30 Nisan 2013 Salı

Hisse Alım Satımı

Borsada kazanmak piyasayı yakından takip etmekten daha çok dataları çok iyi okumakla ilgilidir. Bilginizin size doğru öngörüler sağladığından emin olarak, hangi hisseleri ne zaman elden çıkaracağınıza veya hangi hisseleri satın alacağınıza karar vermelisiniz. İşte bu noktada analiz yöntemleri yatırımcıların yardımına yetişmektedir.

Hisse senedi fiyatlarındaki dalgalanmaların sıklığı, geleceğe dönük tahminler için birçok analiz yönteminden yararlanmayı gerektiriyor. Hisse senedi değerlemesi çalışmalarındaki başarı, borsada daha doğru tahminler, doğru tahminler de daha çok para kazanmayı sağlıyor. Peki, nelerdir bu analiz yöntemleri?

Hisse senetlerinin seyriyle ilgili olarak en çok temel ve teknik analiz yöntemlerine başvurulmaktadır.

Hisse senediyle ilgili bütün bilgilerin toplanıp, firmanın iç dinamiklerine ve mali tablolara göre bir değerlendirilme yapılması temel analizin konusudur. Temel analizde makro ve mikro ekonomik göstergelere bakılır. Şirketin finansal geçmişi irdelenir ve istatistiki bilgiler üzerinde durulur. Şirketin sektörü içindeki durumu ve endüstriyel gelişimi değerlendirilir. Böylece, hisse senedinin gerçek değeri bulunur ve bulunan gerçek değer piyasa fiyatları ile karşılaştırılır. Bu karşılaştırmada hisse senedinin piyasa fiyatı daha yüksekse satış, piyasa fiyatı daha düşükse alış yapılır.

Özetle temel analizin, ekonomik durum, sektör ve şirket üçgeninde yapıldığını söyleyebiliriz. Çok zahmetli bir analiz yöntemi olması nedeniyle borsadaki bireysel yatırımcılara hitap etmez.

Temel analizden farklı olarak teknik analiz ise fiyatların geleceği ile ilgili bilgi vermeye çalışır. Geçmiş fiyat hareketlerine bakarak, hangi dönemlerde düşüş hangi dönemlerde yükselme yaşandığını tespit eder. Sonuç olarak da yatırımcılara borsada ne zaman alış, ne zaman satış yapmaları gerektiğini söyler. Yani analizlerden biri hangi hisse senedine yatırım yapılması gerektiğini, diğeri de o hisse senedine ne zaman yatırım yapılması gerektiğini tahmin eder.

Her iki analiz yöntemi de hisse senesi yatırımlarında performansı artırmak için kullanılmaktadır.

Bir önceki yazımız olan Liberal Ekonomi başlıklı makalemizde ekonomi, liberal ekonomi ve para hakkında bilgiler verilmektedir.


View the original article here

29 Nisan 2013 Pazartesi

CİNSEL İSTEKSİZLİK SORUNUNA SON VEREN MUCİZE ÇAY

http://kisalink.tk/ksq

•Ereksiyon problemi,
•Cinsel isteksizlik,
•Erken boşalma,
•Sperm kalitesizliği,
•Orgazm kalitesizliği
•İlişki öncesi tedirginliğin azaltılması gibi cinsel sorunların çözümüne yardımcı olarak kullanılmaktadır.


View the original article here

28 Nisan 2013 Pazar

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Hakkında

Açılımı İstanbul Menkul Kıymetler Borsası olan İMKB, hisse senetleri, hazine bonoları ve devlet tahvilleri, gelir ortaklığı sertifikaları, özel sektör tahvilleri, yabancı menkul kıymetler, gayrimenkul sertifikaları ve uluslararası menkul kıymetlerin alım ve satımının yapılması amacı ile 1986 yılında faaliyete başlamıştır. Yönetim kurulu tarafından yönetilen İMKB, özerk ve mesleki bir kamu kurumudur. Yetkili olduğu alanlarda kendi yasal düzenlemelerini yapabilme yetkilerine sahip olan İMKB, yatırım bankaları, ticari bankalar ve aracı kurumlar olmak üzere borsa üyelerinden oluşmaktadır. Yapılan alım ve satım işlemlerinde, oransal olarak alınan borsa payı, kotasyon ücretleri ve mevzuatta gösterilen diğer kalemler gelirlerini oluşturmaktadır.

Borsa ile ilgilenen herkesin yakından ilgili olduğu İMKB, tahvil, hazine bonosu, finansman bonosu ve gelir ortaklığı senedi gibi menkul kıymetlerin alım ve satımı da tahvil ve bono pazarında gerçekleşmektedir. İMKB’nin görev ve yetkileri arasında; borsada olağan dışı durumların gerçekleşmesi halinde, mevzuatın verdiği yetkiler içinde gerekli önlemler almak, yapılan işlemlerin rahat ve serbest rekabet altında gerçekleşmesini sağlamak ve menkul kıymetleri belirlemek gibi görevler yer almaktadır. Borsa’da pazarların çalışma günü ve saatleri de İMKB tarafından belirlenmektedir. Evinizden borsa ile çalışarak internetten para kazanma mümkündür. Onun yanı sıra, borsa pazarlarında işlem görecek menkul kıymetleri belirlemek ve borsa bülteninde yayınlamak ve pazarlara borsa binasında tahsis etmek de İMKB tarafından gerçekleştirilmektedir.

Türkiye sermaye piyasaları ve Türk ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla kurulan İMKB, borsada önemli bir yer edinmiştir. Borsa pazarında yer alan hisseler ile yakından ilgisi olan İMKB, özel bir bütçe ve gelir kaynaklarına sahip olması nedeniyle kurulan mesleki bir kuruluştur. Çalışma usul ve esasları İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Yönetmeliği’nde yer alan İMKB , çeşitli aracı kuruluşların sermaye piyasası faaliyetleri sonucu, müşterilerine hisse senedi işlemlerinden meydana gelen nakit ve hisse senedi teslim yükümlülükleri gereğince ödeme yapmakla yükümlüdür. Borsa’da para kazanma, yükselen ve düşen hisseleri takip etmek ve borsada profesyonel olmak isteyenlerin yakından ilgilendiği İMKB, borsa pazarında yer alan bütün hisseler, pazardaki kurumların çalışma gün ve saatleri kendisi belirler. Sahip olduğu alanlarda kendi çalışma esasları ve yükümlülükleri belirleme hakkına sahip olan İMKB, Türkiye’deki tüm menkul kıymetlerin alım ve satımları ile ilgilidir.


View the original article here

LOSİNG WEİGHT FAST/60 DAY MONEY BACK GUARANTEE

Weight Loss Program http://bit.ly/khoylI

Sorry, I could not read the content fromt this page.

View the original article here

27 Nisan 2013 Cumartesi

Bakır Fiyatları – (28.12.2012)

Bakır, ABD’de dün açıklanan verilerin konut ve istihdam piyasalarındaki iyileşmeyi göstermesi ve Çin’den sonra en büyük metal kullanıcısı olan ABD’de kanun yapıcıların bütçe konusundaki tıkanmayı aşmak için çaba göstermesinin ardından yükseldi. Bu hareket ile birlikte, bakır, son dört haftanın en güçlü haftalık çıkışını gerçekleştirmeye yönlendi.

Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası’nda (LME), yüzde 0.5 yükselerek ton başına 7,955.25 dolara kadar çıktıktan sonra, Şanghay saati ile 14:04'te 7,935 dolara geldi. Bakır kontratları bu yıl yüzde 4.4 yükseldi ve bu hafta, yüzde 1.3'lük çıkışla, 30 Kasım ile biten haftadan bu yana en güçlü yükselişini göstermeye hazırlanıyor. Nisan vadeli bakır kontratları, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası’nda, fazla değişmeyerek ton başına 57,570 yuanda (9,237 dolar) kaldı.

ABD’de işsizlik maaşından yararlanmak için başvuranların sayısı, 22 Aralık ile biten haftada, 12,000 düşerek 350,000'e geriledi ve bu hareket ile birlikte, son bir aydaki ortalama işsizlik başvuruları, dört yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine indi. ABD’de açıklanan diğer bir veri olan birinci el konut satışları Kasım ayında Nisan 2010'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktı. ABD Temsilciler Meclisi, kanun yapıcıların mali uçurum olarak adlandırılan ve yılbaşında devreye girecek 600 milyar doların üzerinde otomatik vergi artırımları ve harcama kısıntılarından kaçınmak için anlaşma arama çabaları dahilinde, iki yılı aşkın süredir ilk kez pazar günü toplanacak.

Şanghay’da Minmetals Futures Co. analistlerinden Xiong Dabiao, “Yatırımcılar şimdi ABD ekonomisi konusunda daha iyimser,” dedi ve “Mali uçurum sorunu için, piyasa, iki partinin konuyu çözeceğine güveniyor görünüyor” yorumunda bulundu.

Mart vadeli bakır kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.3 yükselerek pound başına 6.6125 dolara çıktı. LME’de, çinko ve kurşun düşerken, aluminyum, kalay ve nikel fazla değişmedi.

Bloomberg HT

Emtia piyasalarıyla tanışmak ve yüksek kazanç elde etmek için tıklayın!!!

(function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//connect.facebook.net/tr_TR/all.js#xfbml=1";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}(document,'script','facebook-jssdk'));Tweetle!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");

Etiketler: bakır fiyatları, bakır fiyatları 2012, bakır fiyatları güncel, bakır fiyatları londra, bakır fiyatları ne olacak, bakır fiyatları ne olur, bakır piyasaları, bakır piyasaları yorumları, bakır piyasası, bakır piyasası yorumları, bakır yorumları, bakır yorumu, emtia piyasaları, emtia piyasaları canlı, emtia piyasaları son durum, emtia piyasaları yorumları, emtia piyasası, emtia piyasası yorumları, endüstri metal piyasaları, endüstri metal piyasaları yorumları, endüstri metal piyasası, endüstri metal piyasası yorumları, metal piyasaları, metal piyasaları yorumları, metal piyasası, metal piyasası son durum, metal piyasası yorumları, metal yorumları

View the original article here

26 Nisan 2013 Cuma

Altın Fiyatları – (28.12.2012)

Altın, 28.12.2012 19:00 itibariyle uluslararası piyasalarda ve İstanbul Kapalıçarşı’da aşağıdaki fiyatlarla alıcı ve satıcı buldu:

Gram Altın (Has) %0,29 düşüşle 94,27 TL alış 95,08 TL satış

Çeyrek Altın %0,28 düşüşle 152,91 TL alış 163,29 TL satış

Yarım Altın %0,28 düşüşle 302,61 TL alış 323,46 TL satış

Tam Altın %0,29 düşüşle 605,21 TL alış 649,41 TL satış

Gremse Altın %0,29 düşüşle 1 519,63 TL alış 1 636,63 TL satış

14 Ayar Altın %0,27 düşüşle 54,68 TL alış 63,90 TL satış

18 Ayar Altın %0,29 düşüşle 65,99 TL alış 77,67 TL satış

22 Ayar Bilezik %0,29 düşüşle 86,73 TL alış 94,23 TL satış

Ata Cumhuriyet %0,29 düşüşle 622,18 TL alış 657,18 TL satış

Reşat Altın %0,29 düşüşle 619,35 TL alış 658,35 TL satış

Hamit Altın %0,29 düşüşle 619,35 TL alış 658,35 TL satış

Gümüş %0,60 yükselişle 1,67 TL alış 1,79 TL satış

Altın 100 OZ %0,49 düşüşle 1 656,20 TL alış 1 656,20 TL satış

Kaynak: www.sonaltinfiyatlari.com

Altın Piyasasında güvenli ve yüksek kazanç için hemen tıklayın!!!

