Ekim 2011 Çarşamba

Borsa Nedir?

Borsada kazanma konusunda kafanızda belirli ipuçları oluşmadan önce hepimizin kafasındaki soru işareti; borsa nedir? Sorusu olsa gerek.


Borsa piyasada var olan değerli evrakların yani menkul kıymetlerin ticaretinin yapıldığı bir bölümdür. Bu değerli evraklar genelde piyasa üzerinde hisse senedi olmaktadır. Borsa kendi kendine bir piyasayı oluşturmaktadır, çünkü değerli evrakların ticaretinin yapıldığı alandır, ve tamamen kurumsaldır. Çünkü piyasanın kendine has kuralları ve standartları mevcuttur.


Borsa piyasası hisse senetlerinin dışında bir çok ticari malların da ticaretinin yapıldığı bir piyasa olup başta döviz alım satım işlemleri veya forex işlemlerinin de gerçekleştiği bir piyasadır. Forex kelimesini okuyunca kulağınızda bir aşinalık olduğunu düşünmekteyim. Forex tüm dünyaca internet üzerinden kullanılan ve 7/24 ticaret işlemi gören bir borsa piyasası. Forex piyasasında en çok gerçekleştirilen işlem türü abligation olarak bilinmektedir. Dilerseniz abligation işlemini bir örnekle daha yalın bir duruma getirelim.


Diyelim ki sizin 100TL’niz var, bu 100 TL ile ABD’den 50 Euro aldınız. Daha sonra bu 50 Euro’yu, Amerika’da 70$ olarak bozdurdunuz ve tekrar Türkiye piyasasına gelip 110TL olarak çevirdiniz. İşlem mantığı tamamen buna dayalı, tabi bu aşama da dediklerimin hepsi tamamen tek bir tık ile gerçekleşmekte. Yapılan araştırmalara göre Forex borsasında günde 1.500.000 al sat işlemleri gerçekleştiği açıklanmıştır. Dilerseniz tekrar abligation sistemine geri dönelim.


Bu sistem hakkında size kötü bir haberim var, 2 tık ile size 10TL kar olarak göstermiştim ancak günümüzde bu sistem ile çok minik rakamlar oynuyor, 0,001TL gibi TL’nin 1000’de 1’i kadar oran var. Bu yüzden abligation sisteminde para kazanmak için çok büyük paraların olması şart ancak bir ihtimal başka bir ülkenin interneti yavaşlar ya da kesilirse o sırada size bir fırsat doğabilir sonuçta bu piyasayı her ülkeden binlerce belki milyonlarca kişi takip etmekte.


Borsada Köpek Balığı Tekniği TIKLA
Forex piyasası diğer borsa piyasalarına göre daha canlı ve daha stresli bir piyasa olduğunu söyleyebilirim. Açıkçası forex’de yatırımlara başladıktan sonra tamamen soğuk kanlı hareket edin paranın herhangi bir durumda değer kaybetmesi karşısında direk elinizde ki değerli evrakları satmaya kalkışmayın serin kanlı olun, yoksa elinizde ki paradan da olabilirsiniz. Forex gün geçtikçe büyüyen bir borsa piyasası haline geldi, ve geçtiğimiz günlerde forex sitesinin kurucusu yaptığıyazılı açıklamada; “o kadar hızlı büyüyen bir borsa piyasası ki gidişattan ben bile korkar oldum.” Diyerek durumu vurgulamak istemiştir. Sonuçta 7 gün 24 saat sürekli olarak aktif bir sistem. Konu: Borsa nedir

11 Ekim 2011 Salı

Forex Nedir? Forex ile Para Kazanma

Forex bir diğer kısa tabiriyle FX olarak da tabir edilen forex kelimesinin İngilizce açılımı “Foreign Exchange”dir. Forex tüm dünyada ki para birimlerinin değişiminin gerçekleştiği platformdur. Toplam para likitesi en bol piyasa olarak nitelendirilmektedir. Bu yüzden tüm dünyadaki döviz kurlarını bu piyasada belirlenir.


Forex üzerinde ülkelerin kendine ait para birimlerini alıp satabilir, altın alım ve satım işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun dışında euro, dolar, sterlin, Japon yeni bu piyasada ki işlem hacminin yaklaşık %70 gibi büyük bir oranını kapsamaktadır.