(function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//connect.facebook.net/tr_TR/all.js#xfbml=1";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}(document,'script','facebook-jssdk'));Tweetle!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");

Etiketler: 28.12.2012 altın fiyatları, 28.12.2012 altın kapanış fiyatı, 28.12.2012 altın kapanış fiyatları, altın güncel fiyat, altın güncel fiyatı, altın güncel fiyatları, altın kapanışları, altın ons fiyatı, altın ons fiyatı güncel, altın piyasaları, altın piyasalarında bugün, altın piyasalarında son durum, altın piyasası, altın piyasası 2012, altın piyasası bugün, altın piyasası kapanışları, altın piyasası son durum, altın piyasasında bugün, altın piyasasında son dakika, altın piyasasında son durum, altın piyasasında son durum 2012, altında son durum, altının ons fiyatı ne kadar, avrupa piyasalarında altın, çeyrek altın fiyatı 2012, çeyrek altın fiyatı bugün, çeyrek altın fiyatı bugün ne kadar, çeyrek altın fiyatı nedir, çeyrek altın fiyatları, çeyrek altın fiyatları 2012, çeyrek altın fiyatları günlük, çeyrek altın ne kadar, çeyrek altın ne kadar bugün, çeyrek altın ne kadar oldu, çeyrek altın ne kadar oldu bugün, cumhuriyet altını fiyatı, cumhuriyet altını fiyatları, cumhuriyet altını ne kadar, cumhuriyet altını ne kadar oldu, dünya piyasalarında altın, dünya piyasalarında altının son durumu, ekonomi haberleri altın fiyatları, günlük piyasa altın fiyatları, kapalı çarşı altın, kapalı çarşı altın fiyatı, kapalı çarşı altın fiyatları, kapalı çarşı altın fiyatları bugün, kapalı çarşı altın fiyatları günlük, kapalı çarşı altın fiyatları istanbul, kapalı çarşı altın piyasası, piyasalar da altın, uluslararası piyasalarda altın, uluslararası piyasalarda altın fiyatları

View the original article here

ALTIN HESABI AÇTIRANLARIN SAYISI ARTIYOR

Bankaların müşterilerine sunduğu altın hesabı hizmeti, kuyumcuların çok hoşuna gitmese de ilgi görüyor ve bankalardaki altın hesaplarının doluluğu gün geçtikçe artıyor…

Altın hesapları, altına yatırım yapmak isteyen yatırımcıların yeni gözdesi oldu. Vadeli, vadesiz seçenekleri bulunan bu hesaplar, güvenli bir şekilde altın alıp satmayı sağlayarak kullanıcılarını memnun ediyorlar.

Birçok bankada altın hesabı açtırmak mümkün. Müşteriler direkt şubeler aracılığıyla altın teslimi yapabildikleri gibi, bankalarına talimat verip belirttikleri tutar karşılığında hesaplarına altın satın alınmasını da isteyebiliyorlar.

Ancak şunu belirtmekte fayda var; hesaba yatıracağınız altınlarda elmas, pırlanta, vb. değerli taşların olmaması gerekiyor. Bazı bankalar bu taşları altından ayırıp müşterilerine iade ederken, bazıları taşlı altın kabul etmeyebiliyor.

Altın hesapları, işçilik maliyeti ödemeden altına yatırım yapmanın bir yolu olarak görülüyor. Başarılı olan ve bankalarda 15-16 milyar liralık bir büyüklüğü gören bu hesapların işleyişi ise şöyle:

Altınlarınızı alıp, banka şubesine gidiyorsunuz. Uzmanlar gerekli işlemi yapıyor ve kaç ayar altın getirmiş olursanız olun, altınlarınızın 24 ayar karşılığını size bildiriyorlar. Eğer tamam derseniz, bankada adınıza vadeli veya vadesiz altın depo hesabı açılıyor. 24 ayar kaç gram altınınız olmuşsa bu, gram cinsinden hesabınıza işletiliyor.

Vadesiz altın hesabına faiz ödenmediği için faizden yararlanmak istiyorsanız 1 yıl vadeli altın hesabı açtırmalısınız.

Ne zaman isterseniz, vadesiz altın hesabınızdaki altınların karşılığı olan TL tutarını bankanıza başvurarak alabilirsiniz. Altınların kaç Türk Lirası ettiği o günkü alış fiyatından hesaplanır. Vadeli altın hesabı olanlar da vade bitince aynı şekilde altınlarını paraya çevirebiliyorlar.

Ayrıca, hesaplar arasında veya başka bir altın hesabına altın havalesi de yapılabiliyor.

Altın hesaplarıyla ilgili tüm işlemler şubelerden yapılabileceği gibi, internet bankacılığı, telefon bankacılığı, mobil bankacılık ve şubematikler aracılığıyla da gerçekleştirilebilir.

Bir önceki yazımız olan Forex Firmaları başlıklı makalemizde Borsa - Forex - Ekonomi, forex firmaları ve para hakkında bilgiler verilmektedir.

ALTIN HESABI AÇTIRANLARIN SAYISI ARTIYORbankalardaki altın hesaplarının işleyişi

View the original article here

25 Nisan 2013 Perşembe

Commission Crusher Software Auto Money

Commission Crusher Software http://bit.ly/m39Iva

Sorry, I could not read the content fromt this page.

View the original article here

Digital Borsa

Vakit kaybı olarak görmeyin, para kazanma çeşidi olarak değerlendirin. Artık digital borsa ile internet üzerinden borsa verilerini takip etmek mümkündür. Türk bankalarının verilerini takip edebileceğiniz, piyasa analizlerini son dakika gelişmelerini anında görebileceğiniz bir ekran, digital borsa ile artık risk havuzunda siz de kar elde etmek için anlık bilgilere sahip olabileceksiniz. Borsa tam anlamıyla bir risk havuzudur.

Çünkü burada risk almayan kazanamaz. Risk almak, kazanmak için yapmanız gereken ilk şeydir. Kazanmanın en önemli adımı borsa için risk almaktır. Karlı bir yatırım yapmak, kazanç elde etmek ve hepsinden önemlisi paranıza para katmak için digital borsa da verileri çok iyi analiz etmeniz gerekir.

Borsa da nasıl para kazanılır?

Risk almayı bilerek. Tek yanıt bu, çünkü borsa size ne yapmanız gerektiğinin sinyallerini verir ama bir kısmını da hislerinize bırakır. Bir anda yükselebilir bir anda sıfır olabilir. Değerler çok değişkendir. Ve borsa değerlerinin nelerden etkilendiğini tahmin etmek için bir çok ülke de yer alan siyasi durumu koklamak, dünya ekonomisini takip ediyor olmak, petrol rezervelerini dolayısı ile doları, tüm bunlardan bağımsız olarak da hisse senetlerinin sahiplerinin yani şirketlerin bilançolarını bilmek gerekir. Şirket bilançolarında ise uzun dönem kar ve zarar, borç grafiklerine dikkat etmek gerekiyor. Kısa dönem kar zarar ve borç grafiklerine de bakmanız gerekir.

Tüm bunlar bora analizi için gereklidir. Ve hepsi size para kazandırabilir. Tüm bunları bilerek hareket etmek, digital borsa da bu verileri bu hassasiyetle takip etmek size kazandırabilir. Eğer doğru kararı verip doğru hamleyi yapmak için kararlı ve net olabilir, zaman kaybetmeden kararlarınızı uygulayabilirseniz. Kararları uygulamak da çok önemlidir, zaman geçer ve bu zaman borsa da aleyhinize işler!

Bir önceki yazımız olan Fenerbahçe Hisse Senedi Yorumları başlıklı makalemizde borsa, fenerbahçe hisse senedi ve fenerbahçe hisse senedi yorumları hakkında bilgiler verilmektedir.


View the original article here

24 Nisan 2013 Çarşamba

PENİS UZATMA VE KALINLAŞTIRMA

Cinsel gücü artırıcı, ereksiyon ilaçlarına son!!! http://kisalink.tk/lal
En son gelen yorum Buyrun Aynen yazıyorum
Ahmet KARA / Ankara
V-Pills ile tanışmadan önce yatak odasında ihtiyacım olan güvene sahip değildim. Ama sadece 3 haftalık kullanım sonrasında artık ereksiyon halinde penisim daha iri ve daha sert. Ve cinsel gücüm inanılmaz derecede arttı. İlk başta V-Pills'in işe yarayacağı konusunda şüpheliydim. Ama şimdi sonuçları bizzat aynada görünce bu şüphe kendini güvene bıraktı. Teşekkür ederim.
http://kisalink.tk/n3t


View the original article here

İstanbul İş İlanları

İş arıyorsanız doğru şehirdesiniz. İstanbul iş olanakları açısından oldukça doğru bir şehirdir. Yetenekleriniz doğrusunda, size en uygun iş ilanlarını değerlendirebilirsiniz. Dilerseniz full time dilerseniz de part time çalışarak, İstanbul’da para kazanmanız mümkün. Eğer öğrenciyseniz, İstanbul sizin için altın değerinde bir şehirdir. Dilerseniz garsonluk yapabilir ya da bir mağazada satış sorumlusu olarak çalışabilirsiniz. Bu tür işler, özellikle öğrenciler için ideal. Eğer full time çalışmak istiyorsanız ve üniversite mezunuysanız, İstanbul’da iş bulmak oldukça kolay. İstanbul içerisinde iş yaparak yada internetten para kazanmak isteyenlerin sitemizdeki diğer başlıklarada göz atmasını öneririm.Yüksek maaşlı bir işte çalışmak istiyorsanız, öncelikle dil bilmek şart. İngilizce biliyorsanız, hemen hemen bütün şirketlerde iş bulmanız mümkün.

Peki, İstanbul’da en çok eleman arayan sektörün hangisi olduğunu biliyor musunuz? Müşteri temsilcisi ve yönetici asistanı olarak iş bulmanız oldukça kolay. Ancak bu tür işlerde çalışabilmek için de mutlaka bilgisayar kullanmayı bilmeniz gerekiyor. Birçok kültürden ve Anadolu’nun birçok farklı kentinden gelen insanların doğal bir karışımı olan İstanbul şehri, nüfus olarak Türkiye’nin en kalabalık şehridir. Bu yönüyle de, eleman ihtiyacı oldukça yüksek oranda. Peki, İstanbul’da hangi sektörlerde bulabilirsiniz? Mühendis, doktor, avukat… Bu sektörlerin yanı sıra, sigorta elemanı, ön muhasebe, sekreter ve asistan, temizlik, servis, aşçı ve motor kurye gibi iş alanlarından da yararlanmanız mümkün. Yapmanız gereken, kriterlerinize uygun iş ilanlarını değerlendirerek, İstanbul iş ilanlarını araştırmak. Bu şehirde iş ararken, bütün yeteneklerinizi göz önünde bulundurmanızda yarar var.

Herhangi bir yeteneğinizden yararlanarak, hiç beklemediğiniz rakamları kazanabilirsiniz. Yazı yazmayı seviyorsunuz, dil bilgisine de hakimsiniz. O zaman bir gazetede köşe yazısı yazmaya ya da editörlük yapmaya başlayabilirsiniz. Bu şehirde iş bulmak, sandığınızdan çok daha kolay. Akıllı olun ve kendinizi geliştirin. Çok para kazanmak için, üniversite mezunu olmanız gerekmiyor. İnsanların en çok rağbet ettiği ya da ihtiyaç duyduğu sektörlerde iş bulabilir ve İstanbul gibi bir şehirde rahat bir yaşam sürebilirsiniz. “Yetiştirilmek üzere asistan aranıyor” ya da “yetiştirilmek üzere satış elemanı aranıyor” gibi ilanları da gözden kaçırmayın. Bir sektörde düşük basamaktan başlayarak, çok yüksek basamaklara kadar yükselmek mümkün.

ek iş istanbulda garsonluk bulistanbul i? ilanlar?

View the original article here

23 Nisan 2013 Salı

Petrol Fiyatları – (28.12.2012)

Dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD’de kanun yapıcıların mali uçurumdan kaçınma hedefi ile görüşmelere devam edecek olmaları ile petrol New York’ta yükselirken ağustos ayından beri en büyük haftalık kazanca hazırlanıyor.

Petrol vadelileri yüzde 0.7 kadar artış gösterirken bu hafta ,se yüzde 3 yukarıda seyrediyor. Demokrat ve Cumhuriyetçi kongre liderleri 1 Ocak tarihi itibarı ile başlayacak mali uçurumdan kaçınmak adına bugün Başkan Barack Obama ile görüşmeyi planlıyor. Çoğunluk partisi lideri Eric Cantor; meclisin 2,5 yıldan daha fazla bir süredir ilk kez 30 Aralık tarihinde pazar günü oturumu gerçekleştireceğini duyurdu. Petrolün yükselişinde ABD stoklarının geçtiğimiz hafta düştüğünü gösterir endüstri raporu da etkili oldu.

NYMEX elektronik işlemlerdeki Şubat vadeli ham petrolün varili 62 sent tırmanarak 91.49 dolara yükseldi, Singapur’da yerel saatle 15.50'de 91.25 dolardan işlem gördü. İşlem gören tüm kontratların hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 39 üstünde seyrediyor. Petrol vadelileri dün ise 11 sent kayıpla 90.87 dolara geriledi.

Londra’daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası’ndaki Şubat vadeli brent petrolün varili 50 sent ya da yüzde 0.5 artışla 111.30 dolar oldu. Hacim ise 100 günlük ortalamanın yüzde 42 altında seyrediyor. Fiyatlar dün 27 sent düşüşle 110.80 dolara geriledi. Avrupalı kontratın Batı Teksas’ın kontratına farkı ise 19.97 dolar oldu.

Bloomberg HT

Emtia piyasalarıyla tanışmak ve yüksek kazanç elde etmek için tıklayın!!!

(function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//connect.facebook.net/tr_TR/all.js#xfbml=1";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}(document,'script','facebook-jssdk'));Tweetle!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");

Etiketler: brent petrol, brent petrol fiyat, brent petrol fiyatı, brent petrol yorum, brent petrol yorumları, brent petrol yorumu, emtia piyasaları, emtia piyasaları canlı, emtia piyasaları son durum, emtia piyasaları yorumları, emtia piyasası, emtia piyasası yorumları, günlük petrol yorumları, petrol fiyatlar, petrol fiyatları 2012, petrol fiyatları ne olacak, petrol fiyatları ne olur, petrol piyasaları, petrol piyasaları yorumları, petrol piyasaları yorumu, petrol piyasası, petrol piyasası yorumları, petrol piyasası yorumu

View the original article here

Evden Ek İş Yaparak Para Kazanma Yolları

İnternetten para kazanmayı hiç düşündünüz mü? Birçok kişinin kazanç kapısı haline gelen internet ortamında dilerseniz anket doldurarak, dilerseniz e-mail gönderip okuyarak, dilerseniz de reklamlara tıklayarak para kazanabilirsiniz. Ancak bu tür kazançlar, ayda 100-200 TL ek gelir elde etmek isteyenler için. Büyük bir platform olan internet üzerinden daha büyük kazançlar elde etmek istiyorsanız, bir web sitesi kurmayı deneyebilirsiniz. Fazla sermaye yatırmadan, ofis ortamında çalışmak zorunda kalmadan, kendi işinizin patronu olarak para kazanmak istiyorsanız web sitesi kurmak, sizin için yeni bir kazanç kapısı olabilir. Kendi fikirlerinizi paylaşabileceğiniz bir blog sitesi ya da güncel konuların özgün bir biçimde yer aldığı bir web sitesi kurabilir ve ayda 2000 TL’ye varan rakamlarda kazançlar elde edebilirsiniz.

İlk yapmanız gereken hem sizin ilgi duyduğunuz hem de internet kullanıcıların ilgi gösterdiği bir alan belirlemek. Bu magazin, sağlık, ekonomi, borsa, güzellik, cilt bakımı, para kazanma, sanat ya da daha birçok alanda olabilir. Önemli olan özgün ve ilgi çekici konularda makaleler yayınlamak. Daha sonra akılda kalıcı ve ilgi çekici bir domain adresi almalısınız. Hosting vs gibi işlemleri de hallettikten sonra wordpress tabanlı bir internet adresi işinizi görecektir. Kurma işlemlerini tamamladıktan sonra, sitenize içerik eklemeye başlayabilirsiniz. İçeriklerin eklenmesinde en çok aranan kelimeleri araştırmalı ve mutlaka özgün yazılara yer vermelisiniz. Kopya içeriğin siteniz için hiçbir yararı olmayacağı gibi, Google’ın gözünde yükselmeniz de zorlaşacaktır.

Unutmayın, kurduğunuz web sitesinden para kazanabilmeniz için uzun bir yolunuz var. Siteyi kurar kurmaz reklam almak gibi bir hata yapmayın. Google Adwords ve Google Adsense gibi araçlardan yararlanarak sitenizi reklamını verebilir ya da sitenizin reklamlarının yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Böylece sitenizin ziyaretçi sayısını arttırabilir ve zamanla para kazanmaya başlayabilirsiniz. Unutmayın, ziyaretçi sayınız arttıkça elde edeceğiniz gelir de aynı oranda artacaktır. Güncel konular ve insanların ihtiyaç duyacağı sade ama dikkat çekici ve göz yormayan bir web sitesi, mutlaka ziyaretçi alacak ve para kazanmanızı sağlayacaktır. Özgün olmak, bu işin altın kuralı. Düzenli ve özgün içerik girmeniz halinde siteden kazanç elde etmeye başlamanız çok uzun bir zaman almayacaktır.


View the original article here

22 Nisan 2013 Pazartesi

İnternetten Para Kazanma Yolları Nedir

Teknolojinin büyük bir hızla gelişmesi insanların alternatif ve daha kolay iş olanakları elde etmesine olanak sağlamaktadır. Gelişen ve teknolojiyle iç içe giren dünya düzeni ile insanlar artık internet üzerinden para kazanmaktadır. Dünya üzerinde milyonlarca insan ya ana meslek olarak internet üzerinde yer alan işlerden bir tanesini seçmektedir ya da internet üzerinde yer alan iş olanakları ile kendilerine ek iş olanağı yaratmaktadır.

Aile bütçesine katkı sağlamak isteyen ev hanımları bile internet üzerinden para kazanma yöntemlerini kullanmaktadır. Bunun en önemli sebebi internet üzerinde yer alan iş olanaklarının hiçbir üst düzey bilgi ya da yetenek gerektirmiyor olmasıdır. Ayrıca internet üzerinde yer alan bu iş olanakları herhangi bir eğitim şartı da bulundurmamaktadır.

Ancak hızla gelişen teknoloji ile ortaya çıkan bu iş olanakları hakkında çoğu insan halen bilgi sahibi değildir. Bu durumun farkında olan internet üzerinde yer lan web siteleri insanları internetten para kazanma yolları nedir sorusu hakkında detaylı olarak bilgilendirmektedir.

İnternetten para kazanma yolları nedir sorusuna verilebilecek pek çok cevap bulunmaktadır. İnsanların oturdukları yerden para kazanmalarına olanak sağlayan kolay ve basit işler hakkında detaylı bilgiyi internet üzerinde bu konuda faaliyet gösteren web sitelerinden almak olanak halindedir.

İnternet üzerinde bu alanda çalışan uluslararası çalışan ve yerel çalışan çok sayıda kuruluş bulunmaktadır. Çoğu insanın genel olarak hakim oldukları düşüncenin aksine internetten para kazanma yolları nedir sorusuna çok sayıda yasal cevap verilebilmektedir. Yani internetten para kazanmanın yasal olan pek çok yolu bulunmaktadır. Öneli olan bunlar arasından kendine en uygun olanı seçerek işe koyulmaktır. İnternet üzerinde para kazanmak isteyen kişilerin tek dikkat etmeleri gereken konu dolandırıcılardır.

Bir önceki yazımız olan Forex Firmaları başlıklı makalemizde Borsa - Forex - Ekonomi, forex firmaları ve para hakkında bilgiler verilmektedir.


View the original article here

Liberal Ekonomi

Latince’de özgür anlamına gelen liber kelimesinden türeyen liberal, sözlüklerde hürriyet ve serbestlikle ilgisi olan şeklinde tanımlanır. Liberal ekonomi yerine serbest piyasa ekonomisi tabiri de kullanılabilir.

Liberal ekonominin kapsamını daha iyi anlayabilmek için öncelikle liberal sistemi açmakta fayda var. Liberal sistem özgürlüğü birincil politik değer olarak benimser. Hukukun üstünlüğünü merkeze koyan bir devlet modelini geçerli kılmaya çalışır. Düşüncelere serbest dolaşım hakkı tanıyan bu sistemde toplumsal hayat da bireylerin ifade özgürlüğüyle şekillenir.