Forex piyasası işlem hacmine bakıldığında dünyanın en büyük işlem hacmine sahip piyasasıdır. Forex’de günlük 3 trilyon dolar işlem gerçekleşmektedir. Bunu daha iyi anlamak için şu örnekle karşılaştırabiliriz. Dünyanın en büyük borsası olarak kabul edilen New York Borsasındaki günlük işlem hacmi 20 milyar dolar olduğu düşünüldüğünde Forex’in işlem hacmi 150 kat daha fazla. Bu gerçekten çok büyük bir rakam. Forex üzerinde hangi saatlerde işlem yapabilirim? Forex üzerinden haftanın her günü, günün 24 saati işlem yapmanız mümkün.


Forex piyasasının büyük bir kısmını aracı kurumlar ve bankacılar oluşturmaktadır. Bunun dışında forex’de bireysel olarak işlem yapmak isteyen şahıslar aracı kurumlarla görüşüp forex’de aracı kurumlara talimat vererek işlemlerini gerçekleştirir.


Forex’de küçük sermayeler ile para kazanma olayı kaldıraç sistemiyle mümkündür. Kaldıraç sisteminde pozisyon açarak büyük gelirler elde edebileceğiniz gibi büyük kayıplarda yaşayabilirsiniz. Bunu bir örnekle belirtmek gerekirse; eliniz de bulunan 50 doları 1’e 200 kaldıraç ile pozisyon açarak, kendinize 10.000 dolar pozisyon yaratabilirsiniz.


Forex’den dilediğiniz zaman paranızın bir kısmını veya tamamını çekebilirisiniz.


Forex piyasasına yeni giriyorum. En az kaç para ile hesap açabilirim?
Bir çok aracı kurumda forex için minimum 50$ yatırarak işlem yapmaya başlayabilirsiniz.


Forex piyasasında en çok kullanılan para birimi kuşkusuz Dolar’dır. Bunun dışında piyasada kullanılan diğer para birimleri ve kodlarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Sonuçta forex üzerinden işlem yaparken bu kodları kullanma durumunda olacaksınız. Amerikan Doları (USD), Euro (EUR), Japon Yeni (JPY), İngiliz Sterlini (GBP), İsviçre Frankı (CHF), Kanada Doları (CAD), Avustralya Doları (AUD), Yeni Türk Lirası (YTL)


Sanırım forex hakkında hepinizin kafasında var olan soru işaretleri bazı ipuçlarıyla çözüme kavuşturmuşuzdur. Gelelim borsa piyasasında son dönemlerde piyasaya giren bir sistem olan VOB. VOB kelimesinin açılımı Vadeli Opsiyon Borsa’sıdır. Borsa piyasası alıcı ile satıcının birbiriyle etkileşimi arttırmayı sağlayan bir çok şekilde kolaylıklar sağlamaya çalışır. VOB sisteminde bu kolaylığı Türkiye’nin her bir yerinde ki kişilerin elektroniksel cihazlar ile sağlar. Borsa’da kişiler alım satım işlemi yaparken tek tek yazılıolarak iletemezler. Banka, bazı broker firmaları bu aşamada aracı vazifesi görür. VOB sistemi sayesinde bu işlemi daha basite indirgeyerek bütün işlemin müşteride gerçekleşmesi sağlanır duruma geliyor, kısacası Türkiye’nin kendine özgü forex’i diye nitelendirmemiz de bir sakınca yok. VOB henüz yeni bir piyasa olduğu için bir çok yatırımcı biraz endişeyle yaklaşıyor.


Borsada Köpek Balığı Tekniği TIKLA

10 Ekim 2011 Pazartesi

Köpek balığı tekniği işe yarıyor mu?

 Borsada para kazanamadığınız ya da kazanıp daha fazlasını kaybettiğiniz olmuştur. Çünkü borsada spekülatörler çeşitli oyunlar oynarlar bunun sebebi ise sadece ellerinizdeki kâğıtları toplamaktır.


Borsada köpek balığı tekniği kitabını kullanmaya ve uygulamaya başladığınızda ise bu spekülatörlerin oyununa gelmeden kurtulmuş oluyorsunuz. Trendin başında fiyatlar aşırı artışa geçmeden önce köpek balığı tekniği size sinyal veriyor satışlar artışa geçecek diye.