Liberal ekonomi deyince, akla ilk olarak özel teşebbüsler gelmektedir. Kapitalist üretim ilişkilerine göre işleyen bu ekonomik modelde, bireyler ekonomik girişimlerinde özgür bırakılırlar. Devletin müdahalesine izin vermeyen bu sisteme göre, devlet ekonomiye karışmamalı, vatandaşının güvenliğini ve diğer ihtiyaçlarını karşılayarak sorumluluklarını yerine getirmelidir. Liberal ekonomi üzerine yaptığı önemli araştırmalarla bilinen Adam Smith bu durumu özetler gibi, ekonomik olayların, tıpkı doğada olduğu gibi kendi kendine gelişmesi gerektiğini belirtmiştir.

Batı ülkeleri 19. yüzyıldan itibaren bu sistemle önemli gelişmeler elde etmişlerdir. Sanayi kesimi altın dönemi yaşamıştır. Ancak girişimciler kârlarına kâr ekleyip sermayelerini büyütürken, emekçilerin sayısı da günden güne artış göstermiştir. Bu da toplumda ciddi bir dengesizliğin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Toplumsal sınıflar oluşmuş; sermayeci zengin sınıfa burjuva, belirli bir ücret karşılığında emeğini satarak geçinen sınıfa da geniş anlamda proletarya denmiştir.

Başkalarını ne kadar çok memnun edersen o kadar çok kazanırsın mantığını işleten sistem, insanları sürekli daha çok çalışmaya yöneltmektedir. Liberal ekonominin temel ilkelerini; rekabet, mülkiyet, serbest piyasa ekonomisi, özgür ticaret, ekonomik eşitlik karşıtlığı şeklinde özetleyebiliriz. Liberal ekonomiyi destekleyenler, insanlar arasında ekonomik eşitlik sağlanırsa herkesin elinden gelenin en iyisi yapmasının söz konusu olmayacağını, gelişmenin duracağını savunmaktadırlar.

Bir önceki yazımız olan Digital Borsa başlıklı makalemizde borsa, digital borsa ve dijital borsa hakkında bilgiler verilmektedir.


View the original article here

21 Nisan 2013 Pazar

WOMAN WEİGHT LOSS,WOMAN WEİGHT GAİN

Woman Weight Loss http://bit.ly/khoylI Woman weightlifting

Sorry, I could not read the content fromt this page.

View the original article here

20 Nisan 2013 Cumartesi

Anketi Doldur Parayı Kazan

İnternet üzerinden kolaylıkla yapabileceğiniz kolay bir iştir anket doldurmak. İnternette yapabileceğiniz birçok iş bulunmaktadır. Fakat pek fazla uğraşmak istemiyorsanız, anket doldurarak, oturduğunuz yerden para kazanabilirsiniz. Bu iş için öncelikle güvenebileceğiniz siteler bulmanız gerekmektedir. Gerekli araştırmaları yaptıktan sonra kaydınızı tamamlayarak anket doldurma işine başlayabilirsiniz. Güvenilir anket doldurma siteleriyle çalışarak çok kolay para kazanma mümkündür. Birçok insan bu işi yapabilir. Çok fazla vakit ayıramayanlar olabilir. Bu işte kim ne kadar anket doldurursa ok adar çok kazanmaktadır. Herhangi bir sınırlama ya da süre olmaksızın her zaman bu anketi doldurabilir ve para kazanabilirsiniz.

İnternet üzerinden ve evden kolaylıkla para kazanabileceğiniz tek iş anket doldurmaktır. Kafanızı meşgul eden şeyler olmadan rahatlıkla anket doldurabilirsiniz. Bu işi yaparken ne kadar eğlendiğinizi göreceksiniz. Hem vakitlerinizi boşa harcamayacak hem de ek gelir sağlayarak para kazanabileceksiniz. Anket şirketlerinin, her geçen gün bu işi yapabilecek kişilere ihtiyacı vardır. Bu şirketleri araştırarak bulabilir. Sizde bu şirketlerin birer üyesi olabilirsiniz. Ve birçok şirketle çalışarak daha fazla kazanç elde edebilirsiniz. Anket sitelerinde çok kolay sorular yer almaktadır. Verilen komutları yerine getirerek anketleri çok kolay bir şekilde cevaplandırabilirsiniz.

Üstelik birçok ürün ve marka hakkında bilgi sahibi olur. Yeni çıkan ürünleri takip edebilirsiniz. Bu da size pek çok şey katmaya yarayacaktır. Anket doldurma işi oldukça güvenilir yollarla para kazanabileceğinizin göstergesidir. Bu konuda bilgi almak için bu iş ile yapılan değerlendirme ve yorum yazılarını takip edebilirsiniz. Bir kez denedikten sonra paranızı aldığınızda, para kazanmanın ne kadar kolay olduğunu görecek ve işinizi daha da severek yapacaksınız. Örneğin anket başına; 5- 75$ ödeyen şirketler de bulunmaktadır. Ve bu şekilde daha birçok şirket vardır. Hangilerinin güvenli olup olmadığını bilemezsiniz. Bunu öğrenebilmek için gerekli araştırmayı mutlaka tapmalısınız. Aksi halde harcadığınız zamanın ve emeğin boşa gitmesini kesinlikle istemezsiniz.
Eğer sizde evinizde ya da işyerinizde bilgisayar başında iseniz bu işi rahatlıkla yapabilir ek gelir kazanma şansına sahip olabilirsiniz.


View the original article here

AUTO BLOGGER,AUTO BLOG SAMURAİ,AUTO PİLOT BLOG

Auto Blogger,auto blog,Auto blog samurai http://bit.ly/jBs312

Sorry, I could not read the content fromt this page.

View the original article here

19 Nisan 2013 Cuma

Forex Foreign Exchange

İngilizce Foreign Exchange kelimelerinin kısaltması ile oluşan Forex, kısaca döviz ticaretidir. Burada ticaret, bir para birimini diğerine dönüştürmek yoluyla yapılmaktadır. Spot bir piyasa olan Forex’te ticarete yön verenler ise dünyanın en büyük bankaları ve finans kuruluşlarıdır. Global anlamda bütün para birimlerinin alınıp satılabildiği bu spot piyasa, birçok bankanın verdiği fiyatlarla oluşmuştur.

Forex’te döviz işlemlerinin yanı sıra emtia, hisse senedi, uluslararası borsa endeksleri fiyatları üzerinden alım satım yapılabilmektedir.

Dünyanın en yüksek işlem hacmine sahip bu piyasası, organize piyasalardan farklı olarak genel bir merkeze sahip değildir, bu nedenle de kontrol altında değildir. Hem geniş hem çeşitli yatırımcı portföyü, Forex’in çok yüksek bir likidite hacmiyle çalışmasını sağlamaktadır.

Serbest piyasa ortamı gereği Forex’te herhangi bir finansal veya siyasi yapının fiyatlara müdahalesi söz konusu değildir. Fiyatlar kendiliğinden belirlenmektedir.

Forex piyasasında yer alıp gelir elde etmek istiyorsanız çokça araştırma yapmalı, tüm teknik terimleri ve göstergeleri öğrenmelisiniz. Hareketli ortalamalar, göreceli güç endeksi, bollinger sargıları gibi teknik göstergeleri nasıl kullanacağınızı bilin. Her alanda olduğu gibi Forex piyasasında da bilgili olan kazanıyor. İnternetten okuduklarınızı ve izlediklerinizi yeterli görüp Forex’te işlem yapmaya başlamamanızı tavsiye ederiz. Amaç gelir etmek olduğuna göre bu işi gerçekten anladığınızdan ve yapabileceğinizden emin olun. Zira bilgisiz yatırımcıların, günlük ortalama 3.8 trilyon dolar işlem hacmiyle yürüyen bu büyük piyasada çok da şansı olmuyor.

Forex’te tecrübesi olmayanlar, demo hesap açarak ve online eğitimler alarak sağlıklı bir başlangıç yapabilirler.

Tecrübesiz yatırımcılar demo hesaplar sayesinde öncelikle sanal paralarla yatırım yapıyor ve risksiz bir şekilde piyasayı tanıyorlar. Kendilerine güven kazandıklarında ise gerçek bir hesap açıp profesyonelce yatırım yapmaya başlıyorlar.

Bir önceki yazımız olan Hisse Alım Satımı başlıklı makalemizde borsa, hisse senedi ve hisse senedi alım satımı hakkında bilgiler verilmektedir.


View the original article here

18 Nisan 2013 Perşembe

SERTLEŞME SORUNUM VAR.NE YAPABİLİRİM?

Penis Büyütme Teknikleri http://kisalink.tk/fmh
Ereksiyonu nasıl arttırabilirim http://kisalink.tk/n3s Yazıları


View the original article here

DİKKAT! Altın fiyatları daha da düşecek!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altının gram fiyatının 85-87 TL seviyesini görebileceğini söyledi.

Altın fiyatlarındaki beklentilere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldırımtürk, Altın fiyatlarında en az Mayıs ayı sonuna kadar aşağı yönlü dalgalı düşüşün sürmesi beklentisi var dedi.

HİNDİSTAN İTHALATA SINIR GETİRDİ

Bu beklentileri Çin'deki emtia fiyatlarında daralma ve doların güçlenme bağlayan Yıldırımtürk, ayrıca Avrupa'da İtalya ve İspanya'daki tahvil satışında faizin yüksek olmasının altında satış işlemini getirdiğini kaydetti. Diğer taraftan Hindistan'ın da altın ithalatını sınırlamak için vergiler getirdiğine işaret eden Yıldırımtürk, Oradaki altın talebinde de düşüş söz konusu dedi.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

PETROL FİYATI DA DÜŞÜŞTE

Bir diğer etken olarak petrol fiyatlarını gösteren Mehmet Ali Yıldırımtürk, Petrol varil fiyatının 118 dolardan 110 dolara gerilemesi bekleniyor. Çünkü ısınmaya yönelik enerji talebinde kış mevsiminin bitmesiyle birlikte bir azalma var. Bu da petrolün aşağı yönlü gerilemesinde etkili oluyor diye konuştu.

ALTININ ONSU 1,530 DOLAR SEVİYESİNE GERİLEYEBİLİR

Yıldırımtürk, bu yıl Haziran ayında ise kontrat işlemleri olduğunu, bunun da alım ağırlıklı olmasının beklendiğini, bu durumun da altın fiyatlarını Haziran'dan itibaren yukarı yönlü dalgalandırabileceğini söyledi. Ancak altın fiyatlarının Mayıs ayına kadar 85-87 TL civarına gerileyebileceğini belirten Yıldırımtürk, Altının uluslararası piyasalarda Haziran ayına kadar 1.530 dolar seviyeleri görülebilir. Buna bağlı olarak içeride dolar 1,7750-1,8000 TL arasında kalabilir. Böylelikle içeride altın fiyatları 85-87 TL civarına gerileyebilir dedi.


View the original article here

17 Nisan 2013 Çarşamba

Yıldız`dan iki iyi haber

Elektriğe zam yapılıp yapılmayacağıyla ilgili Enerji Bakanı Taner Yıldız net konuştu. Yıldız, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında elektriğe zam yapılmayacağını kaydetti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, katıldığı bir televizyon programında "Nisan - Mayıs ve Haziran aylarında elektrik zamlanmayacak. Temennimiz fiyat düzenlemesi yapma ihtiyacının hissedilmemesi. Doğalgaz için ise Nisan ayının sonunu bekleyeceğiz" dedi.

Yıldız, elektrik dağıtım özelleştirmelerinde devirlerin Haziran sonuna kadar gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti.

ÖZRÜN GEREKÇESİ ENERJİ PROJELERİ DEĞİL

Enerji Bakanı, İsrail'le enerji projeleri konusunda şöyle konuştu: "Mavi Marmara'dan sonra enerjiyle alakalı hiçbir görüşme yapmadık. Bu özrün gerekçesi hiçbir zaman enerji projeleri olmadı. Süreci izliyoruz. Türkiye'yle beraber projelerin uygulanabilir olduğunun farkındayız. Karşılıklı çıkarların oluştuğu bir yerde ülkemize herhangi bir yarar gelecek projede karşımızdakini istismar etmeyiz. İsrail'le alakalı özrün gerekçesi hiçbir zaman enerji projeleri olmadı."


View the original article here

16 Nisan 2013 Salı

`Dolar`da yön neresi?

Copyright © 2013 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

255 2 83.66.129.70 04.04.2013 21:27:22 79

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Hisse senedi verileri 15 dakika, Tahvil-Bono-Repo özet verileri 15 dakika gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

İMKB isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

İMKB ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen İMKB'ye ait olup, tekrar yayınlanamaz.


View the original article here

15 Nisan 2013 Pazartesi

Beklenen kararlar açıklandı!

Uluslararası piyasaların dikkatle takip ettiği İngiltere Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası kararlarını açıkladı.

İngiltere faizi sabit tuttu

İngiltere Merkez Bankası(BOE), faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi.

İngiltere Merkez Bankası(BOE) Komite toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, faiz oranları yüzde 0.50 olarak bırakıldı. Piyasalarda da BOE'nin faiz oranlarında bir değişikliğe gitmeyeceği beklentisi bulunuyordu.

BOE, Varlık Alım Programını da piyasa beklentisi doğrultusunda değiştirmeyerek, 375 milyar sterlin olarak bıraktı.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

İngiltere Merkez Bankası, küresel ekonomik kriz sırasında ekonomiyi resesyondan çıkarmayı desteklemek amacıyla Mart 2009'da yüzde 0,5'e indirdiği gösterge faiz oranını o tarihten bu yana değiştirmedi.

DÖVİZ KURLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Avrupa Merkez Bankası faiz değiştirmedi

Avrupa Merkez Bankası politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0.75'te bıraktı.

Avrupa Merkez Bankası, bugünkü toplantısında, politika faizini değiştirmeyerek rekor düşük seviye olan yüzde 0.75'te bıraktı.


View the original article here

FED QE 3`ün bitiş tarihini açıklayabilir

Federal Reserve Bank of Atlanta Dennis P. Lockhart varlık alımlarının yazın azaltılmasını dışladığını belirtirken FED'in, 3'ncü parasal genişlemenin bitiş tarihini açıklayabileceğini belirtti.

Federal Reserve Bank of Atlanta Dennis P. Lockhart  varlık alımlarının bu yaz azaltılmasını tamamen dışlamıyorum dedi.

Lockhart değerlendirmesinde işsizlik oranının yüzde 7'ye gerilediğini görmek istediğini belirtirken, parasal genişlemenin istenmeyen sonuçları olabileceğini belirtti.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Parasal genişlemenin enflasyon, büyüyen bilançolar gibi istenmeyen sonuçlarından endişe ettiğini vurgulayan Lockhart,  parasal genişleme konusunda 3 veya 4 seçenek olabileceğini, FED'in, 3'ncü parasal genişlemenin bitiş tarihini açıklayabileceğini belirtti.

Lochart Ekonomide toparlanmanın somut kanıtlarının görüymesi için birkaç aya daha ihtiyaç var dedi.


View the original article here

BoJ`un kararı çok cesur!

Japonya Ekonomi Bakanı Akira Amari, BoJ'un politika adımlarını değerlendireceğiz dedi.

Amari bankanın kararı parasal gevşeme kararları çok cesur olarak nitelerken BoJ'un parasal gevşeme kararları beklentilerin çoğunu aştığına dikat çekti.

BoJ'un, fiyat hedefini başarmaya doğru adımlar attığını belirten Bakan, BoJ attığı adımlar sonrasında kur hareketleri konusunda yorum yapmayacağım dedi.

Hükümetin, mali yeniden inşaa çabalarına devam edeceğini kaydeden Amari, BoJ'un attığı adımlar sonrasında kur hareketleri konusunda yorum yapmayacağını açıkladı


View the original article here

14 Nisan 2013 Pazar

Türkiye`ye DEV yatırım

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Energy Allied firması ile görüşmelerde son aşamaya gelindiğini, teşvik kapsamında Türkiye'ye gelecek olan Amerikan firmasının 3 milyar dolarlık yatırım planladığını belirtti.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ABD'deki temaslarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin ABD'ye olan ihracatını artırmanın yollarını bulmak gerektiğine işaret eden Çağlayan, ''Asya, Pasifik ve ABD'de lojistik merkezleri oluşturmak istiyoruz. Şikayet kolaycılık olur. Netice'de bu ülke 2.3 milyar dolar ithalat yapan bir ülke'' dedi.

DÖVİZ KURLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Türkiye'de yatırım yapmaya hazırlanan bir şirketle son aşamaya gelindiği gazetecilerle paylaşan Çağlayan, enerji ve petro–kimya alanında Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen Energy Allied'la görüşmelerde son aşamaya gelindiğini, teşvik kapsamında Türkiye'ye gelecek olan Amerikan firmasının 3 milyar dolarlık yatırım planladığını belirtti.

Kömür, amonyum, üre ve sülfirik asit üretmek için Türkiye'de tesis kurmayı planlayan Energy Allied'ın aynı zamanda dizelin alternatifi bir yakıt üretme konusunda da iddialı olduğuna dikkati çeken Çağlayan, böyle bir durumda Türkiye'nin yüzde 70'in üzerinde dışa bağımlı olduğu bir alanda iç üretime sahip olacağını ve bu üretimin ham maddesi olarak Türkiye'nin kendi kömürünün kullanılacağını anlattı.

Çağlayan, ithalatı azaltıp, ihracatı artıracak bu tarz yatırımları stratejik yatırımlar olarak gördüklerini, Mısır asıllı olan ve dedeleri Türk olan Mike Nasser'ın başında olduğu Energy Allied'in projesinin isminin ''Kömürden Gaza Dönüşüm'' olduğunu belirterek, birkaç yılda tamamlanması planlanan yatırımın, Türkiye'nin yıllık ithalatını 1.5 milyar dolar azaltacağını, 4 bin kişiye istihdam sağlayacağını bildirdi.

YATIRIMLAR ÇİN'DEN TÜRKİYE'YE KAYIYOR

Maliyetlerin yükselmesiyle Çin'de konuşlanmış birçok firmanın yönünü Türkiye'ye çevirdiğini de aktaran Çağlayan, ''Yatırımlarda Çin'den Türkiye'ye ciddi bir kayma olmaya başladı. Çin'de şu an işçilik ücretleri 450 dolar civarında, bizde ise 400 dolar civarında. Çin'deki iş gücü maliyetleri bizim 6. bölgeden çok daha fazla'' dedi.

Filistin asıllı bir Amerikalı'nın sahibi olduğu firmanın da Kayserili bir Türk firması ile ortaklık anlaşması imzaladığını ve Türkiye'ye büyük bir yatırım yapma kararı aldığını anımsatan Çağlayan, 1 milyar dolardan fazla cirosu olan bu firmanın yatırımını Çin'den Türkiye'ye transfer edenlerden biri olduğunu söyledi.


View the original article here

13 Nisan 2013 Cumartesi

Müjde Bakan`dan geldi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, hurda teşvikine ilişkin, ”İçişleri Bakanlığımız ve Ulaştırma Bakanlığımız ile binek araçlar için yeni bir çalışma yürütüyoruz” dedi.

Ergün, NTV’de katıldığı bir programda, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

”Babayiğit” kavramının artık Türkiye’de herkesin kullandığı bir söze dönüştüğüne dikkati çeken Ergün, şu değerlendirmede bulundu: ”Şimdi bakıyoruz otomotiv sektöründe, sektörün babaları var. Ama bu sektörün babaları, markalaşma konusunda bizim düşündüğümüz kadar yiğit çıkmadılar. Babalar var, yiğit değiller. Yiğitler var biz yapalım bu işi falan diye. Fakat onlarda da yapacak güç yok. Yani onlarda baba değiller.

Ya yiğitlerimizden birisi baba olacak ya da babalardan birisi yiğitlik yapacak ki bu iş olsun. Hani eskiden olduğu gibi devletin babalığında biz yiğitlik yapalım şeklinde yürümez bu. Devlet teşvik ediyor, devlet yönlendiriyor, hedef gösteriyor bu istikamette gelişecek hadiseler.” ”Başlangıçta planlanan tarihlere uygun bir ilerleme yok mu? Bunun için mi sektörle ilgili böyle bir değerlendirmeniz var.Bunu bir çağrı olarak mı algılamak lazım gecikmemek adına?” şeklindeki soruya Ergün, Yok ara sıra bu çağrıyı tekrarlamakta fayda var. Tabi sektöre de dünyadaki gelişmeleri takip etmeyin, boş verin gözünü karartın gitsin de demiyoruz. Otomotiv sektöründe yeni yatırım kararları da, kapasite artırım kararları da var. Türkiye’de otomotiv sektörü gelişmeye devam ediyor. Bu gelişmeler çerçevesinde diyoruz ki bunu da ihmal etmeyin bu konuda ki çalışmaları da hızlandırın cevabını verdi.

20 yaş üzeri araçlar trafikten çekilecek

Hurda araçlarla ilgili düzenlemeler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Ergün, ağır taşıtlarla ilgili bir düzenleme yapıldığını ve bir destek modeli geliştirildiğini hatırlattı.

Kamyonlar, otobüsler gibi işte belirli bir yaşın üzerindeki araçlara hurda bedeli ödenerek bu araçların trafikten çekildiğini ifade eden Ergün, şunları kaydetti: Borçları iptal edildi ve silindi. Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve benzeri varsa borçları geçmişten kalan onlarda terkin edildi. Bu mesele artık trafik meselesi olmaktan çıktı. Şimdi yeni bir çalışmayı İçişleri Bakanlığımız, Ulaştırma Bakanlığımız ile binek araçlar için yapalım dedik. Yani 20 yaşının üzerindeki binek araçlar gerçekten trafikte bazen ağır sorunlar oluşturmayı başladılar.