Siz bu sinyali aldıktan sonra yapacağınız iş belli sende girip beklemek. Doğru zamanda doğru yeri seçersek her şey yolunda ve daha farklı olur. Borsada temeli çok sağlam olup senelerce prim yapamayan hisseler bulunmakta. Bu durumda önemli olan hisseyi sürekli kontrol edip kimseye hiçbir şey kazandırmayan spekülatörlerden korunmaktır.


Bir kişi 15-20 farklı aracı kurumlarla hesap açıp fiyat hareketlerini kontrol edebilir. Borsada sağlam temelli hisseler sayesinde büyük bir çoğunluk para kazanabilir. Köpek balığı tekniği sadece borsada sinyal üretmekle kalmıyor bunun yanı sıra parite, döviz, emtia borsası ve tüm endekslere bağlı sinyaller de üretebiliyor.


Yani köpek balığı tekniği birçok yatırım alanında kullanılabiliyor. Şimdiye kadar %100-150 ve daha fazla prim yapan senetlere hep imrenerek uzaktan baktık. Oysa şimdi bu durum çok farklı. Spekülatörün girmiş olduğu senette yerinizi aldınız mı sizde para kazanmış oluyorsunuz. Yani Spekle al, Spekle sat. Köpek balığı tekniğini öğrendiğiniz zaman anlattıklarımın mantığını daha kolay anlayacaksınız.


Borsada Köpek Balığı Tekniği TIKLA

9 Ekim 2011 Pazar

Spekülatör Ne demek? Manipülatör Nedir?

Borsa piyasasında ki değerli evrakları ucuz bir fiyat ile alıp gelecek zaman zarfı içerisinde pahalı bir miktara satmayı hedefleyen kişilere spekülatör denir.


Spekülatör şahıs mevcut değerli evrağın en düşük olduğunu düşündüğü an satın alma işlemini gerçekleştirip, daha sonra en yüksek yani tavan seviye de olduğu düşündüğü an satış işlemini yapıp elden çıkartan kişidir. Eğer spekülatörün alış fiyatı, satış fiyatından düşükse spekülatör kar etmiştir. Aksi durumda alış fiyatı, satış fiyatından fazla ise spekülatör zarar etmiş konumdadır.


Bu işlemlerden ve yaptığı çalışmalardan anlayabileceğimiz üzere spekülatör bilgisi ve bu çerçevede bu bilgi birikimini risk olarak üstlenen kişi durumundadır. Sıkça duymakta olduğumuz spekülasyon kelimesini bir çok kişi suç olarak da nitelendirmektedir. Aksine borsa piyasası spekülatörlerin piyasaya teşvikini ve değerli evrakların hak ettiği piyasa fiyatından yatırımcılara ulaşmasını sağlamak amacı güder.


SPK tarafından yayınlanmış “Hisse Senedi Piyasasında Manipülasyon” adlı yayında iki farklı biçimde manipülasyon tanımı yapılmış durumdadır. İlk tanım; piyasadaki yatırımcıları kandırarak her hangi bir değerli evrağı satmaya teşvik etmek etmek için yalan yanlış tavsiye de bulunan ve menkul kıymetin yatay seviyesinde olağan bir şekilde akışını sürdürmesini sağlamak için yapılan durum ve davranışlar bütünüdür.


Bir diğer açıklama ise Menkul kıymetler borsasında değerli evraklara yapılan talep ve arzın olağan şeklinin dışında 3. şahıslar tarafından kasıtlı olarak engellenmesi durumu manipülatör/ manipülasyon olarak nitelendirilmektedir.

8 Ekim 2011 Cumartesi

XNETWORK NEDİR NEDEN KATILAYIM Kİ!


XNETWORK PARAPOSTA Takımına Katılmanın Tam Vakti. Türkiye’nin İlk ve Tek, En Büyük ve En Hızlı Büyüyen Bağımsız Network Marketing Organizasyonu Oksijen Network Marketing Şimdi Tamamen Ücretsiz. Bu Büyük Organizasyonda Yerinizi Şimdi Alın Geleceğinizi Garanti Altına Alın. Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın.
XNetwork Paraposta Takımına katıldığınızda neler kazanacaksınız, İşte birbirinden değerli hediyeler

150TL Değerindeki Otomatik Sistem Tamamen Ücretsiz. İçinde binlerce içeriğe sahip tamamen otomatik çalışan bir web sitesine sahip olacaksınız. Tek yapmanız gereken bir alan adı satın aldıktan sonra bizimle iletişime geçmek. 24 saat sonra Otomatik Siteniz yayında olacak. Otomatik Sistemle Çalışan Sitelerin Listesi Burada.