Bunu trafikte giderken bizde görüyoruz. O araçların manevra kabiliyeti, hızları, çevreye etkileri ve trafiğe olan etkileri çok farklı. Şimdi bir çalışma yürütüyoruz henüz ayrıntıları ortaya çıkmış değil. Ama o çalışmayı da kısa zamanda inşallah tamamlarız ve onunda ayrıntılarını sizlerle paylaşma imkanımız olur. Çünkü artık o gün geldi. Türkiye’nin 20 yaşının üzerindeki araçları yavaş yavaş bir yolunu bulup uygun bir formülle trafikten çekersek, vatandaşlarımıza daha yeni, çevreci araçlar alabilecek imkanlar sunabilirsek, sektöre çok büyük bir katkı sağlamış oluruz.”

Enflasyon, ikinci ve üçüncü çeyrekte faklı olacaktır

Mart ayı enfasyon rakamlarını da değerlendiren Ergün, çeyrek değerlendirmelerin son derece önemli olduğunu ancak yılın tamamındaki hedeflerin tutturulup tutturulmayacağına bakmak gerektiğine işaret etti.

Ergün, 2013 yılında yüzde 6’nın altında bir enflasyon hedeflerinin olduğunu hatırlatarak, yaz aylarına doğru geldikçe bu rakamların daha da değişeceğini, ikinci, üçüncü çeyrek rakamlarının biraz daha farklı tabloları ortaya koyacağını söyledi.

Bu yılın ilk çeyreğinde işlenmemiş gıda fiyatlarındaki artışların enflasyon üzerindeki etkisinin biraz fazla olabileceğine değinen Ergün, ”Ama şunu rahatça söyleyebiliyoruz ki; Türkiye ekonomisindeki artık ekonominin makro dengelerini olumsuz etkileyebilecek gelişmeler kontrol altındadır” dedi.

Merkez Bankası’nın ağırlıklı görevlerinden birisinin fiyat istikrarını sağlamak olduğunu ifade eden Ergün, şunları aktardı: ”Bu diğer hedeflerimizle de çelişmemesi lazım. Başka hedeflerinizi daha ön plana tutar, birtakım gevşemeler de kontrollü bir şekilde olabilir. Dolayısıyla, mesela büyüme hedeflerimiz açısından biraz daha farklı bir istikamete gidersek bazen bütçe açıklarında veya enflasyon hedeflerinde kontrollü bir gevşeme gündeme gelebilir. Ama önemli olan kontrollü olmasıdır. Bütün bu gelişmeler, kontrol altındaki gelişmelerdir.

Çünkü, enflasyonla mücadele etmediğimiz zamanları gördük. Nasıl ekonominin bütününde çok olumsuz etkiler meydana getirebiliyor, çok yıkıcı etkiler meydana getirebiliyor. Onun için çeyreklerdeki bu değerlendirmeler son derece önemli. İkinci çeyrek, üçüncü çeyrek değerlendirmeleri kuşkusuz çok daha farklı olacaktır. Yolumuza düşündüğümüz hedeflere yakın, kontrol altında bir enflasyon noktasında devam edeceğiz.”


View the original article here

Trafik sigortasına inanılmaz zam

300 liralık trafik sigortasının primi, 1200 lira olur mu? Haftalardır zorunlu trafik sigortalarındaki prim artışını yazıyorum.

Noyan DOĞAN / HÜRRİYET

Neye dayanarak... Okuyuculardan gelen yüzlerce şikayete dayanarak. Kimileri, trafik sigortasına ödedikleri 200 lira primin, 700 liraya çıkarıldığından dert yanıyor; kimileri ise, daha yüksek fiyat artışları ile karşılaştıklarını söylüyor. Sigorta şirketlerine soruyorum... ‘Yok öyle bir şey, bu kadar yüksek fiyat artışı yapılmıyor, yapılmışsa da mutlaka büyük bir hasar olmuştur’ diyorlar.

Haliyle, başına gelmedi mi, birebir tanık olmadın mı ister istemez tereddütte kalıyorsun... ‘Acaba’ diyorsun. Henüz başıma gelmedi ama birebir tanık oldum.

BANKA KREDİLERİNİ KARŞILAŞTIRMAK İÇİN TIKLAYIN...

Anlatayım...

Hem gazetede hem de televizyon programlarında yardımcılığımı Aytaç Nallar yapar. Uzun yıllardır benimle birlikte olduğundan, sigorta konularına da aşinadır. Geçen Çarşamba... Aytaç, gazeteye geldiğinde baktım, suratı asık... Kızgın bir halde, “Aylardır konuşuyoruz ama bu kadar olacağını hiç tahmin etmemiştim, pes yani” dedi. Olayın özeti, şöyle:

Geçen sene eşiyle birlikte küçük bir araç alıyorlar. Alırken otomobil bayi, trafik sigortasını da yapıyor. Ödedikleri prim, 300 lira... 5-6 ay sonra, küçük bir kazaya karışıyorlar. Daha doğrusu, bir aracın tamponuna dokunduruyorlar. Artık ne kadar, kaza denirse... Hasar, trafik sigortasından karşılanıyor.

Sigorta şirketinin ödediği rakam, 150 lira. Aradan bir yıl geçiyor... Geçen hafta trafik sigortasının yenilemesi geliyor. Sigorta şirketini arıyorlar, poliçeyi yenilesinler diye... Bir prim istiyorlar ki, küçük dilinizi yutarsınız... Bin 199 lira... Yanlış okumadınız... Bir sene önce yapılan trafik sigortasına, 150 liralık hasar oldu diye istenen prim, bin 199 lira.

YÜZDE 500 ZAM NEREDE GÖRÜLMÜŞ?


View the original article here

12 Nisan 2013 Cuma

Goldaş İMKB`den çıkarıldı

İflas eden Goldaş'ın hisse senetleri borsa pazarlarından çıkarıldı 

Mahkeme kararıyla iflas eden Goldaş artık borsada işlem görmeyecek.

İMKB yönetimi konuyla ilgili KAP'a şu açıklamayı yaptı:

Borsa Yönetim Kurulu'nun 02.04.2013 tarihli toplantısında; Goldaş Kuyumculuk Sanayi İthalat İhracat A.Ş. (Şirket) nin 02.04.2013 tarihli özel durum açıklaması ile, Bakırköy 6. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 02/04/2013 tarihinde yapılan duruşmasında Şirketin iflasına karar verildiğini bildirmesi üzerine, Şirket paylarının Kotasyon Yönetmeliği'nin 24. Maddesinin (f) bendi ve 27. Maddesi kapsamında sürekli olarak işlem görmekten men edilmesine ve Borsa Pazarlarından çıkarılmasına karar verilmiştir.


View the original article here

İMKB'nin yeni endeks kısaltması `BIST` oldu

İMKB’nin yeni endeks kısaltması ”BIST” oldu

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın (İMKB), unvanının Borsa İstanbul AŞ olarak değişmesi nedeniyle, hali hazırda hesaplanmakta olan Pay Piyasası ve Borçlanma Araçları Piyasası endekslerinin adlarında yer alan ”İMKB” kısaltması yarından itibaren ”BIST” olarak değiştirilecek.

Borsa İstanbul AŞ’den yapılan açıklamaya göre, Borsa’nın endeks kısaltmaları ”BIST” olarak belirlendi.

Borsa İstanbul adından esinlenilerek oluşturulan ”BIST” kısaltması, uluslararası marka olduğu dikkate alınarak yurt dışı kullanımlarında herhangi bir soruna yol açmaması ve uluslararası konvansiyona uygunluğun sağlanması için, yazılı formda ”İ” harfinin noktası olmaksızın kullanılacak.

Böylece kısaltma yazılı dilde ’BIST’ görünecek ancak ”BİST” okunacak. Değişiklikle, örnek olarak İMKB 100 Endeksi, artık ”BIST 100” adıyla kullanılacak.


View the original article here

11 Nisan 2013 Perşembe

Draghi: Riskler sürüyor!

Faiz karası sonrasında toplantı düzenleyen ECB Başkanı Draghi yılın ilk yarısı için büyüme üzerinde aşağı yönlü risklerin devam ettiğini yılın ikinici yarısında toparlanma görülebileceğini dile getirdi.

Faiz kararı sonrasında açıklamaya yaşan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi  enflasyon beklentisini sıkı bir şekilde çıplandığını belirtti. Zayıf ekonomik hareketleri bu yılda sıçradığını kaydeden Başkan yılın ikinci yarısında yönün yukarı dönebileceğini dile getirdi.

İlerleyen haftalarda piyasaları yakında takip edeceklerini belirten Draghi hükümetlerin reform hareketlerini özellikle de bankacılık kısmı ile gerekli hareketleri yapmalarını beklediklerini söyledi. Politikaların ihtiyaç duyulduğu sürece devam edeceğini belirtti. Para politikasında genişlemeci duruşun devam edeceğini kaydeden ECB Başkanı ilerleyen dönemde ihracat büyümesinin küresel büyümeden destek göreceğini belirtti.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Euro Bölgesinin ekonomik faaliyetlerinde kademeli toparlanman yılın ikinci yarsında başlayacağını belirten Draghi, aşağı yönlü riskler içinde yerel talebin azalması ve yapısal reformların beklendiği kadar hızlı hayata geçirilmemesi olabileceğini kaydetti.

Orta vadede fiyat gelişiminin kontrol altında olacağını kaydeden Draghi fiyat istikrarı hedefi ile orta ve uzun vadede paralel ilerlediğini dile getirdi.

Devam eden parasal genişlemenin baskı altında olduğunu açıklayan Draghi,  geniş bağlamda kredi talbinin düşük olması devam eden finansal ve finans dışı sektörlerdeki süreci ortaya koyduğunu belritti. Pek çok Euro Bölgesi ülkesinde KOBİ’lerin etkilendiğini söyleyen Draghi bankaların gücünün arttırılmasının çok önemli olduğunu belirtti. Draghi, bastırılmış kredi dinamikleri yüksek kredi riskini ve bilanço ayarlamalarını yansıtıyor dedi.

Geçtiğimiz yazdan bu yana bankaların fonlama şartlarında kayda değer bir ilerleme olduğunu altını çizdi. ECB Başkanı finansal piyasalardaki iyileşmenin reel ekonomiye aktarımı için bankaların esnekliğinin artırılmasının esas olduğuna dikkat çekti.

Faiz kararı sonrasında yaptığı açıklamalarda Draghi, hükümetlerin reformlara devam etmesi gerektiğini daha fazla yapısal reform olması gerektiğini belirtti.

Üretim ve istihdam piyasası reformları büyüme potansiyelinin artırılması için zaruri olduğunu savunan Draghi, ücret reformları, ülkelerin rekabet güçlerini geri kazanmalarına yardım edeceğini dile getirdi.

Draghi, ücret belirlemeler daha esnek hale gelmeli dedi.

Faizi geniş kapsamlı görüştüklerini aktaran Draghi, faizlerin değiştirilmemesi kararı konsensüs ile alındığını açıkladı.

Soru cevap kısmına geçildiğinide ECB'ni varlık alımlarının zor olduğunu belirten Draghi, kurumsal yapının başkalarından farklı olduğunu belirtti.

Atılabilecek adımlar üzerinde çalışmaya devam ettiklerini kaydeden ECB Başkanı, deneyimlerimiz KOBİlere kredilerin derin şekilde değerlendirilmesi gerektiğini gösteriyor dedi.


View the original article here

Borfin`den yeni eğitim!

Borfin eğitimleri artık sertifikalı. Borfin ve Bilgi Üniversitesi işbirliği ile finansal okur yazarlığın geliştirilmesi için “Sermaye Piyasası Yatırım Araçları Analiz Yöntemleri Eğitim Programı” düzenleniyor.

Yatırım araçlarının ve analiz yöntemlerinin anlatıldığı bu eğitim programı, finansal okur yazarlığını geliştirmek isteyen herkese hitap ediyor. Eğitim programını alanlar, uygulamalarla teorinin desteklendiği bir eğitim platformu ile karşılaşacak ve Türkiye’de ilk defa sermaye piyasaları üzerine 10 farklı uygulamalı eğitimi bir arada almış olacak. Eğitim, uzaktan erişimle (videolu eğitimlerle) yapılıyor.

Katılımcılar dört farklı uzman analiz paketini eğitim boyunca ücretsiz olarak kullanabilecek: Active Charts Pro, Fastweb Mali Analiz Programı, Stockeys Mali Analiz Platformu ve Matriks Veri Terminal (Yüzeysel) Programı, eğitmenler tarafından uygulamalı örneklerin yapıldığı analiz paketleri olacak. Eğitim süresi 128 saat olup, üç ayda tamamlanıyor. Bu eğitim programı ile katılımcılar, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Türkiye’de ilk defa uygulanan bir eğitim programının sertifikasını alacak. Sermaye piyasalarında kariyer yapmak isteyenler, profesyonellerin bakış açısını ve analiz araçlarını kullanarak hedeflerine daha hızlı ulaşmak isteyenler, bu eğitim programına katılıyor.

Katılımcıların en önemli kazanımı ise eğitim programı tamamlandığında, kendi analizlerinizi yapabilme yeteneğini kazanmaları olacak. Sektörün önde gelen profesyonellerinin yer aldığı eğitim programında; Yrd.Doç.Dr.Yaşar ERDİNÇ, Ateşan AYBARS, Ahmet MERGEN, Dr. Hünkar İVGEN, Fuat AKMAN, Cahit YILMAZ, N.Nuri SEVGEN, Kutalmış KESKİN öne çıkan eğitmenler arasında yer alıyor.

EĞİTİM PROGRAMI

1-Menkul Kıymetler ve Diğer Sermaye Piyasası Yatırım Araçları Temel Düzey Eğitimi
2-Sabit Getirili Menkul Kıymetler ve Özel Sektör Tahvilleri Eğitimi
3-Temel Analiz Eğitimi
4-Teknik Analizin Temel Yöntemleri Eğitimi
5-Teknik Analiz Eğitimi- Mum Grafiklerle Teknik Analiz
6-Analiz Yöntemleri Eğitimi
7-VOB Temel Düzey Eğitimi
8-Vadeli Piyasalar Eğitimi
9-Opsiyon Piyasaları, Varantlar Eğitimi ve Hisse senedi Temel Düzey Opsiyon Eğitimi,
10-Yatırımcı Psikolojisi Eğitimi
Eğitim detayları 0 212 311 72 20, 0212 311 6464, 0212 311 6375 numaralı telefonlardan ve bilgiegitim@bilgi.edu.tr adresinden alınabilir.


View the original article here

10 Nisan 2013 Çarşamba

Borsa İstanbul resmen kuruldu

Hazineden yapılan açıklamada Borsa İstanbul'un Esas Sözleşmesi'nin tescil edildiği ve şirketin kuruluş sermayesinin 423.234.000 TL olduğu bildirildi.

Açıklama şöyle:

Yeni Sermaye Piyasası Kanunu (Kanun) 30.12.2012 tarih ve 28513 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanun uyarınca, “Borsa İstanbul Anonim Şirketi” unvanıyla bir anonim şirket kurulmuştur.

Kanunda, esas sözleşmenin ticaret siciline tescil edilmesiyle, Borsa İstanbul A.Ş.’nin, borsaların ve piyasa işleticilerinin kuruluşuna ve faaliyetine ilişkin izni almış sayılacağı ifade edilmiştir. Bu çerçevede, Kurul tarafından hazırlanan ve Başbakan Yardımcısı Sn. Ali Babacan tarafından onaylanan Borsa İstanbul A.Ş. Esas Sözleşmesi 03.04.2013 tarihinde tescil edilmiştir. Tescil ile birlikte İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın ve İstanbul Altın Borsası’nın tüzel kişilikleri sona ermiştir. Söz konusu esas sözleşmeye göre Borsa İstanbul’un kuruluş sermayesi 423.234.000 (Dört yüz yirmi üç milyon iki yüz otuz dört bin) Türk Lirası olmuştur.

Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak M. İbrahim TURHAN, Yönetim Kurulu üyeleri olarak ise Osman AKYÜZ, Mustafa BÜYÜKABACI, Seyit Ahmet IŞKIN, Hüseyin KELEZOĞLU, Işınsu KESTELLİ, Kamil ATTİLA KÖKSAL, Talat ULUSSEVER ve Melikşah UTKU belirlenmiştir.

İstanbul’un uluslararası bir finans merkezi olmasında kilit bir rol oynayacak Borsa İstanbul ülkemize hayırlı olsun.


View the original article here

9 Nisan 2013 Salı

Son Aracı Kurum Tavsiyeleri 1-5 Nisan

4 Nisan Perşembe


Ekspres yatırım, Migros için tavsiyesini ‘endeksin üzerinde getiri’ olarak korudu, fiyat hedefi 30.60 TL


Ekspres yatırım, çelebi hava için tavsiyesini ‘endeksin üzerinde getiri’ olarak korudu, fiyat hedefi 28.20 TL


2 Nisan Salı


Turkish Yatırım, AYGAZ, PETKM, SAHOL, SISE, TRGYO, TTKOM, VAKBN, SASA, TAVHL, TKNSA, TRKCM ve ULKER’i haftalık portföyüne ekledi.


Turkish Yatırım, ARCLK, ENKAI, KCHOL, TCELL, TOASO, TUPRS, YKBNK, CCOLA, KRDMD, OTKAR, EREGL ve TRCAS’ı haftalık portföyünden çıkardı.


Eti yatırım, aygaz, koç holding ve sabancı holding’i aylık portföyünden çıkardı.


Eti yatırım, gübre fabrikaları, halkbank ve turkcell’i aylık portföyüne ekledi.


Eti yatırım, yapı kredi bankası hedef fiyatını 5.48 TL’den 5.58 TL’ye yükseltti.


Eti yatırım, yapı kredi bankası için tavsiyesini ‘biriktir’den ‘azalt’a revize etti.


Eti yatırım, vakıfbank hedef fiyatını 5.22 TL’den 5.44 TL’ye yükseltirken, ‘azalt’ tavsiyesini korudu.


Eti yatırım, iş bankası için hedef fiyatını 7.31 TL’den 7.30 TL’ye indirdi.


Eti yatırım, iş bankası için tavsiyesini ‘biriktir’den ‘tut’a revize etti.


Eti yatırım, halkbank için hedef fiyatını 21.60TL’den 21.99TL’ye yükseltti.


Eti yatırım, halkbank için ‘al’ olan tavsiyesini ‘biriktir’e revize etti.


Eti yatırım, garanti bankası için hedef fiyatını 9.77TL’den 9.93TL’ye yükseltti.


Eti yatırım, garanti bankası için tavsiyesini ‘biriktir’den ‘tut’a revize etti.


Eti yatırım, akbank hedef fiyatını 9.67TL’den 9.72TL’ye yükseltti.


Eti yatırım, akbank için tavsiyesini ‘biriktir’den ‘tut’a revize etti.


İş yatırım, banvit için 5.52 TL hedef fiyat ile ‘al’ tavsiyesi vermeyi sürdürdü.


Ekspres yatırım, banvit için tavsiyesini ‘endeksin üzerinde getiri’ olarak korudu, fiyat hedefi 5.20 TL.


1 Nisan Pazartesi


ECILC – A Yatırım Eczacı İlacı öneri listesine aldı. Hedef fiyatı 2,8, yükseliş potansiyeli %9.


HALKB – A Yatırım Halkbank’ı öneri listesine aldı. Hedef fiyatı 22,0, yükseliş potansiyeli %13.


KOZAL – A Yatırım Koza Altın’ı öneri listesine aldı. Hedef fiyatı 55,0, yükseliş potansiyeli %31.


KRDMD – A Yatırım Karabük Demir Çeliği öneri listesine aldı. Hedef fiyatı 1,85, yükseliş potansiyeli %11.


MGROS – A Yatırım Migros’u öneri listesine aldı. Hedef fiyatı 25,0, yükseliş potansiyeli %10.


SASA – A Yatırım Sasa’yı öneri listesine aldı. Hedef fiyatı 1,68, yükseliş potansiyeli %41.


SISE – A Yatırım Şişe Cam’ı öneri listesine aldı. Hedef fiyatı 4,2, yükseliş potansiyeli %34.


TCELL – A Yatırım Turkcell’i öneri listesine aldı. Hedef fiyatı 14,5, yükseliş potansiyeli %19.


THYAO – A Yatırım THY’nı öneri listesine aldı. Hedef fiyatı 7,6, yükseliş potansiyeli %2.


YKBNK – A Yatırım YKB’nı öneri listesine aldı. Hedef fiyatı 6,2, yükseliş potansiyeli %9.


 

8 Nisan 2013 Pazartesi

2 Nisan Sabah Raporu

Yine yataya yakın bir açılış izlenebilir. Ardından Avrupa borsaları ve ABD vadeli kontratlarına göre seyir izlenebilir.


AKFEN: Akfenhes Yatırımları ve Enerji Üretim A.Ş.’nin bağlı ortaklığı PAK Enerji Üretimi San. Tic. A.Ş.’nin 8,9 MW kurulu güç kapasitesine sahip Kavakçalı HES Projesi üretime başladı.


AKSGY: Şirket, 2012 yılı 12 aylık döneminde net 44.195.111 TL kar açıkladı.


BANVT: Şirket, 2012 yılı 12 aylık döneminde net 8.743.584 TL kar açıkladı.


CCOLA: Şirket Yönetim Kurulu, hisse başına net nakit 0,2678 TL temettünün 29.05.2013 tarihinde dağıtılmasını Genel Kurul’a sunacak.


FENIS: Şirket, sermayesini iç kaynaklardan olmak üzere 5.030.000 TL artırarak (%11,05 oranında – 50.540.000 TL’ye yükseltme kararı aldı.


PARSN: Şirket, 2012 yılı 12 aylık döneminde net 8.748.831 TL kar açıkladı.