Eklekazan sistemimize Ücretsiz Kaydınızı yaptıktan sonra eklediğiniz her içeriğin(yazı, haber ve videonun embed kodu) altında tam da bunun gibi yazı sizin adınıza çalışacak şekilde otomatik eklensin. Bu sayede internette sayısı her gün artan Otomatik Sistemle Çalışan Web Sitelerinde sürekli sizin eklediğiniz içeriklerin altında tıpkı bunun gibi linkleriniz reklamı yapılsın. Sizde bu sayede hem  XNetwork Marketing hem EkleKazan sisteminde grubunuzu hem de  Sürekli büyüyen bir organizasyona sahip bir Lider olarak Network Marketing’de Nasıl Kovalanırsınız Eğitiminde anlattığımız gibi İnsan Mıknatısına döneceksiniz.
TEK TIKLA KAYDOL

4 Ekim 2011 Salı

XNetwork Gelirleri Nasıldır?


ProjeX‘in büyümesi ve kitlelere yayılması için en önemli temel öğe XNetwork’tür.


XNetwork ayrıca sistem içindeki ikinci gelir şeklidir.Bu gelir;Xdükkan sahiplerinin, projeX’i tanıtarak sisteme üye yaptıkları kişilerin ödeyecekleri dükkan kiralarına(150 TL) ortak olmaları ile oluşacak gelirin XDükkan sahiplerine dağıtılması ile oluşmaktadır.


Özetle, Xdükkan sahipleri sistem içinde iki şekilde kazanırlar;

 Xdükkanılarında yaptıkları satışların  komisyonları yani affiliate marketing(satış ortaklığı)den kazandıkları ProjeX‘e kattıkları üyelerin ödedikleri XDükkanıların kiralarına ortak olarak(belirli seviyelerde belirli oranda dağıtılan komisyon)

Xnetwork kazanç sisteminde temel prensip, her Xdükkan sahibi, PROJEX‘i çeşitli yollarla tanıtarak sadece iki kişinin XDükkan kiralamasına aracılık etmesidir. Bir Xdükkanın kirası 150 TL’dir ve bu kira 3 aylıktır. Tüm üyeler bu şekilde tanıtıma devam etmesiyle sistem büyüyecek ve  XDÜKKAN’ının kira geliri üyelere dağıtıldığında ort. 6,000 TL gelir elde edeceksiniz.



2.Sisteme dahil olan yeni XDÜKKAN’lar, tanıtımı yapan XDÜKKAN’ın altında açılır. Tanıtım iyi yapılırsa bağlı Xdükkan adedi artarak kira geliri oluşumu hızlanır.Üstteki kişi 2 üye dışında yaptığı üyeler zayıf olan kola kayıt edilir.Bu sayede grubunuz hızla büyür ve çabuk gelir elde edersiniz.



 3.İlk kira geliri, 5. Seviyedeki 3 Xdükkan sonrası oluşur.Yani 3 ay sonunda 150 TL dükkan kirasını tekrar ödemenize gerek kalmaz.Çünkü 5.seviyede 3 kişiniz olduğu için onlar sizin xdükkan kiranızın 3 ay daha uzaması demektir.Bu seviyede, herhangi bir koldan oluşacak toplamda 8 Xdükkan ile ödeme hak edilir. Her 8 Xdükkan oluşumunda sistem hak edilen tutarı  ödenecek bedel olarak gösterir. 5. seviyedeki 29 Xdükkan sonucu kira geliri devamlı olarak ort. 1,474 olur. Üyelik otomatik olarak güncellenir.



  4. Üyelik güncellemesi üç ayda bir olur. Bağlı Xdükkanların  herhangi bir kolundan oluşan 5. seviyede 3 Xdükkanın oluşması ile üyelik  ödeme yapılmasına gerek olmadan otomatik olarak güncellenir.



5. İkinci kira geliri, 7. Seviyede oluşur. Bu seviyede herhangi bir koldan oluşacak toplamda 32 Xdükkan ile ödeme hak edilir. Her 32 Xdükkan oluşumunda sistem hak edilen tutarı ödenecek bedel olarak gösterir. 7.seviyedeki 128 Xdükkan sonucu kira geliri devamlı olarak ort. 4,881 TL olur.



 6.  Aynı isim ile birden fazla XDÜKKAN alınabilir. Her XDÜKKAN ayrı kira gelirine sahiptir.  Böylece daha fazla kira geliri elde etmek mümkündür.



Bu geliri elde etmek isterseniz buraya tıklayarak aramıza katılabilirsiniz.

İnternetten Türkçe siteler ile sermayesiz, risksiz ,blog yazarak ve sabit ek gelir elde etmenin yollarını Canlı seminerler desteğinde öğrenmek içi buraya tıklayın.  Clickbank ile para kazanmayı öğreten en iyi eğitim kiti için  ise buraya tıklayın.

3 Ekim 2011 Pazartesi

ProjeX(XNetwork)’te Merkez Sizsiniz!..

ProjeX(XNetwork)’te adına XDükkan dediğimiz bu alışveriş merkezindeki dükkanlar sizlere 150TL kira karşılığında,anahtar teslim olarak teslim edilmektedir.Ne domain,ne hosting,ne site ayarları hiçbir şeyle uğraşmanıza gerke kalmayacak.Ayrıca bu XDükkanların içerisinde sizin seçimini yapabileceğiniz ürünler bulunmakta ve bu ürünler hakkında özgün(size özel yazılmış)tanıtım makaleleri, videolar ve ödeme sistemi (kredi kartı sistemi-sanal pos, havale/eft ve paypal) ile her şey mevcuttur ve sizin için her şey düşünülmüştür. Sistem özgün içeriği ile arama motorlarından otomatik ziyaretçi çekmek için tasarlanmış ancak dilerseniz sitenizi kendiniz de reklam vererek ve paylaşarak tanıtabilirsiniz. Ayrıca sizin referansınızla size bağlanacak olan diğer xdükkanlar da size gelir kazandırmaya devam edecektir.


Size burada düşen tek merkezden sisteminizi büyütmek ve yönetmek işi kalacaktır.Dilediğiniz kişileri xnetwork ailesine davet ederek,onlara sistemi anlatarak XDükkan sayınızı artırmnanız ve grubunuzu hızla büyütmeniz gerekecektir.Bu büyüme sırasında sizin bağlı olduğunuz sponsor kendi altında 2 xdükkan olduğundan,kazandırdığı diğer XDükkanlar sizinaltınıza yazılacaktır.Hiçbir zaman yalnız kalmayacaksınız. Bu sistem en alttaki xdükkanları düşünen eşşiz bir sistemdir! Unutmayın sizin altınızda 2 den fazla xdükkan olamadığı için sistem getirdiğiniz üyeyi altınıza bağlı xdükkanların en boş olduğu yere koyuyor. Amaç dengeyi sağlamak ve herkese kazandırmak! PROJE X ÖN KAYIT TIKLA

Örnek bir XDükkan görmek için tıklayınız


LÜTFEN YORUMLARINIZI ESİRGEMEYİNİZ…

İnternetten Türkçe siteler ile sermayesiz, risksiz ,blog yazarak ve sabit ek gelir elde etmenin yollarını Canlı seminerler desteğinde öğrenmek içi buraya tıklayın.  Clickbank ile para kazanmayı öğreten en iyi eğitim kiti için  ise buraya tıklayın.

2 Ekim 2011 Pazar

Ek Gelir-Ek İş İmkanı Arayanlar!!

ek gelir-ek is


İş arıyor ya da ek bir iş imkanı arıyor olabilirsiniz.Şimdi sizlere bu konuda bir fikriniz olması açısından bazı konulardan ve iş imkanlarından bahsetmek istiyorum.Düzenli bir geliriniz varsa yada düzenli bir gelir elde etmek istiyorsanız ve en önemlisi bu yazıyı okuyorsanız bu imkanı elde edebilirsiniz.Çünkü internet başındasınız.


Gelelim bu imkanlara nasıl kavuşacaksınız.Öncelikle şunu samimiyetimle söylemeliyim ki internetten ek gelir sağlamak,para kazanmak hayal değil gerçek.Öncelikle inanmanız ve cesaretinizi toplamanız gerekmektedir.Bu konu hakkında daha önce burada bir kaç makale ile bahsetmiştim.