TEKTU: Alacatı’da 5 yıldızlı otel inşaatı kapsamında tamamlanıp işletmeye açılan günübirlik tesisleri 1 Mayıs – 1 Ekim sezonu için Mask Giyim Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’ne kiralandı.


THYAO: Şirket Yönetim Kurulu, Wells Fargo Bank Northwest National Association firmasından 4 adet A320-200 uçağının 6 yıllığına kiralanmasına karar verdi.


10:15 – İspanya: Mart ayı imalat sektörü PMI
10:43 – İtalya: Mart ayı imalat sektörü PMI
10:48 – Fransa: Mart ayı imalat sektörü PMI
10:53 – Almanya: Mart ayı imalat sektörü PMI
11:30 – İngiltere: Mart ayı imalat sektörü PMI
17:00 – ABD: Şubat ayı fabrika siparişleri. Beklenti: 2,9%, Önceki: -2,0%


 


 

4 Nisan Kapanış Raporu

Binde 5 düşüşle açılan İMKB gün boyu süren atış baskısı dün olduğu gibi kapanışa doğru arttı ve kapanışta %1.9 düşüş gerçekleşti.


Teknik olarak  endeks orta vadeli trendine doğru hareketlenirken bugün hareketli ortalaması altına geriledi.

Günün Özeti

Seans İstatistiği

Seans bazında İMKB-100 analizi


 

Yatırımcıları Mutlu Eden Düşüş

Şimdi hisse senedi alım-satım işlemlerinizi on binde 9’a kadar düşen komisyon oranlarıyla Yapı Kredi İnternet Şubesi ve mobil işlem kanalı BorsaCepte’den yapın, karlı çıkın!


Üstelik işlem yapanlar arasından yapılacak çekilişle, üç çifte Amerika, Güney Afrika ya da Avrupa seyahati hediye!


Detaylı bilgi için tıklayınız…



Yapı Kredi internet bankacılığı ve mobil işlem kanalı BorsaCepte’den gerçekleştireceğiniz hisse senedi işlemlerinizi avantajlı komisyon oranlarıyla gerçekleştirebilirsiniz. İşlem hacminiz arttıkça azalan komisyon oranıyla; daha çok işlem yapıp daha az komisyon ödeyebilirsiniz. Üstelik, 15 Mart-15 Mayıs 2013 tarihleri arasında Yapı Kredi İnternet Bankacılığı ve BorsaCepte’den yapacağınız hisse senedi işlemlerinden, yurt dışı seyahat ödülü kazanabilirsiniz.


 

7 Nisan 2013 Pazar

2 Nisan Kapanış Raporu

İMKB güne yatay başladı, gün içerisinde düşüp yükselse de yine dünkü kapanış seviyesinde bitirdi.

Günün Özeti

Seans İstatistiği

Seanslık bazda İMKB-100 analizi


 


 

6 Nisan 2013 Cumartesi

Global Banking Ödülleri Verildi

Dünyanın önde gelen ekonomi yayınlarından Global Banking and Finance Review 2013 yılı ödüllerini verdi.


200 den fazla ülkede iş ve finans piyasaları ile ilgili bağımsız bir online portal olan Global banking and Finance Review her yıl bankacılık, forex piyasası, sigorta, varlık yönetimi gibi birçok dalda dünyanın en iyi firmalarını değerlendiriyor ve ödüllerini veriyor.


Uzman kadrosu tarafından, aday olan firmanın finansal yapısı, müşteri memnuniyeti, kalite yönetimi, teknik altyapısı gibi birçok kriteri değerlendiren firma bu sene “Ortadoğunun en iyi Forex Hesap yönetimi” ve de “Ortadoğunun en iyi İslami Forex hesabı” kategorilerindeki ödülleri Hedefonline firmasının kazandığını açıkladı. En iyi hesap yönetimi dalında yapılan değerlendirmede özellikle firmanın uzun dönemli olarak yaptığı yatırımlarda düşük risk ile yüksek getiri sağlayan stratejisi ön plana çıktığı belirtildi. Bunun dışından özellikle ortadoğudaki müşterilerin ihtiyaç ve beklentilerinin de karşılandığı islami hesap veya faizsiz hesap dalında diğer rakiplerine göre çok daha düşük maliyetler ve daha çok çeşitli ürünlerde hizmet veren Hedefonline’ın avantajları ile dikkat çektiği belirtildi.


Hedefonline yetkililerinin yaptığı açıklamada da firmanın 13 yıldan beri forex piyasalarında yatırım yapan müşterilere en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını ve kendilerini sürekli geliştirdiklerini belirtti. Teknolojik altyapısına güvenen ve hizmet kalitesini her geçen gün artıran firma, kendilerini değerlendiren ve yatırım yapan bütün müşterilerine teşekkürlerini sunarak ödüllerini aldı.


Ödüllerin Ayrıntılı Listesini Görmek İçin: http://www.globalbankingandfinance.com/Award/Global-Banking-Finance-Review-Awards-2013.html



 

1 Nisan Kapanış Raporu

Dış borsalar kapalı olsa da İMKB onların yokluğunu hissettirmeden ralliye az da olsa devam etti.

Günün Özeti

Seans İstatistiği

Seanslık bazda İMKB-100 analizi


View the original article here

5 Nisan 2013 Cuma

3 Nisan Kapanış Raporu

Alım ağırlıklı bir açılışın ardından Perşembe ve Cuma beklenen dataların etkisinden ziyade teknik olarak gelen kar satışları sonucu endeks günü %1.3 düşüşle tamamladı.

Günün Özeti

Seans İstatistiği

Seanslık bazda İMKB-100 analizi


 

4 Nisan Sabah Raporu

GSDHO [TEKST] : GSD Holding A.Ş.’nin Tekstil Bankası A.Ş.’nde sahip olduğu hisselerin tamamı veya bir kısmının muhtemel alıcılara satışı ile ilgili olarak BNP Paribas London’ın finansal danışman, Atım&Atım Hukuk Bürosu ile Paksoy Ortak Avukat Bürosu’nun da hukuk danışmanları olarak münhasıran yetkilendirilmelerini kararlaştırmıştır.


Tofaş, hisse başı net 0,8160 TL olmak üzere toplam 480 milyon TL nakit temettü ve kar payı dağıtımına 05.04.2013 tarihinde başlayacak.


VAKBN : 3 milyar ABD Doları karşılığı tutarında tahvil ihraç edilmesine olanak sağlayacak GMTN (Global Medium Term Notes) programı kurulmuştur.


DOBUR : 1 TL Nominal Değerli Paya Ödenmesi Teklif Edilen Nakit Kar Payı – Net 0,3323427 TL, Teklif Edilen Nakit Kar Payı Ödeme Tarihi 31.05.2013


Migros’un 2012 konsolide net dönem karı 88.063.000TL (önceki -163.245.000 TL). Migros, 2012’de pazar payını ve konsolide satışlarını yeni mağaza açılışları ve daha güçlü birebir mağaza satışları sayesinde yıllık %12,7 artırarak çift haneli büyüme rakamlarına ulaştı.


Sabah Gazetesine göre, Yunanistan’daki Neon Enerji YKB Yardımcısı Papanicolaou, Tüpraş gibi enerji şirketlerini Hellenic Petroleum’daki devlet hisselerinin özelleştirmesi ihalelerine katılmaya davet etti.


Çelebi Hava’nın 2012 yılı konsolide net dönem karı 21.103.781 TL (önceki 7.623.634 TL)


Akfen Holding’in 2012 yılı konsolide net dönem karı 662.854.000 TL (önceki -64.724.000 TL)


Yeni Asır Gazetesine göre; Gaziemir’de bulunan Optimum AVM’yi büyütme kararı alan Rönesans Holding, Tekfen Holding ile Halkapınar’da yapacağı proje ile Turan’da yapımına başlayacağı projeye bu yıl başlayacak.


İflas eden Goldaş’ın hisse senetleri borsa pazarlarından çıkarıldı.


Ataç İnşaat’ın, bağlı ortaklığı Kışlahan Otelcilik ve Turizm İşletmeciliği A.Ş. hisselerinden 4.000.000 adedinin, Gimsan Gediz İplik ve Mensucat Sanayii A.Ş ‘ne satılmasına ilişkin 3.10. 2012 tarih ve 51 sayılı yönetim kurulu kararı iptal edildi.


10:53 Almanya PMI Hizmet Endeksi Mart
10:58 Euro bölgesi PMI Hizmet Endeksi Mart
14:00 BOE Faiz Kararı
14:45 ECB Faiz Kararı
15:30 ABD Haftalık İşsizlik Başvuruları ( beklenti 350 bin önceki 357 bin )


Çin’de piyasalar tatil


 

4 Nisan 2013 Perşembe

1 Nisan Sabah Raporu

Japonya’da açıklanan şirket karları beğenilmedi ve sert satışlar gelişti anca bu gelişme İMKB’yi fazla etkilemez. Avrupa borsaları Paskalya tatili nedeniyle kapalı.


GARAN – Garanti Bankası genel müdürü Ergun Özen, otoritelerin izin vermesi ve uygun görmesi halinde katılım bankacılığı ile ilgilenebileceklerini vurguladı. Hatırlanacağı üzere, mevcut 4 özel katılım bankasına ek olarak, hükümetin kararı ile Halkbank ve Ziraat Bankası katılım bankacılığında faaliyet göstereceklerini daha önceden duyurmuşlardı.


TOASO: Hisse başına 0.96TL temettü dağıtma teklifi Genel Kurul’da kabul edildi. 5 Nisan’da dağıtılmaya başlanılacak temettü %7,4 temettü verimine işaret etmektedir.


ARCLK: Arçelik bugün hisse başına 0.52536TL temettü dağıtımına başlayacak.


ISCTR – İş Bankası ve Sabancı Holding kar payı ödemelerini bugün gerçekleştirecekler. İş Bankası’nın hisse başı brüt nakit temettüsü hisse başına 0,1478 TL (verim %2,1) iken Sabancı Holding’in ise 0,1 TL (verim 0,9%) seviyesindedir.


HALKB – Halkbank hisse başı 0,3692 TL brüt nakit temettüsünü (verim 1,9%), 10 Nisan tarihinde dağıtma kararı aldı.


10.00 Türkiye Mart HSBC İmalat Sektörü PMI
10.00 Türkiye 4.Çeyrek GSYH (TÜİK) (beklenti : %2,5)
11.00 Türkiye Mart TİM İhracat Rakamları
12.00 Türkiye Mart İstanbul’da Perakende Fiyatlar
14.00 ABD Mart Küçük İşletmeler İstihdam Endeksi
16:00 ABD Mart İmalat Sektörü PMI (beklenti: 55,0)
17.00 ABD Şubat İnşaat Harcamaları (beklenti : %1,0)
17.00 ABD Mart ISM İmalat Endeksi (beklenti: 54,0)
18.00 BDDK Haftalık Tüketici Kredileri