Bende bir ek gelir elde etmek için araştırmalarıma bir iş arkadaşımın “anket doldurarak para kazanılıyormuş” demesiyle başladım.İnternetin içine girdikçe bu işten hatırı sayılır derecede para kazanan,ek gelir elde eden kişilerle tanıştım ve ilk önce bir Teobook üyesi oldum.Ondan sonrası araştırdıkça geldi ve bu konunun ne kadar geniş bir iş imaknı olduğunu gördüm.Daha sonra hiç bilmediğim affiliate marketing(satış ortaklığı),network marketing,tıkla kazan(ptc),google adwords ve google adsense gibi bir çok terimler tanıştım.Şimdi bu geçen sürede edindiğim tecrübelerden sizlere bahsetmek ve bir fikir edinmenizi sağlamak istiyorum.Öncelikle internet hakikaten amacına uygun kullanılırsa hem büyük nimet hem de ek iş,ek gelir arayanlar için büyük bir kapı.Bu fırsatı internet erişimi olan herkes,facebook kullanabilen herkes,mail okuyabilen,gazete başlıklarını okuyabilen herkes ama herkes değerlendirebilir.Yapacağınız sadece sağlam ve güvenilir bir kaynak elde etmek.Bunun için de bu sitede gerekli bilgiler mevcuttur.Affiliate marketing ile uğraşabilir yada son günlerin popüler işi Projex ile hem affiliate marketing hem de network marketingle kazanç sağlayabilir,kesenize bir ek gelir elde edebilirsiniz.Tabi ki hepiniz takdir edersiniz ki çalışmadan,bir çaba sarfetmeden sonuca ulaşmak mümkün olmaz.Biraz güven,biraz gayret sonucunda göreceksiniz başarılı olacaksınız.Ben web sitesi nasıl olur? nasıl kurulur bilmezken bu siteyi ve bu adresteki siteyi kendim yönetebiliyorum.Lütfen kendinize ve bu işe güvenin sonuç kesinlikle pozitif olacaktır.Bu fırsatlardan birisine buradan ulaşabilirsiniz.Yukarıda bahsettiğim Teobook ve bir çok hediyeye bu fırsatla birlikte sahip olacaksınız.  PROJE X ÖN KAYIT LİNKİ


İnternetten Türkçe siteler ile sermayesiz, risksiz ,blog yazarak ve sabit ek gelir elde etmenin yollarını Canlı seminerler desteğinde öğrenmek içi buraya tıklayın.  Clickbank ile para kazanmayı öğreten en iyi eğitim kiti için  ise buraya tıklayın.

1 Ekim 2011 Cumartesi

Satış Ortaklığı (Affiliate Marketing) Sistemi Nedir?


AFFİLİATE MARKETİNG EĞİTİMİ


İnternet teknolojisi son yıllarda hızla gelişmekte ve ülkeler arası sınırlar yok ederek ticari hayata büyük bir hız katmıştır. Bu hızlı gelişim ile birlikte internet üzerinde farklı isim ve başlıklar altında birçok ticari şekil oluşmuştur.  Bu sistemler, internet kullanıcılarına, interneti kullanmak suretiyle satış yaparak aile ekonomilerine ek bir gelir sağlamış ve bu internet kullanıcılarına bu farklı sistemler büyük kazançlar elde etmelerine sebep olmuştur.


Bu ticari yapıları kullananlar için hiçbir sermaye ve birikime gerek yoktur. Bu ticari yapıları kullanmak için sadece internetin milyonlara ulaşan sınırsız iletişim gücü sizlere yetecektir.


Her hangi bir ticari bir unvanınız olmadan ve hiç bir yatırım yapmadan dünyanın her yerine istenilen ürünü ya da bir hizmeti tanıtarak satış yapabilir ve bir ek gelir elde edebilirsiniz.


İşte bu sistemler içinde en önemli ticari oluşum Affiliate marketing yani satış ortaklığıdır. Satış ortaklığı (affiliate marketing) sisteminde kazanç, internet üzerindendir ve bir alıcı ile bir satıcı vardır.Bir de bu ikisini buluşturarak aracılık eden bir affiliate ağı (satış ortaklığı havuzu) vardır.Bu sistemde gelir bu ticarette elde edilen komisyonlardan oluşur.


Affiliate marketing (Satış ortaklığı), son yıllarda  internet ticaretinde en çok prim yapan satış sistemidir.  Çünkü bu sistem isteyen herkese internet üzerinden kazanma fırsatları sunarken ürün ya da hizmet sahiplerine de tanıtım ve reklam maliyetlerini düşürerek büyük kazançlar sağlamaktadır. Bu tanıtım gücü ile satışa çıkan bir ürün ya da hizmet çok kısa bir süre zarfında milyonlarca kişiye ulaşır ve hem ürün sahibi hem de satış ortağı kazanır.


Bu sistemde yani satış ortaklığı sisteminde, satış ortağı olan kişinin ürün konusunda herhengi bir sorumluluğu yoktur. Sorumluluk tamamen ürün sahibine aittir. Çünkü ürün, ürün sahibine ait internet sitesinde satılır.Satış ortağı olarak bizler sadece o ürün yada hizmet ile ilgili tavsiyelerde bulunur ve ürünün reklamını yaparız.Alıcıyı ürünün web sayfasına yönlendiririz.


Satış Ortakları ürün ile ilgili bu reklam ve tanıtımları, internet üzerinden ve internet üzerindeki reklam araçlarını ve sosyal medyayı kullanarak yapabilirler. Ancak en karlı ve an hızlı satışlar, satış ortaklarına ait olan web sitelerini (xdükkan) kullanarak yaptıkları tanıtımlar neticesinde oluşur. Böylece ürünü almak isteyen potansiyel müşteri ile daha fazla iletişim kurarak ihtiyaçları konusunda yönlendirme yapabilirler.


Satış ortakları satmak istedikleri ürünlere, iki şekilde  satış ortağı olabilirler.Bunlar;
1- Ürün sahiplerine ait internet sitelerinden


2- Satış ortaklığı havuzları olarak ta tanımlanan ve kazançlı bir çok ürünü bir arada bulunduran affiliate ağı dediğimiz teknolojik yapılardan


Bu sistemlerden 2.sinin en önemli avantajı güvenilir ödeme sistemlerini barındırmalarıdır. Satış ortakları, bu sayede satışına aracılık ettikleri her ürün için ürün sahipleri ile iletişime geçmeden ve sorun yaşamadan elde ettikleri komisyonlarını bu havuzlardan belirli periyotlarla alabilirler.


Dünyada bilinen bir çok satış ortaklığı havuzu vardır. Bunlardan bazıları;Clickbank,Plimus,Amozon olarak sıralayabiliriz. Artık ülkemizde de bu havuzlar oartaya çıkmaya başlamıştır. Bunların en önemlisi XTİCARET’tir, XTicaret Türkiye’de kurulmuş ilk satış ortaklığı havuzu olma özelliğine sahiptir. Ürün sahiplerinin satış ortaklığı gücü ile satmak istedikleri ürünleri etik kurallar çerçevesinde inceleyerek satışa uygun olup olmadığını kontrol eder. Ürün sahibinin, ürünün tanıtımı, müşteriye sunumu, ürüne ait internet sitesinin yapısı ve satış ortaklarına verilecek komisyon tutarları konularındaki bilgilendirmelerini yapar. Satış sonrası satış ortağı komisyonlarını ve ürün bedellerini ve bu kazançlara ait resmi vergilerini öder. Bu iş akışındaki tüm teknolojik alt yapıyı sağlar.


Son olarak internetten para kazanmak, ek gelir elde etmek isteyenler için en tatlı ve en güzel gelir satış ortaklığı ile kazanılan paradır. Bir kazanmaya başladığınızda tadını alırsınız ve sürekli bu işi yaparsınız.


Satış ortaklığını size hazır bir şekilde sunan XTicaret tarafından hizmete sunulan hizmet konusunda bilgi almak için burayı ziyaret ediniz. Gerekli formu doldurup sistemi tanımaya başlayınız.BURADANŞimdi ise size bir satış ortaklığı sistemi örneği sunmak istiyorum. Mesela; burada ki ürünü almak istediniz ve ürün sayfasına gidip ürünü aldınız. Bu ürüne satış ortağı olan ben, satış ortaklığı havuzunda ürünün satıldığını ve hak ettiğim komisyonu görür ve zamanı geldiğinde paramı talep ederek hesabıma geçirebilirim.


Umarım faydalı bilgiler edinmişsinizdir.Aklınıza takılan soruları yorumlarınızla sorabilirsiniz. Şimdiden bol kazaçlar…

İnternetten Türkçe siteler ile sermayesiz, risksiz ,blog yazarak ve sabit ek gelir elde etmenin yollarını Canlı seminerler desteğinde öğrenmek içi buraya tıklayın.  Clickbank ile para kazanmayı öğreten en iyi eğitim kiti için  ise buraya tıklayın.